POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
problem z polską wersją
Autor Wiadomość
toudi100 

Kraj:
poland

#1  Wysłany: 5 Styczeń 2008, 01:09   problem z polską wersją

Witam serdecznie, mam taki problem, chce zainstalować gwxa ale na polską wersjie niechce wejść, co zrobić ? jest jakieś zangielszczenie ???

PL_CMDR Blue R 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

Imię: Rafał; Finek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III

#2  Wysłany: 5 Styczeń 2008, 11:25   

Która polska wersja (były bodaj 3 serie wydania SH3 i na każdej jest ciut inaczej)
Na tej najnowszej i na Supe$ellerze idzie bez problemu.

Sama polska wersja gry nie ma nic do gadania, bo całe spolszczenie to 2-3 pliki .txt. Zresztą GWX je podmieni na swoje :D

Jaki błąd ci wyskakuje podczas instalacji.
http://pl.youtube.com/profile?user=FinekTSC

toudi100 

Kraj:
poland

#3  Wysłany: 5 Styczeń 2008, 12:45   

w folderze data/air od razu na początku instalacji pisze ze pliki samolotów nie istnieją, oczywiście przed zainstaslowaniem sie tam znajdują ale te ze znaczkeim en, poprostu są spolszczone. i jak po dłuższym ignorowaniu komunikatuw wejde do foldera z grą to folder air staje sie pusty, jest na to jakaś rada ?

[ Dodano: 5 Styczeń 2008, 15:51 ]
aha i jeszcze jedna opcja może być, może źle coś przy instalacji robie, mam wszystkie pliki w jednym foderze exe instalatora i 7 obrazów płyty odpalam exe i same błedy instalacji robie coś źle ?

[ Dodano: 5 Styczeń 2008, 16:09 ]

tak to wygląda

[ Dodano: 5 Styczeń 2008, 22:48 ]
nikt niepomoże ??

[ Dodano: 5 Styczeń 2008, 22:58 ]
dodam jeszcze że ściągłem moda z tąd http://MeineEx.ath.cx/?id=4f92e209 ale tych obrazów płyt niemoge normalnie otwierać w wirtualnym dysku, może wie ktoś dlaczego sie nieinstalije ?

[ Dodano: 6 Styczeń 2008, 23:07 ]
problem rozwiązany, żle ściągnięty part -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

dlad.jpg
Plik ściągnięto 3662 raz(y) 20.55 KB

Pirania 

Kraj:
poland

#4  Wysłany: 18 Styczeń 2008, 22:29   

witam
również mam problem z polską wersją.posiadam silent hunter3 z kolekcji klasyki. Niestety nie wiem jaka to jest wersja silenta. Mam dodatek gwx i on wymaga patcha 1.4b. Ściągnąłem już owego patcha w wersji angielskiej i nie chciał się zainstalować, ponieważ brak było jakiegoś dll'a, ale zapewne angielski patch nie będzie chodził z polską wersją, więc zainstalowałem ponownie grę i na nią patch w wersji polskiej 1.4 (ale nie 1.4b) "silent hunter III emea dvd patch v1.4 pol". Tenże patch również nie chciał się zainstalować, więc gwx zainstalować nie mogę :( Skąd ściągnąć patcha odpowiedniego dla polskiej wersji silenta, by gwx ruszył ? Czy może w wersji 1.4b na silent pl jeszcze nie ma?

PL_Olamagato 
Stabsoberbootsmann

Kraj:
poland

Imię: Olamagato

#5  Wysłany: 20 Styczeń 2008, 15:28   

Tylko wersja premierowa wymagała patcha 1.4 bo to wydanie zawierało 1.2.
Wszystkie następne były od samego początku w wersji 1.4. Patche 1.4 i 1.4b są tożsame ponieważ wersją finalną stała się beta gdyż nie dodano do niej żadnych hotfixów.
Tak więc GWX powinien się od razu instalować na każde kolejne popremierowe wydania SH3 bez żadnych manipulacji.
Największym problemem są zwykle przekłamania w czasie transmisji sieciowej (kiepski dostawca internetu, słaby serwer, awarie transmisji = zagubione pakiety), które powodują błędy danych (często niewykrywane).
Po to właśnie są opublikowane kody MD5, żeby wygenerować taki kod i porównać z opublikowanym. Jeżeli się różnią, to plik części trzeba skasować i ściągać ponownie. Błąd w czasie rozpakowywania archiwum (instalacji) oznacza na 100%, że przynajmniej jeden z plików jest do kosza.

Sam ściągnąłem GWX 2 zwyczajnie Firefoksem bez żadnych dodatkowych akceleratorów (ff ma wbudowany akcelerator) i wszystko śmiga. Ta wersja inaczej niż 1.0-1.3 mimo sprawdzania folderu instalacji pozwala się zainstalować (rozpakować) do dowolnego foldera dodając tylko pliki logów informujące o niepoprawnym katalogu. Dzięki temu można zainstalować moda do dowolnego pustego katalogu i porównać z wcześniejszą wersją oraz z plikami oryginalnej gry. Sam nie zauważyłem na razie żadnych konfliktów z premierową polską wersją. Prawdopodobnie nie ma ich.

Odpowiedz do tematu