Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: K Pomógł: 1 raz Wiek: 46 Dołączył: 27 Gru 2007 Posty: 243 Skąd: 3miasto
#41 Wysłany: 12 Wrzesień 2010, 17:12
proponuję dawać zagadki związane z okrętami.. np. urządzenie jak wyrzutnia, armata lub coś podobnego.
Zagadki typu np. zdjęcie sondy do gastroskopii, mogą być odgadnięte raczej z przypadku niż w wyniku szukania odpowiedzi w jasno określonym kierunku.
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Saints Row The Third, TES V Skyrim. Pomógł: 9 razy Wiek: 31 Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 781 Skąd: Gdańsk i W.A.R.D.C
#42 Wysłany: 12 Wrzesień 2010, 20:26
grindler bierzesz ten temat zbyt poważnie... Temat nazywa się Zagadka i jest w Cafe Rene co znaczy że może to być zagadka o czymkolwiek nawet, jak Daritto wcześniej powiedział. "Nodze Vadera"
Imię: Piotr
Ulubiona Gra: SH III SH IV
#45 Wysłany: 13 Wrzesień 2010, 08:16
Niestety nie jest to "ołówek dla konstruktora" tym bardziej "Noga Lorda Vadera"
Podpowiedź :
Urządzenie o dużej precyzji - jak to nie pomoże to... a chciałem na początek coś łatwego
Hm, wydaje mi się, że to jakaś część robota do precyzyjnego zgrzewania, spawania lub termicznego łączenia metali. Może jakiś element linii produkcyjnej Opla albo coś takiego.
To, że to aparat precyzyjny widać od razu, ale to może być cokolwiek.
Marco - ja miałem podobne skojarzenie - jakiś wypasiony, mega profesjonalny rapitograf - pewnie dla inżynierów NASA :p
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
To jest prototyp niemieckiego bombowca strategicznego Messerschmitt Me 264. Nigdy nie odbył lotu bojowego. W założeniu miał możliwość przeprowadzenia lotu z Francji do USA.
Scaliłem posty - Admin
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 13 Wrzesień 2010, 11:13, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum