Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#22 Wysłany: 1 Kwiecień 2010, 19:38
dobra, już jest ok. nie montuje sobie teraz radaru SD
2 pytania ja mam.
1. znowu zapomniałem w którym pliku zmienia się wartości przyspieszenia gry w danych sytuacjach sory
2. i tu jest gorzej. kilka miesięcy temu, podmieniłem sobie pliki z głosami mojej załogi. z angielskich na niemieckie. zrobiłem to ręcznie i bez kopii - wtedy o tym nie myślałem. a teraz gram kampanię amerykańską i głosy niemieckie strasznie psują efekt. jest o tyle źle, że nie mogę przeinstalować gry, gdyż moja płyta z U-boot missions uległa uszkodzeniu
wiem że głosy same z siebie się nie przywrócą. jaki jest najszybszy sposób by je znów zamienić? jakiś mod, a może po prostu ktoś by mi podesłał brakujące pliki (w zależności ile ważą)
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Imię: Łukasz Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 27 Mar 2010 Posty: 129 Skąd: Uraz, blisko Wrocławia
#26 Wysłany: 1 Kwiecień 2010, 23:44
PL_fox6 napisał/a:
dobra, już jest ok. nie montuje sobie teraz radaru SD
2 pytania ja mam.
1. znowu zapomniałem w którym pliku zmienia się wartości przyspieszenia gry w danych sytuacjach sory
2. i tu jest gorzej. kilka miesięcy temu, podmieniłem sobie pliki z głosami mojej załogi. z angielskich na niemieckie. zrobiłem to ręcznie i bez kopii - wtedy o tym nie myślałem. a teraz gram kampanię amerykańską i głosy niemieckie strasznie psują efekt. jest o tyle źle, że nie mogę przeinstalować gry, gdyż moja płyta z U-boot missions uległa uszkodzeniu
wiem że głosy same z siebie się nie przywrócą. jaki jest najszybszy sposób by je znów zamienić? jakiś mod, a może po prostu ktoś by mi podesłał brakujące pliki (w zależności ile ważą)
Trzeba było użyć JSGME, a nie ręcznie podmieniać. Nie miałbyś problemu. Jak chcesz to mogę Tobie wysłać U - boat mission pocztą. Oryginalna płyta. Za darmo. Podał bys mi tylko swój adres.( gram w SH 3 a SH 4 dawno mi się przejadło). Mówię serio.
_________________ Łuki
Ostatnio zmieniony przez Eberhardt Mock 1 Kwiecień 2010, 23:51, w całości zmieniany 3 razy
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#28 Wysłany: 2 Kwiecień 2010, 10:50
jeszcze jedno. dlaczego to tak się dzieje, że jednostka ma zanurzenie 6,5 metra, a ja puszczam magnetyki na 5,5 - to i tak przechodzą pod celem?
problem pojawił się wraz z nowymi torpedami (Mark 14) - z Mark 10 wszystko było ok.
Imię: Łukasz Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 27 Mar 2010 Posty: 129 Skąd: Uraz, blisko Wrocławia
#31 Wysłany: 2 Kwiecień 2010, 14:29
To był niszczyciel? To jest bug gry. Jak kiedyś grałem też tak miałem gdy strzelałem do niszczycielalub jakiejś innej jednostki. Zdarzało mi się to w kilku portach.
_________________ Łuki
Ostatnio zmieniony przez Eberhardt Mock 2 Kwiecień 2010, 14:32, w całości zmieniany 1 raz
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#33 Wysłany: 2 Kwiecień 2010, 19:45
Witam.
Słuchajcie co zrobić, żeby nie pojawiał się następujący komunikat:
FILE NOT FOUND: DATA/MENU/SKINS/AMERICAN/GUI/NOMOGRAPH/DDS.
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
Ostatnio zmieniony przez PL_Adm.Lütjens 2 Kwiecień 2010, 19:46, w całości zmieniany 2 razy
#34 Wysłany: 2 Kwiecień 2010, 22:12
to jest coś nie tak z torpedami...
póki miałem Mark 10, wszystko było ok - teraz mam Mark 14 i zawsze przechodzą pod. By trafić (pod kil) - przykładowego mercha z zanurzeniem 6,5 m. , muszę ustawić torpedę na 4,5 metra!!! - sprawdzone już na kilku przykładach
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH3 + GWX 2.1 Pomógł: 13 razy Wiek: 37 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 684 Skąd: Tarnów
#35 Wysłany: 26 Maj 2010, 16:32
No dobra, nabyłem SH4 drogą kupna i mam pytanie do Andreva, jako specjalisty z zakresu tej części.
Chciałbym ze sobą połączyć najnowsze wersje: RSRD, OM i TMO. W jakiej kolejności je instalować i jakie konkretnie wersje, bo w natłoku nowych informacji się gubię.
a następnie instalujesz poprzez JSGME w następującej kolejności:
TMO 162 Full
TMO Patch 163
RSRDC_TMO_V502
OpsMonsun_V705
OMv705_to_V720
OMv720_Patch2
Pamiętaj żeby po każdym zainstalowanym pliku ZAMNKNĄĆ JSGME!!!
Pozdrawiam serdecznie - Adm. Lütjens
Ostatnio zmieniony przez PL_Adm.Lütjens 26 Maj 2010, 17:12, w całości zmieniany 1 raz
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#38 Wysłany: 26 Maj 2010, 20:25
Z tego co pamiętam wersja 1.4 obsługiwana była przez TMO.163, kolejne - w tym wspomniany przez Ciebie 1.9 już tylko i wyłącznie współpracował z patchem 1.5.
Po niezbyt miłych wspomnieniach z TMO.1.7 na multi przesiadłem się całkowicie na JyunsenB mod, i to było to czego cały czas szukałem...
I od tej właśnie chwili na mojej twarzy zagościł perwersyjny uśmiech, szczególnie szeroki gdy w polu widzenia peryskopu pojawiały się statki i okręty pod gwiaździstym sztandarem, które wolno pogrążały się w błękitnej kipieli.
Ale niestety SH5 ma tą przewagę że w rejon działania zawsze wróg ściąga dodatkowe siły...
Make ja nai!
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#39 Wysłany: 26 Maj 2010, 20:36
Jedno pytanie Andrev:
Czy do tego co mam juz zainstalowane (post wyżej) można zainstalować JyunsenB mod - czy to będzie się uruchamiać bez problemu???
Ostatnio zmieniony przez PL_Adm.Lütjens 26 Maj 2010, 20:36, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum