POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
II-ga kampania
Autor Wiadomość
U-boocik 

Kraj:
poland

#1   Wysłany: 19 Marzec 2008, 19:47   II-ga kampania

:sos help: Kiedy jakimś cudem udało mi się przebrnąć przez I- szą kampanię w SH2 to po wpisaniu w odpowiednie pole "kampagne 2..." (tutaj nazwisko kapitana U-boota) misje kampanii II-giej są takie same jak w I-szej Kampanii . Czy to tak ma być czy może ja coś skopałem?

No i jeszcze wdzięczny byłbym gdyby mi ktoś napisał co to znaczy, co się będzie dziać w trakcie gier gdy włączę w "ustawieniach zaawansowanych": Mgła, Filtrowanie Mipmapingowe, Mgła obszarowa, Mgła tablicowa, Mapowanie wybojów, Oświetlenie kierunkowe :? Nic nie znalazłem w instrukcji na ten temat :czytam:

PL_CMDR Blue R 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

Imię: Rafał; Finek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III

#2  Wysłany: 19 Marzec 2008, 19:57   

Z tego co wiem SH2 ma tylko 1 kampanię.. A kampania-2 to domyślna nazwa drugiego kapitana
http://pl.youtube.com/profile?user=FinekTSC
Ostatnio zmieniony przez PL_CMDR Blue R 19 Marzec 2008, 19:58, w całości zmieniany 1 raz  

U-boocik 

Kraj:
poland

#3   Wysłany: 20 Marzec 2008, 19:01   

O raju to nie jestem pocieszony. Sądziłem, że jest ich kilka, kilkanaście a tu bęc, tylko jedna. Jestem zawiedziony. :slabe

PL_Marco 

Kraj:
poland

Imię: Kamil

#4  Wysłany: 20 Marzec 2008, 22:56   

Niby tak, niby nie.
Do SH II były dodatkowe trzy kampanie (oprócz tej standardowej). Czyli jako dodatki.
Mianowicie PACIFIC ACES oraz "ACES" KAMPAIGN oraz tak zwana Second Kampagne od ubi.

==============

Ta pierwsza Asy Pacyfiku jak sama nazwa wskazuje przenosiła nas na
cieplejsze wody Pacyfiku, ale należy zaznaczyć że pływamy wtedy na Amerykańskich
okrętach podwodnych (ciekawe ilu z was dopatrzyło się analogi do SH IV).
Do dyspozycji mamy min. okręty takie jak Tambor, Gato, Balao, Perch. Zmianie ulega też min. wnętrze i parę innych rzeczy takich jak pogoda etc. I jest to oficjalny dodatek od ubi
(kosztuje w dalszym ciągu kilka dolców, i zajmuje 144mb)

=============

Ta druga Kampania "Asów" w przeciwieństwie do tej pierwszej chyba niebyła oficjalna lecz zrobiona przez zapaleńców (czyli podobnie jak z GWX) więc nie kosztuje nic. Jest też chyba bardziej dynamiczna w porównaniu z standardową. Dodano w niej także losowe grupy, konwoje. I takie szczegóły jak np. zmiana kwadratu patrolowania podczas patrolu (czyli odprawa w porcie płyniemy w miejsce X, po np. 2 tygodniach rejsu rozkaz aby płynąc w miejsce Y). Niby szczegół ale urozmaica tą grę.

Kampanie "Asów" można pobrać z tego linku (jest to plik *.exe spakowany rarem. po rozpakowaniu klikamy na niego i reszta już jest w takim ładnym instalatorku krok po kroku)

=============

Natomiast Second Kampagne to dodatkowe/nowe 14 misji od ubi. Przyjdzie walczyć nam na Atlantyku, Morzu Północnym, czy też w rejonie Karaibów. Kampania ma być również bardziej dynamiczna, niż ta standardowa. Mają w niej czekać na nas ciekawe niespodzianki takie jak (i tutaj zacytuje)
"and you may catch Thomsen returning from patrol" - może będziesz miał szczęście spotkać Thomsena z powracającego patrolu (jak ktoś nie kapuje to trzeba obejrzeć film "Das Boot" ).
Second Kampagne można pobrać stad a tutaj mamy do niej poprawkę.

Jeśli już masz zamiar grać w SH II jako gra w singlu to powiedz, a pod rzucę Ci (chyba ze ktoś innych chce) linki do różnorakich modów. Od podniesienia rozdzielczości, nowych wybuchów, plam ropy, śladów torped, warunków pogodowych itp. które to zupełnie odmienia oblicze tej gry.
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 5 Czerwiec 2008, 12:06, w całości zmieniany 2 razy  

U-boocik 

Kraj:
poland

#5   Wysłany: 21 Marzec 2008, 19:34   

Łomatko, jak się cieszę za taką wyczerpująca odpowiedź. Muszę to wszystko co napisałeś przetrawić :czytam: . Duuuży natłok informacji. No i nie wiem czy sobie poradze, jeśli dodatki są w j. angielskim. Nie jestem kumaty w tym języku :slabe i tego się boję, że coś pochrzanię i wszystko diabli wezmą, nawet wersje podstawową :bum: . Gram oczywiście w singlu. Podaj linki do modów poprawiających grę, ale najlepiej gdyby było wszystko w j.polskim.Przyjrzę się im. Gdzieś czytałem, tylko nie wiem gdzie , że czasem są trudności przy uruchamianiu modów i tego się obawiam. :hmm

PL_Marco 

Kraj:
poland

Imię: Kamil

#6  Wysłany: 23 Marzec 2008, 20:07   

Na razie ze względu na pewne ograniczenia czasowe dam tylko kilka najważniejszych.

Vicker's Torpedo Wake & Oil Slick display v3.0 czyli min. ślady torped na wodzie, czy też rozlane plany ropy po eksplozjach statków.

Vicker's Secondary Explosion Effects
dodatkowe efektowne eksplozje.

Silent Hunter II Realism Pack v1.4
gra staje sie bardziej realistyczna i co za tym idzie trudniejsza.

Ace's Depth Gauge czyli troszkę inne wskaźniki.

Improved Rain Mod ponoć ładniejszy deszczyk

Tego jest jeszcze masa, ale chwilowo wstawię tylko te jakby najważniejsze.
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 23 Marzec 2008, 20:10, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu