Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Jest też propozycja #4, (...) Jeżeli jednostka neutralna znajduje się w konwoju lub w inny sposób łamie zasady neutralności, twórca ma obowiązek wpisać w jej nazwę "(wrogi)" i status wpisany w nazwę ma wyższe znaczenie.
To jest dobre, tylko że niepokoi mnie to "twórca ma obowiązek" pamiętać o zasadach łamania zasady neutralności. Część jednostek ma także długą nazwę (np. Chartam) i to "wrogi" może umknąć.
Sprawdzałem i tak łatwo nie umknie. Zresztą, zawsze wtedy da się łatwo sprawdzić. A Chatmanowi można przecież skrócić nazwę. Po co ma nazywać się Chatman Troop Shipp SS Bardzo chciałem wymyśleć oryginalną nazwę (wrogi)... Można znazwać np. SS Stena (wrogi)
Co do pamięci. Chodzi o podstawowe rzeczy, jak brak szpitala Dnepr w konwoju w nocy, itd...'
A co do tego, co nie zrozumiałeś (pominę 3 literówki)
Cytat:
(..)Bo powoływałem się na odpowiedź na twój post, w którym ty nie mogłeś znaleźć odpowiedzi na twój post, podczas gdy cały post był odpowiedzią na twój post.
A jak widać szło o to, że napisałeś posta, ja ci odpowiedziałem na niego, a ty znów piszesz tego samego posta, zarzucając, że go nie czytałem, więc cię odesłałem do odpowiedzi na twojego posta, gdzie pokazałem ci, że czytałem twojego posta, bo jest na niego odpowiedź.
Jaśniej się nie da, bo zamiąchałeś.
A co do tego, co nie zrozumiałeś (pominę 3 literówki)
Cytat:
(..)Bo powoływałem się na odpowiedź na twój post, w którym ty nie mogłeś znaleźć odpowiedzi na twój post, podczas gdy cały post był odpowiedzią na twój post.
A jak widać szło o to, że napisałeś posta, ja ci odpowiedziałem na niego, a ty znów piszesz tego samego posta, zarzucając, że go nie czytałem, więc cię odesłałem do odpowiedzi na twojego posta, gdzie pokazałem ci, że czytałem twojego posta, bo jest na niego odpowiedź.
Jaśniej się nie da, bo zamiąchałeś.
Oczywiście - to ja zamiąchałem.
Dobra, zamykam temat z mojej strony.
[ Dodano: 16 Grudzień 2009, 09:25 ]
A tak w ogóle to dlaczego nie ma możliwości edycji postów???
Nie wiem. Z tym działem od początku są małe problemy techniczne... To już trzeba do admina zgłosić, bo powinno być standardowe 45 minut na edycję. Przyznam, że już na początku pojawił się problem, ze moderator nie mógł edytować postów.. Ciągle gdzieś grzechy młodości tego działu się przewijają. Postaram się złapać Marco i wywalić offtopic z tematu, bo nikomu nie służy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum