Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
.http://www.uboat.net/
to jest link do ciekawej strony o U-Bootach z bogata galeria.Szkoda, ze strona jest anglojezyczna.
Najnowszy nr czasopisma w calosci poswiecony jest U-Bootom typ VII.
Przegladajac czasopism na jego koncy znalalem tabele, w ktorej byly U-Booty z nr taktycznymi oraz dowodcami, ktorzy na nich plywali. Tabela byla raczej kompletna bo zawieral bardzo duzo U-Bootow
_________________ Duc in altum
Wyplyn na glebie
Ostatnio zmieniony przez PL_Lisiu 4 Wrzesień 2007, 15:55, w całości zmieniany 2 razy
Imię: Konrad
#3 Wysłany: 4 Wrzesień 2007, 21:27
podobny2 napisał/a:
coś pięknego ciekaw jestem jak zrobił wodę do modelu U-558, type VIIC
Przecież to zdjęcie modelu w basenie, woda jest naturalna. ;-)
PL_Arek71 napisał/a:
Szkoda, ze strona jest anglojezyczna.
Arku powinieneś nauczyć się języka angielskiego nie dość, ze jest łatwy to bardzo pomocny. Już tak BTW odnośnie OW to nie ma najepszych notowań wśród shiploverów. Przy czym nie jest to moje zdanie. Podobno "Morza Statki i Okręty" jest dużo lepsze choć nie bez wad.
Imię: Maniut Pomógł: 9 razy Dołączył: 18 Cze 2005 Posty: 842 Skąd: koło morza
#4 Wysłany: 4 Wrzesień 2007, 23:59
no to ja dodam fotki 2 modeli subów wykonanych za granicą.
Kto mi powie, czy takie spotkanie w realu w/w obu bojowych okrętów podwodnych było kiedykolwiek możliwe???
pozdr
Wygląda na coś tłustego niemieckiego i jakąś zachodnią konstrukcję... Chyba Amerykańska..
Hmm... Jeżeli to nie jest Typ I, to... Kurcze... Teego drugiego (szarego) zupełnie nie potrafię określić (ale malo sięw temacie znam, choć się staram)
No jak najbardziej jeśli ta "mleczna krowa" była jedną z tych trzech które weszły w skład grupy operacyjnej "Monsun" a ten Amerykański Gato znalazł się w odpowiednim czasie i miejscu
Imię: Maniut Pomógł: 9 razy Dołączył: 18 Cze 2005 Posty: 842 Skąd: koło morza
#7 Wysłany: 5 Wrzesień 2007, 14:10
No tak właśnie było, tylko podczas tej operacji oba suby IX c i USS Gato nie spacerowały by sobie burta w burtę jakby szły na piwo. Raczej oklepywały by się wzajemnie
pozdr
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum