Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 3 Czerwiec 2007, 17:08 Problem z SH4. Pomocy!!!
Mam problem z karierą w SH4. Kiedy podejmuje sie misji której cel jest bardzo odległy od mojej bazy muszę po drodze uzupełnic zapasy paliwa. Jednak nie wiem w jaki sposób mozna to zrobić w porcie sprzymierzonym lub neutralnym. Niby na mapie zaznaczone sa porty, ale nie ma różnicy w oznakowaniu portów wrogich i sprzymierzonych. Poza tym nawet po podpłynięciu do portu sprzymierzonego lub neutralnego nie mogę podjąć żadnych akcji związanych z uzupełnieniem zapasów itd. Jest to bardzo denerwujące, gdyz później z braku paliwa wracam do bazy przez miesiąc bo musze płynąć na akumulatorach co chwile sie zatrzymując i je ładując. Prosze o pomoc i wyjaśnienie tej sprawy!!! Jak można dokować lub chociaż uzupełnić zapasy w portach nie będących bazami okrętów podwodnych sił USA??????????? Będę bardzo wdzięczny za każda pomoc! Z góry wielkie dzięki!
Imię: Adam Pomógł: 9 razy Wiek: 64 Dołączył: 27 Maj 2005 Posty: 202 Skąd: Pruszków
#2 Wysłany: 3 Czerwiec 2007, 17:15
Jeśli podpłyniesz do sprzymierzonego portu powinno Ci się pokazać menu z wyborem co chcesz zrobić w danym porcie. Uzupełnić paliwo, zacumować i coś tam jeszcze. W każdym razie ja tak mam.
No i własnie problem w tym że sie nie pojawia Kilka razy wpłynąlem nawet do portu zatrzymałem sie w dokach i NIC!! A poza tym jak odróżnic port wroga od neutralnego lub sprzymierzonego??
Chodziło mi raczej o odróżnienie na mapie. Ale nie w tym tkwi mój problem. Nie mogę uzupełniać zapasów w portach nie bedących bazami okrętów podwodnych ( w nieoznaczonych kotwicą ). Ma ktoś może pomysł jak rozwiązać ten probleem?
W prawym górnym rogu monitora po wpłynięciu do pory oczywiście sprzymierzonego pokarze Ci się ikonka małej kotwicy. Kliknij na nią pokaże się okienko z opcjami do wybory...
Nic z tego ikonka kotwicy pokazuje mi sie tylko w przypadku podpłynięcia do bazy okrętów podwodnych ( kilka portów oznaczonych kotwicami). Już nie wiem co mam zrobić. Taki swietny symulator a ja mam cała frajdę zepsutą , nawet nie mogę pożądnie kariery rozegrać.
Masz zainstalowane patcha 1.2 ??? Poprawia kilka błędów ale nie dużo. Spróbuj chyba że już masz... Nie wiem co innego może byc Ja mam pacha 1.2 i z uzupełnianiem zapasów nie mam problemu
Tak mam zainstalowanego patcha. Będę próbował na wszystkie sposoby żeby coś z tym zrobic. Może zainstaluje grę od nowa ,może to coś da. Jak ktoś miałby jakiś pomysł to proszę o podpowedź.
[ Dodano: 4 Czerwiec 2007, 23:02 ]
Problem rozwiązany, wszystkim dziękuje za rady.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum