Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
-I tak jest dobrze, Kurt - dodał Lindemann - Jakbyście go zostawili na wzgórzach, nie mógłbym nad nim popracować. Nie jest to najprostsze i mam pilniejsze zadania, ale w wolnej chwili... Może jeszcze tym czołgiem pojeździsz, gdy już zepsujesz następny, Kurt.
Oczekując na nowy czołg, Kurt prawie dostał zawału, gdy przed szkołą zatrzymały się czołgi M48 Patton. Kurt już zaczął się bać, że najpierw zamienił Leoparda 2 na Leoparda 1, którego zastępował, a teraz miał Leoparda 1 zastąpić czołgiem M48, którego Leopard zastąpił, ale na szczęście okazało się, że były to czołgi ze 613 batalionu Panzerów, sił Territorialheer, które odjechały niedługo potem.
Wreszcie, popołudniem 20 maja, do Schiltz przywieziono nowy sprzęt. A przynajmniej jedną jego ratę. Jeden czołg Leopard 1 oraz jedno działo Kanonenjagdpanzer 4-5... A na pojazdy oczekiwało trzech dowódców....
Jeżeli ktoś miał szczęście, to Feldfebel von Kanaron, który dostał Leoparda.
Kurt nie wiedział, czy ma szczęście, czy nie. Feldfebel Remus dostał rozkaz czekania, aż kolejny Leopard zostanie naprawiony, a on... dostał działo. Rudi chyba rozumiał nastawienie Kurta, gdy powiedział:
-Wiem że nie będziesz zadowolony, ale w ostatniej bitwie wykazałeś się nadspodziewaną inwencją, chciałem byś dostał coś lepszego, ale nie udało się. Myślę jednak, że i tym działem dasz radę napsuć Iwanom krwi, a Twój Leoś w tym czasie będzie jak funkiel nówka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum