Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Witam, moj pierwszy post i dosc ..hmm lamerskie pytanie
Mam SH3 + GWX 1.03
Podczas patrolu otrzymuje informacje o lokalizacji konowjow ( na srodku na dole ekranu) ALE
co jakis czas dostaje komunikat o odebranej wiadomosci radiowej .... tylko ze .. gdzie to przeczytac ? komunikaty przychodza nawet po 10 na dobe a jak zapytam o to radiooperatora to on twierdzi ze nie doszla ani jedna wiadomosc ... ... to jakis bug ? czy tak ma byc ? albo ... gdzie moge przeczytac taka wiadomosc ?
wybaczcie za offtop, ale mam pytanie nieco zwiazane z pytaniem poprzednika. Odbieram SOS na otwartym od tonacego okretu lub statku z podana pozycja, uzywam atlasu, zeby stwoerdzic gdzie ow punkt sie znajdude, czy jestw grze opcja zeby pojawily sie poludniki i rownolezniki?
dzieki za pomoc, przynajmniej wiem ze to nie wina moich modow, jeśli ktos z was ma cos co powoduje pojawienie sie takowych rownoleznikow i poludnikow, to ja chetnie bym sobie pozyczyl z gory wielkie dzieki
Imię: Timo Hallmann Pomógł: 4 razy Wiek: 106 Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 458 Skąd: Berlin
#6 Wysłany: 30 Listopad 2007, 00:27
boch jesli mozesz powiedz mi jak to robisz ze dostajesz SOS od trafionych okretow ja kram jzuu w SH3 +GWX 1.03 soporo czasu i nigdy sie nie spodkalem z tym czy masz jakis mod na to czy jak? pozdrawiam michał
czyli jakiego moda mam wgrac zebym mial takie cos? pozdro Michał
To są zwykłe komunikaty radiowe z GWX. Spójrz który mod jako ostatni zmienił kampanię. Jeżeli był to GWX to będziesz miał. Ale nie wiem, czy na pewno tam będzie statek, czy to tylko historyczne komunikaty
Imię: Jacek Pomógł: 2 razy Wiek: 56 Dołączył: 01 Sie 2007 Posty: 161 Skąd: Jaworzno
#10 Wysłany: 30 Listopad 2007, 13:42
Do GWX dodane są autentyczne wiadomości , które miały miejsce podczas wojny. Nie wiem czy zwróciłeś uwagę ale , miałem swój okręt U-47 i dostałem wiadomość niejako od siebie choć byłem całkiem gdzie indziej .
Pomógł: 6 razy Wiek: 50 Dołączył: 15 Sie 2005 Posty: 454 Skąd: Lubin
#11 Wysłany: 30 Listopad 2007, 14:37
Komunikaty sa prawdziwe ale tylko pod wzgledem historycznym. O zatonieciu Atheni bylo bardzo glosno wiec jest komunikat, "ruch" w eterze jest celowy aby oddac obraz zmagan na atlantyku. Jesli nawet dostaniesz info o tonacym statku i beda podane koordynaty to plynac tam zmarnujesz czas - nic nie znajdziesz... Jednak GWX to b.dobry mod i jesli przyczaisz sie w okreslonym miejscu o okreslonej porze to spotkasz okrety ktore wg. zrodel historycznych tamtedy przeplywaly lub tlukly sie nawzajem - polowanie na Bismarcka itp. Polecam dodatek TA gdzie kampania norweska jest super oddana. Mozna spotkac alianckie grupy desantowe stojace w fiordach i obserwowac jak w momecie naszego ataku, rownoczesnie atakuje Luftwafe... miodzio
_________________ ...BOZE WESPRZYJ NAS, A PRZYNAJMNIEJ NIE POMAGAJ MOJEMU WROGOWI I POZOSTAW RESZTĘ MNIE....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum