Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Komandor wskazał na stojący obok okręt.
-Pójdziecie razem z Pargo. Wychodzicie jutro o świcie. Najpóźniej w południe 3 września odbiera was niszczyciel i wieczorem docieracie do Pearl. Macie jakiś pasażerów?
-No to może go wyślemy... nie. Niech płynie z wami do Pearl - powiedział komandor - Dobrze. Więc wypływacie jutro o świcie z Pargo. Dostaniecie ropę i radio. Możecie dziś skorzystać z kantyny na lądzie. Jakieś pytania?
Na lądzie Kanaron zapytał o Thomasa, ale odpowiedź była zaskoczeniem:
-Kilka dni temu wypłynął na morze. Aż dziw, że się nie spotkaliście. - powiedział jeden ze znajomych.
O losie pilota, który zaatakował Pogy także nie było wiele wiadomo, poza faktem, że sąd na Midway uznał, że musi być osądzony w Stanach i odesłano go tam. Przynajmniej pewne było, że sprawa nie zostanie zamieciona pod dywan.
Dopiero tu, na Midway, Kanaron mógł dowiedzieć się także, co działo się na świecie, gdy nie mieli radia. Włoski rząd Mussoliniego upadł, a nowy przywódca, jakiś marszałek, który wycofał się z wojska po dołączeniu do Osi, stał teraz na czele rządu. Wszyscy oczekiwali, że Włosi lada dzień skapitulują.
Thomas was zauważył. I podchodził do ataku... Ale przed atakiem wolał sprawdzić, czy aby ten "ślepy" okręt do którego się skrada, to nie własny. I zauważył, że własny. Tylko wy zwialiście.
Sami też jak tylko coś wykrywacie chowacie się, skradacie. Nie oczekujcie, że ktoś inny zachowa się inaczej
=============================================
Kolejną niespodzianką były gratulacje w barze... Gratulacje medalu. Kanaron był zaskoczony o co chodzi i dopiero po wyjaśnieniu okazało się, ze w kolejnej, przegapionej wiadomości, informowano go, że został odznaczony za poprzedni patrol Brązową Gwiazdą.
Imię: Mati
Ulubiona Gra: Attack the Warship, SH, FSX, IL-2 Pomógł: 4 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 4620 Skąd: Katowice
#389 Wysłany: 2 Grudzień 2019, 19:28
[Właśnie, chowam się, skradam, mam wątpliwości to przez peryskop patrzam, a nie świecę po oczach reflektorem... Będę musiał z Thomasem porozmawiać xD Tylko jakoś zmyślnie cholibka będę musiał sprawić aby stwierdził, że to był on, a ja się schowałem... Co, przy wiadomej dla niego strachliwości Kaboom, raczej nie będzie takie trudne xD]
Lichtfield oznajmił obu okrętom, że odchodzi na południe, po czym nadał wiadomość dla czekającego nieopodal punktu zbiórki okrętowi klasy Gato, aby płynął za nimi.
W tej samej chwili Pargo, do tej pory idący za Pogy, ryknął silnikami. Wszyscy obejrzeli się, jak siostrzany okręt rozpędza się, mijając ich w drodze do kanału, a na podniesionym peryskopie łomocze dużą flaga, na której znajdowała się bandera Cesarskiej Marynarki Wojennej, koślawo narysowana sylwetka jakiegoś ciężkiego okrętu i cyfry 1-5-0-0-0.
Ulubiona Gra: Attack the Warship, SH, FSX, IL-2 Pomógł: 4 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 4620 Skąd: Katowice
#395 Wysłany: 3 Grudzień 2019, 10:47
[a czekaj, to gdzie ja jestem? Bo ja tu myślę, że wypływamy z Midway razem z pargo, oni przyspieszają i płyną sobie na patrol, a jakiś trzeci okręt wpływa do Midway z flagą. To mam wrażenie, że coś musiałem zrozumieć inaczej]
#399 Wysłany: 5 Grudzień 2019, 18:32
[ehh, chciałem to Kowalskiemu zostawić... 20 stron cholibka xD]
-niszczyciel [ile tak średnio miały japońskie niszczyciele? ze 2000 BRT będzie?]
-eskortowiec [1500 BRT?]
-transportowiec 5000 BRT
-frachtowiec 1200 BRT
Flaga, którą wywieszono na Pogy była mniejsza od tej na Pargo, ale była równie dumna. Kowalski widział jednak pewien problem:
-Sir. Pargo nas wyprzedza. Zajmą lepsze miejsce w porcie i lepsze dziewczyny!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum