Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Rozumiem, że chcesz dla okrętu gracza stworzyć nowy warunek występowania dźwięków? Z mojej wiedzy to już nie takie proste, bo wymaga stworzenia procedury generowania warunków podczas gry (czyli tego, co się programuje, aby gracz mógł grać).. To już mniej modowanie, a bardziej pogramowanie, więc wybacz, ale pomóc nie mogę.
Imię: Dariusz
Ulubiona Gra: Panzer General I, Panzer Corps, SH3 Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Lis 2015 Posty: 276 Skąd: Gdańsk
#3 Wysłany: 10 Kwiecień 2017, 15:20
Osobiście nie znam moda, ale może spróbuj - jeśli takowy posiada - otworzyć plik Sh3.sdl w katalogu sound, tego moda. Tam przypisuje się wszelakie dźwięki do zdarzeń. Nie wiem co zamieściłeś w spoilerze, bo mi nie odtwarza tego.
pepe [Usunięty] Kommodore
#4 Wysłany: 10 Kwiecień 2017, 15:45
Jeśli dźwięk nie jest wkompilowany w jakąś paczkę a przykładowo inny mod ma taki odpowiednik to czasem wystarczy podmienić go z odpowiednią nazwą. Niestety sam nie wiem jaka jest struktura gry i trudno mi o jakieś konkrety.
Edycja:
Melis, nie widziałem twojego komentarza bo otworzyłem wcześniej zakładkę a później robiłem coś innego i kiedy wróciłem do pisania nie przeładowałem strony
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III
#7 Wysłany: 10 Kwiecień 2017, 21:37
Panowie a szperacze da się zrobić bo ja mam taką mgłę w Kampani jak mleko .
Oczywiście podkręcane .
No i fale piękne zalewają pokład Bismarcka .
Skala wiatru 20.04 ,czad.
Ulubiona Gra: Panzer General I, Panzer Corps, SH3 Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Lis 2015 Posty: 276 Skąd: Gdańsk
#9 Wysłany: 11 Kwiecień 2017, 09:24
Dzięki Pepe. Drago41 jak wrócę do gry, to może zainteresuję się tym modem. Jak na razie pochłonął mnie android bez reszty. A na Subsim nic nie ma o tym? Wydaje się mi, że dźwięk powinien należeć do grupy dźwięków speech, skonwertowany do *.ogg i dodany w cfg message, ale którego oficera to nie wiem. Faktycznie sound.sdl, odtwarza jedynie dźwięki otoczenia, a ten o którym mowa, powinien być odtwarzany w konkretnej sytuacji, tzn jako ostrzeżenie przed kolizją, a więc powinien być aktywowany przez oficera. Chyba
Ostatnio zmieniony przez melis 11 Kwiecień 2017, 09:29, w całości zmieniany 1 raz
#11 Wysłany: 11 Kwiecień 2017, 19:42
Nie wiem jak jest w tym modzie. W podstawie jest na przykład okrzyk bodajże hydroakustyka, o natarciu niszczyciela. Trzeba było by przeczesać pliki cfg z zawartymi meldunkami i, czy któryś akurat nie pasował by do tego.
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III
#17 Wysłany: 12 Kwiecień 2017, 23:58
Witam Panowie .
Czy to Intro się nadaje ,czy to badziew .
Proszę o opinię.
Patrzcie końcówkę.
Bismarck vs. Hood.avi
Plik ściągnięto 14446 raz(y) 126.01 MB
#18 Wysłany: 13 Kwiecień 2017, 00:40
Hmm u mnie też nie wyświetla.
Czy intro pasuje i czy to badziew czy nie? Ludzie mają różne gusta. Ten film można znaleźć na YT (nie wiem jaki jest sens go pobierać i wrzucać tutaj na forum plik 120 MB) skoro można dać link?
Ja widzę, że ma 246 kciuków w górę i 23 w dół ale przez niemal 7 lat jedynie 200k wyświetleń (chyba, że nie trafiłem na oryginalnie wstawiony). To chyba daje odpowiedź, czy sie podoba czy nie. Wypadałoby jeszcze zapytać autora o pozwolenie na wykorzystanie filmu, chyba, że to ty jesteś autorem.
Mnie osobiście się podoba, zwłaszcza dobór muzyki ale jest za długie - nie chciało mi sie całości oglądać.
Ostatnio zmieniony przez pepe 13 Kwiecień 2017, 00:58, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum