Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Witom wos wilki morskie! Otóż mam problem z grą battlestations: midway. Wszystko jest dobrze do momentu gdy ładuję misję. Gra po prostu w pewnym momencie ładowania mi się "zacina" i uruchamia się niebieski ekran. Miał ktoś z was podobną sytuację. Gdyby ktoś coś wiedział proszę o odpowiedź.
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#2 Wysłany: 22 Luty 2012, 20:15
odsyłam cię na stronę
http://battlestations.eu/
tam na forum polskim na 90% dadzą Ci odpowiedź, ostatnio forum tamto zamiera więc lepiej szybko pisz póki tam jeszcze ludzie zaglądają :p
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
Ja miałem podobny problem - okazało się, że gra nie obsługuje w wersji standardowej pamięci RAM w konfiguracji Duel. Tak więc jeśli posiadasz taką pamięć to będziesz miał problem - ja miałem wtedy pamięci Corsair 2x2 Gb - nie pamiętam już jakie te kości miały zegar.
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Niebieski ekran tzn, że ładuje mi się misja i gdzieś po 50% ładowanie się zatrzymuje i ekran staje się niebieski. Za pierwszym razem były tam jakieś litery ale teraz jest tylko niebieski ekran. Pisało tam coś w stylu ati2dvag. Jakieś cyfry 0,00000,0000 czy coś w tym stylu.
Mikołaj - nie.
Pytając o RAM miałem na myśli dokładnie to, co później zasugerował PL_Andrev -typ pamięci RAM.
Chodzi o to, że ta gra ma znany problem z obsługą pamięci RAM w konfiguracji dual channel. Jeśli posiadasz takie właśnie pamięci możesz mieć problem z grą.
KIA KIA KIA KIA KIA
No już blisko
Z tego co widzę to chyba nie składałeś komputera sam co by tłumaczyło dlaczego nie wiesz jakie masz komponenty
Ale nic się nie przejmuj - najlepiej byłoby gdybyś zajrzał do wnętrza komputera i przeczytał dane na kości pamięci. Znajdziesz tam producenta oraz parametry takie jak zegar taktowania, wielkość pamięci i właśnie to, czy to jest dual czy nie.
NIE POLECAM byś sprawdził to samemu - poproś kogoś bardziej doświadczonego byś przypadkowo nie uszkodził podzespołów.
KIA KIA KIA KIA KIA
Ostatnio zmieniony przez PL_Daritto 1 Marzec 2012, 16:40, w całości zmieniany 1 raz
Dzięki. W komputerze nie siedzę zbyt często. Więc się na tym nie znam. Dziękuję za wyrozumiałość i cierpliwość. Sprawdzę w środku co i jak. Może czegoś się dowiem. Wielkie dzięki!
Ostatnio zmieniony przez Mikołaj 1 Marzec 2012, 17:09, w całości zmieniany 1 raz
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#16 Wysłany: 1 Marzec 2012, 18:10
Mikołaj napisał/a:
Dzięki. W komputerze nie siedzę zbyt często.
My też nie - trochę mało miejsca.
Najszybciej (i bezboleśnie) sprawdzisz RAM poprzez ściągnięcie i instalację malutkiego programiku o nazwie CPU-Z.
On Ci sprawdzi jakie masz pamięci i czy są w Dual Channel.
Ściągłem sobie ten program i pisze tam coś w stylu type: DDR, max bandwith: PC3200(200 MHz), Channels: single, DC mode: nic nie ma, NB frequency: tyż nic ni ma. Potem jeszcze: FSB: DRAM; 4:5, CAS#latency(CL): 2.5 clocks i takie tam. Oto chodziło?
Hm, generalnie ciężko nam będzie zdiagnozować przyczynę. Może gdybyś spróbował przesłać nam log błędu? Ale jak wytłumaczyć Ci, gdzie go znajdziesz?
Poza tym nasuwają się też różne pytania, jak choćby: czy grasz na oryginale?, czy komputer spełnia wymagania sprzętowe? czy używasz nowych sterowników karty graficznej? Jakiego systemu operacyjnego używasz? czy próbowałeś uruchomić grę w trybie zgodności z WinXP? I wiele innych...
Pamięci jak już zauwżyliśmy masz w konfiguracji single channel, a więc zgodne z wymogami gry.
Ostatecznie możesz spróbować wysłać zapytanie do dystrybutora gry - na pewno mają dział do pomocy...
KIA KIA KIA KIA KIA
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum