Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Tylko nie dopuść sie profanacji tego modelu bo szkoda by było Jesli nigdy nie kleiłes modeli kartonowych to moze lepiej poczytaj na ten temat albo sie kogos poradz co i jak
Imię: Maniut Pomógł: 9 razy Dołączył: 18 Cze 2005 Posty: 842 Skąd: koło morza
#5 Wysłany: 16 Lipiec 2007, 11:59
granda1970 napisał/a:
Tylko nie dopuść sie profanacji tego modelu bo szkoda by było Jesli nigdy nie kleiłes modeli kartonowych to moze lepiej poczytaj na ten temat albo sie kogos poradz co i jak
granda pokaż fotki jakiś Twoich modeli ??????, jakieś opisy ich budowy
hehe za późno, starczyło, że spojrzałem na ten model i biedny się stał . Na razie żadnych problemów nie mam, chociaż wręgi były zrobione ze zwykłego kartonu. myślałem, że te części co trzeba wręgi okleić będą za małe ale wszystkie pasują
P.S.
Ten okręt jest pierwszym kartonowym wytworem, który wyjdzie ze stoczni Rolf and Rolf . Już 5 modeli z plastiku zrobiłem i najbardziej podoba mi się Simferopol
_________________ Korweta Flower
Ostatnio zmieniony przez PL_Matrose 17 Lipiec 2007, 08:55, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Maniut Pomógł: 9 razy Dołączył: 18 Cze 2005 Posty: 842 Skąd: koło morza
#7 Wysłany: 17 Lipiec 2007, 21:58
Wit.
jezeli robisz wręgi i podłużnice z 2 mm kartonu to najlepiej, jeszcze przed montażem pociągnij je 2-na warstwami kleju np. wicol, lub jakieś farby np podkład.w celu wzmocnienia i utwardzenia, poza tym po wicolu krawędzie wręg pięknie się szlifują
pozdr
pozdr
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum