Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
CZAS MISJI: 1,5 godz:14/11/1942 g. 7:00|
POGODA: zachmurzenie umiarkowane,wiatr sredni.Po przystapieniu USA do wojny BdU zaczelo wyznaczac nowe rejony patrolowania swoim wilkom. Niestety zasieg U-bootow nie pozwalal na swobodne rejsy w tak odlegle rejony. Konieczne stalo sie pobieranie paliwa i amunicji w morzu. Kilku U-bootom patrolujacym kwadrat DP wyznaczono takie "ranez-vouz" z niemieckimi statkami zaopatrzeniowymi, plynacymi do Argentyny. Niestety alianci rozkodowali rowniez ten szyfrogram... W przypuszczalne miejsce spotkania admiralicja brytyjska wyslala grupe uderzeniowa z zadaniem wyeliminowania frachtowcow niemieckich. Zadanie: Nie dajcie zatopic naszych frachtowcow! Od zawartosci ich ladowni zalezy Wasz los! Udanych lowow! PL_David
Wyniki patrolu:
PL_murin1975 -- KIA -- zatopił 2 DD (1190+1000 brt.)
PL_Sztanga -- KIA -- zatopił 2 krążowniki pomocnicze (5600+13850 brt.)
Hans_702 -- KIA -- bez zatopień
rosner1977 -- KIA -- bez zatopień
Finek, masz Moderatora na ten dział, DOKŁADNIE to samo powiedziałeś Sztandze na Ventrilo więc po co to piszesz jak wystarczyło poprawić samemu
Zwróć uwagę, że najpierw napisałem, potem był post. Nazwijmy to informowaniem o poście. Ja staram się nie ingerować w cudze posty
Owszem, mogę zmienić. Ale w sumie po co? Coś to zmieni?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum