Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#81 Wysłany: 27 Grudzień 2019, 22:54
No to zrób coś ciekawego - bo ja nie mam zdolności. Pamiętaj 500 x 175 pixeli.
Nad shoutem pracujemy.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#84 Wysłany: 28 Grudzień 2019, 09:58
PL_olek0849 napisał/a:
Ograniczenia co do liczby kolorów?
Nie ma.
Ma pasować do całości. Zdaje się na Twój gust.
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#88 Wysłany: 28 Grudzień 2019, 12:10
Finek,
Minusem jest to że ikony nie trzymają standardowego rozmiaru.
Nie wygląda to profesjonalnie.
Pomysłowo dobre, ale jakość mnie nie zadowala.
Część z gruchy, ni z pietruchy, a wszystko powinno być spójne, przynajmniej w ramach działu.
Po drugie, rozmiar jest za mały, minimum 64x64, ja proponuję więcej: min 128x128.
Związane jest to z rozdzielczością ekranów, 32x32 i 64x64 było dobre na 1024x768.
Ale jest lepiej, nowa kostka do PBF jest super.
Tylko czemu nie ma wygładzania krawędzi?
W jakim programie graficznym o jest?
Ja używam darmowego paint.net
Ostatnio zmieniony przez PL_Andrev 28 Grudzień 2019, 12:13, w całości zmieniany 1 raz
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#89 Wysłany: 28 Grudzień 2019, 12:38
Odnosnie shouta jest cos takiego https://www.phpbb.com/cus...chat_extension/ ale proces instalacji jest tak zagmatwany ze poki co nie umiem sam tego zrobic poszukam czegos innego moze sie uda no chyba ze ktos bedzie mogl sam to zrobic
Finek,
Pomysłowo dobre, ale jakość mnie nie zadowala.
Część z gruchy, ni z pietruchy, a wszystko powinno być spójne, przynajmniej w ramach działu.
Po drugie, rozmiar jest za mały, minimum 64x64, ja proponuję więcej: min 128x128.
Związane jest to z rozdzielczością ekranów, 32x32 i 64x64 było dobre na 1024x768.
1) Jacek powiedział, że wymiar ma mieć maksymalnie wysokość 50, więc też bym chętnie zrobił większe, ale ograniczenie 50 na wysokości strasznie ogranicza. Np. ci żołnierze. Przy 75 wysokości wyglądali lepiej
2) Teraz patrzę, jak to wygląda...
I "propozycje" wygląda jednak źle. Tu trzeba zmienić na pewno. Ale ostrzeżenie o eksplozji przy sporach bym zostawił
Może ustalmy więc jeden standard. Wymiar, rozmiar i do tego dostosujmy.
I może tak. Które pasują? Dział PBF chyba dobrze wygląda?
I kolejno eliminujmy, poprawiajmy.
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 28 Grudzień 2019, 12:45, w całości zmieniany 1 raz
Na nowym forum, można załącznik wrzucać bezpośrednio w tekst:
przetestujcie - u mnie działa.
#94 Wysłany: 28 Grudzień 2019, 13:45
PL_U-96 napisał/a:
Odnosnie shouta jest cos takiego https://www.phpbb.com/cus...chat_extension/ ale proces instalacji jest tak zagmatwany ze poki co nie umiem sam tego zrobic poszukam czegos innego moze sie uda no chyba ze ktos bedzie mogl sam to zrobic
zainstalowałem. W zły katalog wgrałeś. Dlatego nie działał. Teraz można go skonfigurować.
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#96 Wysłany: 28 Grudzień 2019, 14:52
PS czy SHOUT ma byc widoczny TYLKO po zalogowaniu czy dla wszystkich??
#97 Wysłany: 28 Grudzień 2019, 15:41
Propo loga czy nie mozna by bylo np dolaczyc wzerunku UP i DD po lewej i prawej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum