Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Numeru prywatnego ci nie dam, ale postaram się pomóc.
Pamiętaj, że osoby które tu siedzą pracują, stąd w godzinach rannych mniej obecnych.
Okej, wywala pod koniec ładowania... ale ładowania menu, czy ładowania misji? Jak misji, to pada pytanie, czy Hardcode Fixes masz zainstalowane (na którym opiera się spolszczenie Olamagato).
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 31 Sierpień 2018, 22:19, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Wojciech
Wiek: 40 Dołączył: 29 Sie 2018 Posty: 15 Skąd: Bielsko Biała
#104 Wysłany: 7 Wrzesień 2018, 19:38 Pomoc
A możesz mi SMS napisać na ten numer co podałem?
Ciezko mi wytłumaczyć hardcore Fidesz też włączyłem nawet dwa.
Ten drugi mierniki ale nie wiem czy to też ma być włączone. Ma być tylko jeden włączony? Kurczę tak bardzo bym sobie chciał pograć ale nie potrafię tego ogarnąć. Nigdy nie miałem z niczym takiego problemu ale cóż może się starzeje hehe
Tak przy okazji to przez telefon trudniej, bo wtedy nie można np. screenów przesłać.
Możesz mnie łapać na Discord, ale telefonu prywatnego nie udzielam.
I nie odpowiedziałeś pod który koniec ładowania wywala. Misji, czy menu?
Wrzuć na forum zdjęcie modów które masz aktywowane przez jsmge. Porównam z tym co mam/zrobię taką samą konfigurację i zobaczę, co jest nie tak.
#106 Wysłany: 7 Wrzesień 2018, 20:44 Pomoc
A podasz mi maila to poprzesylam bo tutaj to nic nie ogarniam.
Shit jakaś masakra z tym win10. Kupiłem wypasionego lapa żeby pograć w to chciałem ale się nie da hehe. Mój mail bubu1123@poczta.onet.pl
#108 Wysłany: 7 Wrzesień 2018, 20:52 Pomoc
Ale stary jak po kilkanaście razy próbowałem włączyć to za jakimś razem startowało. Nawet na drugim patrolu udało mi się zatopić okręt liniowy hood przy scapa flow ale jak chce włączyć 3 patrol to już nie działa. Próbowałem ponad 100 razy i nic. W między czasie pozmienialem te mody i ich kolejność tak że teraz to już nic mi nie funguje...dramat dla mnie straszny
#110 Wysłany: 8 Wrzesień 2018, 18:00 Pomoc
No czasem chodziło ale musiałem kilkanaście razy włączać bo się wieszalo. Teraz znów odinstalowalem i próbuje od nowa bo trzeci patrol w ogóle się już nie chciał włączyć i przy ładowaniu wyrzucili do Windows
Czy możesz mi podrzucić jakie mody i na jakiej kolejności powinny ruszyć na moim lapku z Windows 10? Nie lubię pisać i temu chciałem tel z3by pogadać i wytłumaczyć. Z pisania to i tak nic nie wynika niedługo to trwa a i tak mi sh3 nie działa. Sam nie wiem jaka powinna być kolejnosc
#111 Wysłany: 8 Wrzesień 2018, 18:16 Pomoc
Chyba że przy instalacji mam jeszcze coś ważnego zrobić? Możesz mi to napisać krok po kroku co mam robić i instalować? No i później co dalej z modami tzn które mam wrzucić do tego programu
Zależy jakie mody chcesz. Dlatego cię proszę, abyś podał, co masz zainstalowane. I właśnie gadając nic nie załatwimy, bo potrzebuję nie tylko opowieści, ale plików.
Możesz mnie wysłać tą listę aktywnych modów z jsmge? Oraz skąd pobierałeś to spolszczenie (bo były różne wersje)?
#113 Wysłany: 9 Wrzesień 2018, 13:18 Pomoc
W tej chwili nic bo odinstalowalem i chce to zrobić od nowa. Zainstalowałem sh3 i usunąłem te dodatki z kolekcji klasyki i usunąłem podkreslnik z przed dobrego pliku SH3. Teraz pewnie też 3.0 muszę zainstalować a później spolszczenie. Spolszczenie mam dwa . Jeż o z literą h na końcu i zajmuje 42 mb drugie ma na końcu j i zajmuje 272 mb.
Co dalej?
Dobrze, ale skąd je pobrałeś? Bo sam bym tez pobrał i wtedy mógłbym sprawdzić te wersje.
Bo w/g opisu Olamagato instalacja przebiega tak:
1. Musisz mieć poprawnie zainstalowany GWX 3.0.
2. Musisz wyłączyć wszelkie opcje GWX i wszystkie mody (prawa strona JSGME musi być całkowicie pusta).
3. Rozpakowujesz ściągnięty pakiet spolszczenia do katalogu gry SH3 i potwierdzasz wszelkie nałożenia plików.
4. Uruchamiasz program jsgme.exe z katalogu SH3 (zrób sobie wygodny skrót do niego) i na opcji "GWXPL5 - Spolszczenie dla GWX 3.0" klikasz PPM i czytasz plik "Spolszczenie OLw5 dla GWX 3.0 Czytajto.txt"
5. Włączasz wszystkie potrzebne opcje/mody
I wtedy powinno ruszyć. Niestety, nie mam tych wersji, więc bez ich pobrania nie pomogę, a tu ja mam problem, skąd mogę pobrać.
Ps. Możesz podesłać mnie na e-mail jedno z tych spolszczeń i wtedy sprawdzę co i jak?
#115 Wysłany: 11 Wrzesień 2018, 18:05 Pomoc
Kurczę chyba się poddam bo już sam nie wiem jak to można zrobić inaczej. Znajdziesz mnie na messengerze jak Ci pisałem na maila?
Postaram Ci się to przesłać ale dla mnie jest coś nie tam
Nie mam Messengera.
Jak mnie podeślesz tą kopię spolszczenia (na maila lub jakiś serwis), sprawdzę i spróbuję uruchomić, aby działało i zrobię listę, co należy zrobić.
#117 Wysłany: 14 Wrzesień 2018, 16:44 Pomoc
240 mb przejdzie na maila?
Ja to z chomika sciagnalem.
Kurczę a może jakiś link mi dasz żebym wszystko jeszcze raz ściągnął i po kolei zainstaluje? Na jakim Ty systemie grasz?
Może chociaż w SMS będzie lepiej bo nie wiem kiedy jesteś online
240 mb przejdzie na maila?
Ja to z chomika sciagnalem.
Kurczę a może jakiś link mi dasz żebym wszystko jeszcze raz ściągnął i po kolei zainstaluje? Na jakim Ty systemie grasz?
Może chociaż w SMS będzie lepiej bo nie wiem kiedy jesteś online
Właśnie o to samo ciebie prosiłem (o link).
Ja nie gram na tym modzie, ale go kiedyś instalowałem i działał. Nie ma teraz jakiś serwisów do wrzucania plików i przesyłania? (coś jak kiedyś dawno był rapidshare). Właśnie nie mam skąd pobrać, aby ci pomóc.
#120 Wysłany: 14 Wrzesień 2018, 23:13 jak to ogarnąć
dobra bo to jest strasznie czasochłonne i bez sensu...
czy możesz podać mi linki skąd mogę ściągnąć wszystko po kolei?
albo możesz mi to jakoś udostępnić ?
mam takie pliki ściągnięte jeżeli chodzi o spolszczenie
gwx3pl_olw5j - spolszczenie dla gwx 3.0 full
no i wiadomo gwx3 też jakoś z chomika
czy możesz mi jakoś przesłać swoje pliki ?
GWX3.0 i spolszczenie ?
jakoś udostępnić >?
mogę nawet do Ciebie po to podjechać hehe bo Jesteś ze Śląska a ja z Bielska
nie chce mi się grać w SH4 czy SH5 bo mi się nie podobają
jednak SH3 z tymi dodatkami to petarda
chodzi mi o klasyczną zmianę żeby było po polsku lepsze statki , lepsza grafika , nic bardziej dziwnego... pomożesz mi to ciulstwo ogarnąć ???
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum