Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 11 Listopad 2007, 22:54 Patrol 12 - "Atak na Royal Navy"
11.11.2007r Godz. 18:00 - 20:00
Pogoda: Clear
Godzina: 23:00
31 grudnia 1941 roku
Ocean Atlantycki
88% konwoju przetrwało
Dowódcy DD:
Boolo: HMS Onslow - przetrwał i zdołał zatopić suba PL_U-96
PL_Lisiu: DD 400 USS McCall - przeżył rejs, a ponadto zatopił PL_Teo-sia
PL_Rapciu: DD 361 USS Clark - pozamiatały go suby ostrzeliwując z dział, a dzieła zniszczenia dokonała torpeda U-96
Dowódcy Sub:
PL_Marco: R.Smg. Giuseppe Finzi - miał czelność zatopić lekki krążownik (7104 t), a potem umykał skutecznie eskorcie
PL_Teo: U-89- nic nie zatopił, ale sam został zatopiony przez PL_Lisia
PL_U-96: R.Smg. Enrico Tazzoli - zatopił PL_Rapcia, ale potem dorwał go Boolo
Imię: Łukasz Pomógł: 17 razy Wiek: 39 Dołączył: 24 Mar 2006 Posty: 461 Skąd: Będzin
#2 Wysłany: 11 Listopad 2007, 23:34
Wszystkie suby były na powierzchni i zaczeły mnie okładać z dział, na szczęście szybko zwinnie wycofałem sie na z góry upatrzone pozycje i zaczeli okładać Rapcia który w pore nie zdążył sie wycofać na z góry upatrzone pozycje i dorwali go.... szkoda tylko że te wszystkie Krążowniki i Lekkie Krążowniki nie były skore do strzelania do wykrytych na powierzchni subów
Pomógł: 6 razy Wiek: 50 Dołączył: 15 Sie 2005 Posty: 454 Skąd: Lubin
#3 Wysłany: 12 Listopad 2007, 12:09
Hahahaha tez sie chcialem wycofac na "z gory upatrzone pozycje" ale tam byl juz Lisiek i zabraklo miejsca Normalnie suby bezczelnie oklepaly mnie z dzial (cholerne makarony) i kiedy dowleklem sie sila rozpedu do pozycji suba (Enriko de Przemcio) ze zniszczonym sonarem, dziobowymi wieżami, wyrzutnia torped, przeciekami i integralnoscia 50% ten "bordello bom bom" poczestowal mnie torpeda... Horror
_________________ ...BOZE WESPRZYJ NAS, A PRZYNAJMNIEJ NIE POMAGAJ MOJEMU WROGOWI I POZOSTAW RESZTĘ MNIE....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum