Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#21 Wysłany: 28 Listopad 2011, 19:59
Finek prosze Cie, nie manipuluj moimi wypowiedziami. Pierwszy moj post wyjasnia cala sprawe i nie ma w nim mowy o "tamtych rzeczach". Ktos czytajac Twoj post z kolei moze wlasnie odniesc inne wrazenie, ze bylo drugie dno. Nie wiem gdzu Ty sie dopatrujesz nieprawidłowosciami.
Mirko napisal o sytuacji jaka byla kiedys i o swoim odczuciu ktore nie ma zadnego wspolnego mianownika w obecnej sytuacji oraz podjetej decyzji przezemnie. Nie mam tez zamiaru tlumaczyc sie ze swojej decyzji, ktora nie byla podjeta w ciagu sekund, tylko z rozmyslem i ostroznoscia. Dla mnie priorytetem jest patrzec w aspekcie globalnym a nie jednostki
A gdzie ja TOBIE zarzucam, że za tamte rzeczy, albo manipuluję TWOJĄ wypowiedzią? Ja to zarzucam Mirko. Więc Przemek, może przeczytaj mojego posta i zobacz, że odnosi się do postu Mirko.
To Mirko stwierdza, że jak mogę pytać, dlaczego Sęp i Orkan są wyrzuceni (podczas, gdy mamy winnego, który przyznaje się do czynów), podając zupełnie inne rzeczy...
Chcę tylko mieć pewność, że oni brali w tym udział. Jak masz coś takiego, jako dowód, nie musisz mi przedstawiać. Ja uznam sprawę za zamkniętą.
Ale widzę, że Mirko uznaje, że zostali wyrzuceni za inne rzeczy... Bo w Orkanie podaje chamstwo, a w Sępie.... Że jak zagalopowywał się, to przepraszał.... (przy czym nie wiem, co to za zarzut)...
W każdym razie:
Jak masz potwierdzenie, że oni prowadzili taką działalność, to ja się nie wtrącam. Ale wtedy niech zaś jest to wiadome... Bo jak widać Mirko w Orkanie widzi wyrzucenie za chamstwo, a Sępie... sam nie wiem za co...
Więc nie jestem jedyny, który nie do końca wie, za co zostali wyrzuceni. (choć wszystko wskazuje, że za robienie sobie z PS pola rekrutacji)
Bo widzę:
ty podajesz, że trójka
Pada obrona, że tylko 1 i przyznaje się
Wywalona trójka.
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#23 Wysłany: 28 Listopad 2011, 20:58
Finek ja czytam, i nie tylko ja czytam i jak na razie to Ty dochodzisz do innych wnioskow i snujesz teorie spiskowe bo bez Twojej wiedzy na pewne tematy zostaly podjete decyzje i moze to Ciebie boli??
W swoich wypowiedziach sugerujesz, ze moglo byc inaczej, uzywasz stwierdzen i zwrotow w stylu: "w zasadzie" a tutaj cytat " Orkan jest wyrzucony za tamte rzeczy? To napiszcie" uzyles zwrotu do osob trzecich i wywolales mnie do tablicy. Po raz kolejny napisze ze wszystko ladnie zostalo opisane w pierwszym poscie tego tematu i skoro przedstawilem sytuacje to chyba to sa niezbite dowody, ale czytajac Twoje wypowiedzi mozna odniesc wrazenie ze jest inaczej.
Mieli 3 dni na ustosunkowanie sie i tylko jeden zabral glos bardziej chyba na zasadzie oburzenia, ze jak mozemy i czy widziales kiedys ze wszyscy przyznaja sie do winy jak sie lapie ich na goracym uczynku??
_________________ capt. TUPOLOV commanding
Ostatnio zmieniony przez PL_U-96 28 Listopad 2011, 21:01, w całości zmieniany 1 raz
snujesz teorie spiskowe bo bez Twojej wiedzy na pewne tematy zostaly podjete decyzje i moze to Ciebie boli??
Z całym szacunkiem Przemek, ale widzę, że z tobą nie da się w ogóle pogadać.
Z tym wyjeżdżaniem w to, że może mnie boli, przesadziłeś.
Że decyzja beze mnie? Skąd takie głupoty? Jakby rola decydowania zależała ode mnie. Kiedykolwiek mogłem decydować? Nie.
Ale skoro tak uważasz [że ja się tylko wpycham, gdzie nie powinienem], rób co chcesz. Chciałem tylko wywiedzieć się, dlaczego ich zawiesić mam w rankingu, a widzę, że nie można się nic wywiedzieć, tylko postanowione i koniec. I to, co pisali później nic nie jest warte, bo "Jest post pierwszy". Tak jak były taśmy Leppera. Przemek, ja rozumiem, że nie możesz ujawnić, ale też z drugiej strony.... Nawet nie znam zdania Orkana. Bo z Sępem to pogadałem i znam wersję obu stron.
Jeżeli mam być zjechany (że mnie boli, że nie jestem solidarny z klanem) za to, że chcę się coś wywiedzieć i (być może) naprawić co się stało [a nie ma sytuacji nie do naprawienia, jeżeli strona, która zawiniła pokornie będzie chciała naprawy], to proszę was bardzo.
Finek prosze Cie, nie manipuluj moimi wypowiedziami. Pierwszy moj post wyjasnia cala sprawe i nie ma w nim mowy o "tamtych rzeczach". Ktos czytajac Twoj post z kolei moze wlasnie odniesc inne wrazenie, ze bylo drugie dno. Nie wiem gdzu Ty sie dopatrujesz nieprawidłowosciami.
Mirko napisal o sytuacji jaka byla kiedys i o swoim odczuciu ktore nie ma zadnego wspolnego mianownika w obecnej sytuacji oraz podjetej decyzji przezemnie. Nie mam tez zamiaru tlumaczyc sie ze swojej decyzji, ktora nie byla podjeta w ciagu sekund, tylko z rozmyslem i ostroznoscia. Dla mnie priorytetem jest patrzec w aspekcie globalnym a nie jednostki
Napisałem Finek o „tamtych rzeczach”, po to, aby dać Ci do myślenia. Po to abyś się zastanowił nad tym czy warto stawać w obronie osoby pokroju Orkana. Nie ma żadnego drugiego dna sprawy. Nigdy wcześniej nie przekazywałem tego typu uwag, nie próbowałem w jakikolwiek sposób wpłynąć na taką czy inną decyzje Przemka.
Dla mnie samego jego decyzja była sporym zaskoczeniem.
Ale nigdy nie wpadłbym na pomysł, aby publicznie przepytywać go, dlaczego podjął taką decyzję.
Bo wiem, że nie podjął jej zbyt pochopnie, bo wierze mu, że miał ku temu podstawy .
Bo wiem, że jak napisał, kieruje się dobrem ogółu, czyli dobrem naszego klanu i forum.
Bo wiem, że „w orkiestrze może być 100 instrumentów, ale jeden dyrygent”.
Niejedna grupa rozpadła, tylko dlatego, że wszyscy się potrafili mądrować, ciągnąć w swoją stronę, ale nikt nie potrafił podjąć odważnej decyzji.
W życiu sam muszę podejmować takie decyzje, decydować o ludzkich losach i uwierz mi Finek jest to ciężki kawałek chleba. Pożyjesz, przekonasz się
Napisałem Finek o „tamtych rzeczach”, po to, aby dać Ci do myślenia. Po to abyś się zastanowił nad tym czy warto stawać w obronie osoby pokroju Orkana. Nie ma żadnego drugiego dna sprawy. Nigdy wcześniej nie przekazywałem tego typu uwag, nie próbowałem w jakikolwiek sposób wpłynąć na taką czy inną decyzje Przemka.
A ja jak napisałem, patrzę na to, jak na dwie różne sprawy. Jakby Orkan był osądzany za zachowanie, to wtedy bym nie negował tego co piszesz.
Bo zachowanie to jedno, a to co tu było drugie.
Ale jak napisał Marco, poprosiłem go na Vento, wytłumaczył mi wszystko, co i jak. I ja już zakańczam.
Ale powiem ci jedno Mirko. Każdy ma okres kiedy był skończonym chamem. Nie wiem, ile naprawdę lat ma Orkan. Ale z doświadczenia widzę, że są okresy w życiu każdego (także u niektórych dorosłych co ciekawe. I to także wysoko wykształconych [np. Profesora]), kiedy ma się nastrój "zjechać okolicę". Nie wiem, jak to naprawdę było z Orkanem. Czy on taki jest, czy miał tylko taki dzień i żałuje. A nie każdy ma odwagę potem przeprosić.
Nie wiem, jak to było z Orkanem na bieżąco, bo z nim nie gadałem w sumie nigdy.
Ale chciałem mieć tylko pewność, że to nie jest uderzenie na poszlakach.
Mam już pełną informację, przekazałem zarządowi, co ja myślę. I na tym moja rola się kończy.
A co do "bo wiem i wierzę".
Zobacz, że moja dłuższa wypowiedź, jest powodowana twoim postem. Wcześniej tylko zapytałem, czy to był jednostkowy wypadek, czy ciągła działalność.... Bo jak jeden raz kogoś zaprosili, aby temat o modach zobaczył (jak z Hunterem było podobno), to co innego. Ale jak masową rekrutację robili, to inna sprawa.
I zobacz, że ja nie Przemkowi coś zarzucałem, tylko tobie.
Zobacz mój ostatni post na 1 stronie:
Cytat:
A jeżeli są niezbite dowody, że wszyscy współdziałali, to ja nic nie mogę zrobić, tylko przytaknąć.
Chciałem tylko mieć pełny obraz sytuacji. I dostałem wczoraj od Marco i dla mnie dysputa na temat zakończona.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum