Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#21 Wysłany: 29 Grudzień 2009, 19:31
żadnych ujęć z gry! beee...
1.Tam pośrodku jest coś dziwnego. fragment jakiejś symulacji?
2.Może jeszcze fragmenty z filmu Power OfI mperial Japanise Navy? Wtedy gdy pancerniki strzeleją, jak widać kolumnę z FUSO na czele i jak Kuma podskakuje na falach
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH3 + GWX 2.1 Pomógł: 13 razy Wiek: 37 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 684 Skąd: Tarnów
#22 Wysłany: 29 Grudzień 2009, 20:45
O włacha, jeśli mogę coś zasugerować. To bym proponował płynne przejścia pomiędzy filmem archiwalnym a grą, okręt w peryskopie staje się nagle okrętem z SH3 obserwowanym przez gracza, płynie niszczyciel na filmie i "zmienia" się w niszczyciel z SH3 lub tam innej części.
To ujęcie na pusty ocean na początku świetne. Choć jak zaczynasz potem cofać kamerę i zmienia się prędkość (raz do tyłu, raz po skosie), to psuje efekt. Ale ten początek z napisem nad pustym oceanem. I chyba ktoś ci musi podesłać niezimowe logo, bo lepiej by wyglądało.
2. Sugula1, to PL_Syguła, taka mała uwaga. Po prostu ma inny login na Ubiku
3. Około 30 sekundy. Znów biję brawo, jak za pierwsze 5 sekund
4. Ta torpeda mijająca kamerę, świetne ujęcie
5. Te ataki i nagła cisza i pinganie. Brawa!
I przyznam, że brakuje mi jednej rzeczy. Zakończenia. Jakiegoś sensownego zakończenia. Bo tu DD szykuje się do ataku, szuka suba i nagle koniec.
Ale poza tymi drobnymi uwagami, to filmik mi się bardzo podoba. Na razie nie ocenię, bo w sumie kilku poprawek by wymagało, aby rzetelnie go ocenić.
Film UTW
Te pierwsze ruchy kamery podczas napisów, takie... chaotyczne. Moment, gdzie kamera rozbija się z U-Bootem... Widać, ze miał U-Boot być w kadrze, a nie udało się. Trochę niezbyt ładnie to wygląda.
Podwójne trafienie ładne. W sumie w pozostałych mi brakuje
Chatman. Zbyt długie eksponowanie po trafieniu. Przez kilka sekund nic się nie dzieje w sumie.
Kontratak DD. Znów strasznie chaotyczne i niepłynne ruchy kamery.
Załoga także za długo eksponowana. Brakuje mi jednego. Takiego typowo Das Bootowego, że U-Boot obrywa, rzuca nim na wszystkie strony, gasną światła. Może warto zrobić dubla i zrobić taką scenę? Jak będzie trzęsło okrętem, będzie lepiej wyglądąło. Bo w sumie u załogi taki spokój.
No i literówka w Copyright... Ręka ci trafiła o 1 klawisz za bardzo na prawo.
No i sOnar raczej powinno być W.A.R.D.C sOnar, bo tak jest poprawniej i dostojniej.
Ogólnie: 4/5
Film dla Polishseamen
Ujęcie trafienia w 26 sekundzie. Piękne, po prostu piękne.
Dobra, zatrzymałem film na 37 sekundzie. Jak tamto było piękne, to to jest bardzo piękne. To ujęcie trafienia i ci ludzie i sprzęt wylatujący siłą odrzutu. Nawet ci ludzie nie wyglądają w tym przypadku tak sztucznie, jak w reszcie gry. Piękne.
Część o SH3 daję 5/5!
Sh4
Trochę za długie na wstępie eksponowanie tego suba... Bo cały czas ten sam... Może jakieś urozmaicenie (inny/na powierzchni), bo trochę za długie to się robi. Krótkie ujęcia z SH3 były lepsze.
Ale atak na tą grupę uderzeniową jest po prostu piękny!
Tutaj 4,5/5 (0,5 mniej za to przydługie ujęcie)
No i ten napis "zapraszamy na patrole". Zastosowana animacja trochę go rozmywa, przez co jest trochę niezbyt ładny...
Ogólnie: Piękne, udane, prawie idealne. Jako, że nie ma 4,5 na yT idzie 5+dodane na yT do Ulubionych
Technicznie bardzo mi się podoba, ale scenariusz już nie bardzo. Akurat tutaj uważam że szybki film Imidara po patrolu 61 (Kormoran), w moim odczuciu bardziej oddaje klimat patroli, mimo, że zrealizowany o wiele gorzej.
Tak jak wyżej, od strony technicznej bez zarzutu. Jednakże do prezetacji moda wybrałbym inną porę dnia, np. czerwcowy poranek, lub wieczór. Tak by pokazać grę światła. Pokazałbym konwój z daleka, jak wyłania się z mgły i jak pracują dymy. No i oczywiście, wyłączyłbym ten wskaźnik wykrywalności okrętu - jakoś mi nie pasuje do realistycznej gry.
Wg mnie najlepszy jak dotąd filmik prezentujący PolisSeamen. Gratulacje.
Masz chłopie talent. Pozdrawiam.
PS. Ups zapomniałem, to w kufelkach powyżej to oczywiście orenżada
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum