Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#1 Wysłany: 10 Grudzień 2018, 08:40 Nowe FORUM
Temat odkladany wielokrotnie przeze mnie. Ale w koncu nadszedl czas zeby nad tym sie pochylic. Padlo na MyBB https://webboard.pl/ . Skrypt stabilny latwiejszy w obsludze i wedlug mojej opini szybciej dzialajacy.
Niestety nie bedzie mozna tego forum przeniesc na nowa konwersje dlatego ze tutaj bylo setki modyfikacji ktore nie beda dzialaly na nowym skrypcie wiec trzeba bedzie zamknac to forum i zostawic tylko do wgladu.
Jesli podejmiemy decyzje o odpaleniu nowego prosze o dyskusje nt. schematu co powinno sie tam znalezc "tematy" im mniej tym lepiej. No i wybrac odpowiedni szablon gdyz na nim bedziemy dokonywac odpowiednich modyfikacji. Szablonow jest tysiace w internetach wystarczy poszukac i wybrac od darmowych po platne.
Odpalenia nowego forum i przystosowania pod NAS zajme sie tym osobiscie.
Prosze o zwiezla i konstruktywna dyskusje.
Chyba ze ktos ma inny pomysl na przejscie na COS innego
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#3 Wysłany: 10 Grudzień 2018, 17:24
Rafal degradacja forum postepuje od kilku miesiecy. Pewnych rzeczy juz nie moge odzyskac. Jak wiesz staram sie z Adminami serwera reagowac na Wasze zgloszenia a wolalbym miec pewnosc ze za pol roku bedzie wszystko dzialalo
#5 Wysłany: 10 Grudzień 2018, 19:46
Rafal ktoregos dnia Jacek zadzwoni i powie ze to i to sie zesra.....
Ja cos tam naprawie, admini serwa tez ale ile mozna lazic z cerowanymi portkami z latami...
Przyklad: galeria do tej pory sa miniaturki i do tej pory nie moge odzyskac oryginalow
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#6 Wysłany: 10 Grudzień 2018, 21:20
Przemku parę pytań:
1) Jakie elementy forum można przenieść:
- użytkownicy ?
- wybrane tematy ?
- pliki z działu download ?
- galeria ?
- struktura grup ?
- inne ?
2) Stare forum - czy będzie można przeglądać stare tematy ? Czy będzie można je przeszukiwać ?
3) Czy możesz podać przykładowe forum, które obecnie działa na tym nowym skrypcie ?
4) Co będzie potrzebne ? Grafika ? Teksty ?
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Jest też ważna rzecz - dopasować forum jak najlepiej by jak najmniej w kodzie mieszać co skutkuje ewentualnymi problemami.
_________________ Ma Anglia Nelsona i Francja Villeneuve'a,
Medina-Sidonia w Hiszpanii żył,
A kto dziś pamięta Arenda Dickmanna?
To polski admirał, co z Szwedem się bił.
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#9 Wysłany: 12 Grudzień 2018, 08:38
A co z użytkownikami ? Zostaną przeniesieni ? Czy wszyscy będą musieli się na nowo rejestrować ?
Imię: Marcin Pomógł: 13 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 1878 Skąd: Gdańsk/Coventry
#12 Wysłany: 25 Marzec 2019, 17:43
Czesc.
I jak sie rozwinal temat nowego forum?
Odnosnie tego forum. Jak stary i czy jest dalej wspomagany jego silniki i opcje, moduly, etc.
Jezeli to co mamy juz dawno nie jest wspomagane lub nie dziala, to po co sie meczyc. (patrz ostatnie problemy z PW). Przeniesc tematy aktualne i poradniki. Reszte zarchiwizowac i udostepnic przez odpowiedni link.
Tes ma rację, tylko jak rozumiem moderatorzy patrzyli pewnie który silnik jest najlepszy.
_________________ Ma Anglia Nelsona i Francja Villeneuve'a,
Medina-Sidonia w Hiszpanii żył,
A kto dziś pamięta Arenda Dickmanna?
To polski admirał, co z Szwedem się bił.
#15 Wysłany: 30 Marzec 2019, 13:02
W zawieszeniu. Czekam tylko na zielone swiatlo.
PW zostalo "zalatane" ale ja nie wiem co sie za jakis czas znowu wywali
#19 Wysłany: 30 Wrzesień 2019, 23:32
Motyw nie problem, kwestia zmian chodzi bardziej o kwestie przestawienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum