Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#25 Wysłany: 8 Październik 2016, 23:24
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: Mati
Ulubiona Gra: Attack the Warship, SH, FSX, IL-2 Pomógł: 4 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 4620 Skąd: Katowice
#26 Wysłany: 9 Październik 2016, 09:57
Obejmiecie nowe stanowisko. Mnie awansowali na admirała i przydzielili jako doradcę ds. morskich Churchilla. Wy obejmiecie stanowisko dowódcy HF. Jedziecie teraz do Londynu. Otrzymacie tam wszelkie potrzebne wam informacje. Przy okazji gdy tam będziecie zapytajcie się czy są jakieś specjalne plany co do Hansa.
Pytania?
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#27 Wysłany: 9 Październik 2016, 12:51
Nie Sir. Jedynie proszę o przekazanie informacji o wszystkich rozpoczętych operacjach oraz o celach na najbliższe miesiące.
Powodzenia.
Imię: Mati
Ulubiona Gra: Attack the Warship, SH, FSX, IL-2 Pomógł: 4 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 4620 Skąd: Katowice
#28 Wysłany: 9 Październik 2016, 14:41
Cóż, spodziewałem się od was jakiś planów, ale jeszcze nie znacie sytuacji. Na razie przydałoby się wznowić konwoje i zwiększyć im eskortę. I sugeruję wam abyście to wy się tym zajęli jeszcze z moją pomocą.
Kolejne dni miały bez większych wydarzeń, aż do 26 sierpnia.
26 sierpnia 1942, godzina 6:58 Scapa Flow
Hans podał Kanaronowi kawę i złożył meldunek z ostatnich wydarzeń.
-HMS Norfolk, gdy wchodził do Reykjaviku został uszkodzony przez minę. Z Islandii zameldowano, że uszkodzenia są powierzchowne i za tydzień okręt będzie gotowy do działań. Wczoraj wieczorem z Londynu wrócił wiceadmirał Halliday. Umówiłem go z panem na spotkanie o 10:00.
-Może się pan od niego dowiedzieć, co w mojej sprawie, gdy będzie pan z nim rozmawiał? Bo mnie to nie wypada pytać starszego stopniem, co dowiedział się w pańskiej sprawie, sir.
#34 Wysłany: 9 Październik 2016, 21:53
O co chodzi Admirale ? Jakie plany Admiralicji ?
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 9 Październik 2016, 21:53, w całości zmieniany 1 raz
#36 Wysłany: 10 Październik 2016, 09:14
A czego się miałem dowiedzieć o swoim podwładnym ? Uważam, że jako osoba najbardziej doświadczona w Pańskim sztabie jest cennym elementem mojego zespołu. Pozwoli to na kontynuację strategii bez niepotrzebnych opóźnień wynikających z braku znajomości procedur.
A co do celów strategicznych, pewnie w niedalekiej przyszłości jeszcze będziemy o tym rozmawiać. Na razie skupiamy się na:
- konwojach arktycznych - wznowienie dostaw do ZSRR
- utrzymaniu blokady morskiej przejścia na Atlantyk
- zniszczeniu sił nawodnych przeciwnika
#38 Wysłany: 10 Październik 2016, 12:40
Absolutnie nie ma takiej konieczności Sir. Operacje się toczą.
------------
Uzgodniliśmy z Finkien, nie zaczynamy żadnych nowych ruchów - gra się kończy.
Tzn. te nowe operacje będą już w "grze 2" (gdy kiedyś ruszy), a teraz tylko robimy zakańczanie. Po prostu gra 2 zacznie się od waszej wspólnej narady pod koniec sierpnia, a teraz zrobimy skok do zakończenia (czyli ostatenich dwóch raportów trafiajacych na biurko jeszcze głównodowodzącego Kanarona).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum