Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Hans
#1 Wysłany: 20 Grudzień 2017, 14:30 Nie działa choć działa.
Witam. Chciałem zainstalować SH3 i działa. Po włączeniu intro, które pomijam. I main menu. Problem polega na tym, że po włączeniu jakiejkolwiek misji pojawiają się zegary, pasek po lewej stronie a na środku ekranu napis Game Paused, ale reszta ekranu jest czarna. Proszę o pomoc.
Czyli Uplayowska, okej., o to szło właśnie. Na szczęście też mam dostęp do takiej i zobaczę, jak u mnie odpali.... (zwykle korzystam z Super$ellerowej)
Tylko się musi pobrać... Przed 20:00 na pewno będzie, to sprawdzę i jak będzie ten sam problem, to pobawię się i zobaczę, co można zrobić.
Heh. Ja mam jeszcze śmieszniejszy problem... bo gra uruchamia się tak, że na ekranie mam tylko lewy górny róg ekranu (hłe, hłe, hłe).
Ale poszperałem trochę i znalazłem u kogoś podobny problem.
1).
Otwórz folder:
X:\Program Files (x86)\Ubisoft\Ubisoft Game Launcher\games\Silent Hunter 3\data\Cfg
Na dysku na którym masz Uplaya...
Lub
Otwórz Uplay, wejdź na grę, właściwości i masz tam zakładkę pliki lokalne i przycisk otwórz folder
Wtedy musisz jeszcze tylko otworzyć data\cfg
2) w środku znajduje się plik main.cfg.
Otwórz go. Windows zapyta "czym go otworzyć". Wybierz notatnik.
Skopiuj zawartość tego pliku
Drugi podobny plik znajduje się w moje dokumenty\sh3\\data\cfg
Powinien być identyczny, ale dobrze by było, jakbyś go skopiował również dla porównania... U wielu osób w tych plikach był problem (tzn. błędny wpis)... To było na steam, ale może uplay ma to samo...
#11 Wysłany: 20 Grudzień 2017, 20:28
Nie do końca zrozumiałem. Mam skopiować zawartość main cfg z uplaya do main cfg w plikach które mam zapisane na komputerze ( w sumie to całą grę mam na pendrivie)?
Nie. Gra korzysta z dwóch dublujących się plików. I w jednym z nich może być błąd. Chodzi o to, abyś ich zawartość jako post wkleił. Np. u mnie wygląda tak:
I są 2 pliki. Jeden w folderze gry, drugi w folderze moje dokumenty. I jak się gryzą (są w nich różnice) może dochodzić do konfliktów.
Ale po tym o pendrive muszę zapytać. Gra jest zainstalowana na komputerze z lokalizacją na pedrive, czy gra została skopiowana na pendrive i nie była instalowana na komputerze? (jedna zainstalowana kopia dla utworzenia wpisów w rejestrze i directX jest zawsze wymagana, później można kopiować dowolnie)
A skoro jest z Uplay, to nie lepiej zainstalować klienta i pobrać jeszcze raz na komputer, gdzie chcesz grać?
#16 Wysłany: 20 Grudzień 2017, 20:59
Tak SH3 jest widoczny o tyle że ani rozmiaru ani wersji nie ma podanej w panelu sterowania. A całe te pliki gry to mam tylko jedne. W sensie nie mam dwóch kopii tak jak ty pisałeś tylko jedną jedyną na pendrive i uplay mnie tam przekierowuje.
Ostatnio zmieniony przez HansPiccolo 20 Grudzień 2017, 21:02, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum