Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#21 Wysłany: 28 Październik 2019, 17:47
Premka za darmo
Nie wiem czy jest to jeszcze aktualne, ale można zarobić 2x100 GE (waluta w grze) grając w samouczka lotniczego + czołgowego. Zajmuje to chyba 10-15 minut.
GE można wykorzystać na:
- kupno podstawowej premki (150 GE)
- podniesienie umiejętności załogi (np. ammo reload)
- przyspieszenie badań nad kolejnym kutrem, jeżeli ten jest słabo grywalny (IJN T-1, T-14)
Instalując grę z tego linku dostanę małą gratyfikację za twoją grę: WarThunder Install
Ostatnio zmieniony przez PL_Andrev 28 Październik 2019, 17:49, w całości zmieniany 1 raz
#23 Wysłany: 11 Listopad 2019, 16:02
PL_CMDR Blue R napisał/a:
Ja też się o to dobijam i skrupulatnie gromadzę jednostki
I też liczę na dywizjon, aby był lokomotywą właśnie.
I teraz rozumiem dlaczego nie miałem możliwości pobrabnia misji by URL... Bo ojro odpowiednio nie wydałem?
Pobranie misji przez URL wiąże się z hostowaniem misji (pamiętasz zakładkę "stwórz sesję"?)
A hostować misję można tylko jak się wyda min 10$ (ale należałoby to potwierdzić).
Ps. Czym różni się RB od SB? Czy to to samo tylko jeden używa określenia realistyczne, drugi symulacyjne?
Nie, zmienia się poziom trudności.
Zagraj samolotem "test flight" na RB i SB - poczujesz różnicę.
W skrócie:
RB - widok zza obiektu, ale bez celowników
SB - widok z wnętrza pojazdu, dodatkowe utrudnienia (brak podświetlenia przeciwników np)
#25 Wysłany: 11 Listopad 2019, 18:07
Pograliśmy dziś wspólnie z PL_CMDR_Blue_R na marynarskim RB, bez jakiejś wspólnej taktyki: Blue grał LS-3, ja powolną barką.
Mimo wszystko grało się miodnie.
FOCH!
A mojego rajdu R-301 i zdobycia punktu C pod ogniem samolotów i kutrów, to już nie wspomni! A to była najlepsza akcja... zaraz obok rajdu LS-3 na barkę wroga
Andrev: Zdejm im choć C!
Zdjąłem, zająłem, zestrzeliłem samolot (o ile nie dwa, bo mnie discord zablokował sterowanie i byłem zbyt zajęty szukaniem czemu gra odmawia mnie kontroli), zatopiłem kutry. PRZEŻYŁEM! (z 13% HP)
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: SH3
Wiek: 31 Dołączył: 14 Mar 2010 Posty: 66 Skąd: Rydułtowy/Śląsk
#30 Wysłany: 14 Listopad 2019, 14:13
Pograłem sobie niemieszkami, teraz rozbudowuję sobie US Navy i jakoś do przodu leci imho.. jak ktoś by chciał poklikać wspólnie kiedy, to bardzo chętnie, bo granie pojedynczo czasem robi się nużące
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#32 Wysłany: 15 Listopad 2019, 19:24
Z mojej strony ok. Ale niech Grossadmiral się wypowie
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#33 Wysłany: 16 Listopad 2019, 12:06
Zakladamy!!
@Jacek nie pytaj mnie non stop o zdanie, jestes tak samo decyzyjny jak i ja
W takim razie wszystkim aktywnym i przyszłym graczom WT radzę zapoznać się z tym tematem: Dywizjony w War Thunder
Dokładnie wyjaśnione - rodzaje dywizjonów, jak założyć dywizjon, stopnie w dywizjonie, rekrutowanie, jak dołączyć do dywizjonu itp.
Można zrobić zrzutkę na te 2500 złotych orłów. Oczywiście jeżeli powstanie Dyw. PS dołożę się, złoże wniosek i mam nadzieję, że będzie on pozytywnie rozpatrzony
Na forum polskojęzycznym War Thunder'a w dziale Dywizjony , polskie dywizjony WT promują się, zachęcają do wstąpienia w swoje szeregi, podając wymagania, adres komunikatora itp. Moim zdaniem w przyszłości warto by napisać taki temat i od razu wskażę autora - PL_Andrev. Jak już wspominałem Andrev jest osobą znaną na forum WT PL (prawie 7600 postów, ponad 6300 plusów) i gdyby liczyć na jakikolwiek oddźwięk, to większe szanse ma właśnie temat założony przez niego.
Jako senior wśród graczy WT związanych z forum PS, chcę zacząć dyskusję nad wyborem dowództwa klanu. Temat, który mógłby być odwlekany, ale trzeba go poruszyć.
Otóż moim zdaniem dowódcą klanu powinien być gracz aktywny, mający duże doświadczenie w grze, grający prawie codziennie, który byłby w stanie na bieżąco rozpatrywać ewentualne wnioski o przystąpienie do dywizjonu.
Z całym szacunkiem - Jacek - w tej chwili DW zaprząta go najbardziej, Przemek - zbyt wiele spraw będzie miał na głowie w związku z Nowym forum.
A wg mnie takim idealnym kandydatem jest - PL_Andrev - spełniający wszystkie te warunki, plus najbardziej znany z Nas w polskiej społeczności WT.
Imię: Olek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 4 razy Wiek: 26 Dołączył: 20 Lut 2014 Posty: 2413 Skąd: Kraków
#37 Wysłany: 19 Listopad 2019, 20:59
Andrev narazie pytanie jak się wyrobie doczłapać do V Ery narazie niestety dowalili mi roboty, jeszcze wyrejestrowanie auta więc jestem w połowie III ale no zobaczymy. Mam nadzieje że zdąże
Ew Mogę wrzucić login i haseł bo to i tak jest konto tylko żeby dobić do V Ery i olać, to ktoś może pomoc na latadłach
#38 Wysłany: 19 Listopad 2019, 22:22
PL_olek0849 napisał/a:
Andrev narazie pytanie jak się wyrobie doczłapać do V Ery narazie niestety dowalili mi roboty, jeszcze wyrejestrowanie auta więc jestem w połowie III ale no zobaczymy. Mam nadzieje że zdąże
Ew Mogę wrzucić login i haseł bo to i tak jest konto tylko żeby dobić do V Ery i olać, to ktoś może pomoc na latadłach
Spoko nie pali się.
Myślę że możemy poczekać do końca roku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum