Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Kanaron skierował się do telefonu, gdy Hans dodał:
-Sir. Przed chwilą otrzymaliśmy także wiadomość, że TF99 został zaatakowany przez lotnictwo. Nie ponieśli znaczących strat i zestrzelono kilka lekkich bombowców.
[Jak chcesz to możesz od razu się zgłosić do telefonu]
Imię: Mati
Ulubiona Gra: Attack the Warship, SH, FSX, IL-2 Pomógł: 4 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 4620 Skąd: Katowice
#266 Wysłany: 17 Sierpień 2016, 16:56
Cumuje poza portem ale między fiordami. Dokładne położenie wyślemy (znam je?). A ministerstwo mam nadzieję, że się zgodzi. To flagowy okręt wroga. A w pobliżu cumowania tak ważnej jednostki na pewno nie ma cywilów.
-Admirale. Mogę powiedzieć, że macie wielkie szczęście, że akurat dziś dzwonicie. Będę potrzebował zdjęcia, a przynajmniej mapy z dokładnym zaznaczeniem pozycji i wszelkich informacji jakie posiadacie o tej okolicy. Czy jakiś oficer z wszelkimi tymi informacjami, oraz zgodą ministerstwa może dotrzeć do mojego sztabu najpóźniej o 12?
-Dobrej nocy, admirale - pożegnał się Harris. Rozmowa była aż zbytnio przyjazna. I Frank nie wiedział, co miało znaczyć "szczęście, że akurat dziś dzwonicie".
Hans spostrzegłszy, że admirał zakończył rozmowę zapytał:
-Mogę w czymś jeszcze pomóc, sir?
Imię: Mati
Ulubiona Gra: Attack the Warship, SH, FSX, IL-2 Pomógł: 4 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 4620 Skąd: Katowice
#270 Wysłany: 17 Sierpień 2016, 19:17
Tak:
1. Czy załatwiłeś dosłownie wszystko o czym mówiłem po przyjściu z obiadu? Łącznie ze sprostowaniem do sir Pounda?
2. Załatw od ministerstwa zezwolenie na bombardowanie Grafa, który jest niedaleko Norwegii, ale poza portem i pewnie ludnością cywilną. I zaznacz, że to okręt flagowy wroga, który jest nieosiągalny przez inne siły niż z powietrza.
3. Zbierz wszystkie dane o miejscu, w którym jest Graf, zdjęcie lub mapę i zaznacz jego dokładną pozycję. Czyli zbierz wszystko co potrzebne o okolicy i jutro do 12 nasz oficer musi być z tym wszystkim w sztabie Harrisa. Koniecznie. Coś mi się widzi, że tym razem się uda.
2:00
-Sir! Proszę się obudzić!
-A dajcie mnie wszyscy święty spokój - pomyślał Kanaron, ale odpowiedział - Co się stąło?
-Sir. Pilna wiadomość od admirała Hallidaya.
Cytat:
TF3 do HFC X Zaatakowano Grafa Zeppelina X Niestety, atak nie był skuteczny X Proponuję, aby TF3 powrócił do Scapa Flow i po zabraniu większej ilości eskadr bombowo-torpedowych wykonał ponowny nalot na Grafa Zeppelina
9:00
-Sir. To wszystko - powiedział Hans. Frank, Hans i oficer, który miał lecieć do Londynu o 10:00 spojrzeli do walizki.
Mapa Trondheim z jednym krzyżykiem, kopia meldunku Hallidaya oraz kopia danych wywiadu o obronie Trondheim. Trochę pusto.
-Coś jeszcze dołożyć, sir? - zapytał Hans, gdy rozległo się pukanie. Podoficer wszedł do środka i zameldował:
-Sir. Właśnie otrzymaliśmy jakiś długi meldunek z TF99. Komandor Browning oczekuje na rozkodowanie i złożenie nocnego raportu.
Kanaron przytaknął, na znak przyjęcia wiadomości i wrócił do rozmowy.
-O czym to mówiliśmy....?
-Czy coś jeszcze dołożyć do walizki, sir.
-Tego nam z Londynu nie wyślą... I na pewno nie załatwi się tego przez telefon - powiedział Hans - Po drodze będzie trzeba to zorganizować. Pan kapitan będzie musiał przed wizytą w sztabie Bomber Command zajrzeć do ministerstwa. Ale im też nic więcej nie pokażemy.
Zwykle meldunek komandora Browninga następował wcześnie rano, zaraz po kawie, ale tym razem, w związku z tym, że Frank zaspał, a nikt nie chciał go budzić, meldunek następował po 10:00. Komandor Browning jak zawsze miał wszystko przygotowane, wraz z pisemnym wykazem wszystkich wydanych rozkazów. Tym razem miał jednak parę rzeczy do powiedzenia.
-Sir. Po tym, jak wiceadmirał Halliday zawrócił, amerykański kontradmirał poprosił o przekazanie mu najlepszych niszczycieli z TF3. Ponieważ zespół jest długo w morzu i ma mało paliwa, odmówiłem tej prośbie. Ponowne wyjście w morze TF3 wówczas musiałoby się odbyć z tymi starszymi niszczycielami. Niedługo potem TF4 zameldował, że musi wracać, tak więc przy Norwegii został tylko amerykański zespół.... i ich dowódca chyba trochę przesadza, sir - powiedział przekazując wiadomość.
Cytat:
TF99 do HFC X Niemcy zamierzają wysłać w morze okręty z Trondheim X Przysłali myśliwce, aby pozbawić nas możliwości wypuszczenia wodnosamolotów X Prosimy o jak najszybsze wysłanie dodatkowych okrętów X Nastąpił kolejny atak zestrzelono 4 samoloty , brak uszkodzeń X Mamy jeszcze paliwa na 1-2 dni XXX
Gdy tylko Kanaron skończył czytać dodał:
-Wywiad fotograficzny przed godziną dostarczył najnowsze zdjęcia. Piloci wiele ryzykowali, aby je wykonać, ale widać na nich, że niszczyciele są w Trondheim i uzupełniają paliwo.
Co do prośby amerykanów chciałem odpowiedzieć, że nie mogą spodziewać się posiłków. W Scapa Flow możemy z wszystkiego zebrać tylko jeden zespół i to złożony z załóg, które dopiero się szkolą na okrętach. Dodatkowym problemem jest obecnie brak dowódców z doświadczeniem morskim... w bazie, tu i teraz, sir, oczywiście. Nie, że w ogóle. W zasadzie został tylko pan. Sir. Proponuję wysłać amerykanom paliwo, albo nakazać im jeszcze zostać 1 dzień, a potem wracać, sir.
T21_TFAUX.jpg Zespół paliwowy + zespół rezerwowy, jakbyś chciał p dowodzić.
13:40
-Sir - zameldował Hans - To chyba ważne. Zwiad lotniczy wykrył, że około południa niszczyciele dołączyły do Grafa Zeppelina i razem zbierają się na podejściu do Trondheim.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum