Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Dariusz
Ulubiona Gra: Panzer General I, Panzer Corps, SH3 Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Lis 2015 Posty: 276 Skąd: Gdańsk
#22 Wysłany: 27 Grudzień 2015, 16:27
Zamiast nadpisywać wszystkie pliki, dodaję tylko mody do folderu MODS i działa wszystko pięknie. Jestem pod dużym wrażeniem tego moda. Wielkie brawa dla autora/ów.
Ulubiona Gra: Panzer General I, Panzer Corps, SH3 Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Lis 2015 Posty: 276 Skąd: Gdańsk
#23 Wysłany: 27 Grudzień 2015, 18:46
No tak, wszystko pieknie, ale... No właśnie. Najważniejszą zmianą chyba w spolszczeniu GWX, jest mod HardcoreFixes. Właśnie z niego zamierzam skorzystać, ale to wymaga nadpisania plików gry. Robię kolejną kopię SH3 z GWX i spróbuje to do grać. Zobaczymy jak pójdzie.
#25 Wysłany: 27 Grudzień 2015, 19:20
Ten zawarty w spolszczeniu nadpisuje. Chociażby sh3.exe, który modyfikowany jest przez ewentualnie zastosowany HsieOptionSelector. Już wszystko udało się mi zainstalować i działa jak trzeba. Możliwe, że jeszcze jednak będę potrzebował pomocy
#28 Wysłany: 27 Grudzień 2015, 20:34
Jeszcze jedno: Czy te komunikaty od innych u-boot'ów to taka tylko fikcja "eterowa", czy faktycznie one operują w podawanych przez siebie pozycjach? Oraz czy rzeczywiście można spotkać tankowca, który zaopatrzy mnie w paliwo?
Imię: Mati
Ulubiona Gra: Attack the Warship, SH, FSX, IL-2 Pomógł: 4 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 4620 Skąd: Katowice
#29 Wysłany: 27 Grudzień 2015, 20:53
Tankowce mogą cię zaopatrzyć, ale tylko te, które na mapie są zaznaczone jak baza.
A komunikaty... Szczerze mówiąc to nie wiem, jeszcze nie trafiłem na konwoje lub U-Booty, które meldowały się, ale też nie byłem na dobrej pozycji gdy meldowały. Więc może tak, może nie. Jeśli kiedyś mi się zdarzy to na pewno wspomnę o tym w moim raporcie.
#31 Wysłany: 27 Grudzień 2015, 21:04
PL_kanaron napisał/a:
Tankowce mogą cię zaopatrzyć, ale tylko te, które na mapie są zaznaczone jak baza.
Jeśli kiedyś mi się zdarzy to na pewno wspomnę o tym w moim raporcie.
No proszę! Ciekawy pomysł i fajne relacje. Nieźle. No tak myslałem, własnie że to fikcja, bo ganiałem na złamanie karku do typowanego kwadratu, a tam pustka.
Jednak w grze niektóre historyczne konwoje są odwzorowane (na modzie GWX ofc). Więc czasami warto gnać, bo może się zdarzyć, że na serio tam będzie konwój.
#33 Wysłany: 20 Styczeń 2016, 14:45
Witajcie! Zauważyłem, że np opuszczanie peryskopu bojowego, nie jest zależne od GWX i HardcodeFixes, a od opcji zaznaczonej w HsieOptionsSelector. Też tak macie, czy ja mam coś pokręcone?
#37 Wysłany: 23 Maj 2016, 18:21
Dokonano kastracji
pepe [Usunięty] Kommodore
#38 Wysłany: 23 Maj 2016, 18:26
Właśnie sprawdzałem i nie widziałem na liście klawiszy i chyba w ikonkach też nie ma. Jednak nie jestem ekspertem a własciwie to wcale nie znam gry - mam ja jedynie zainstalowaną. Może koledzy podpowiedza jak to jest
Nie większej ilości, a wabika na głębokości mniejszej, niż 40-60m. Wówczas taki niszczyciel działał, jakby nagle przed nim pojawił się okręt. Zatrzymywał się i starał się go opłynąć...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum