Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#1 Wysłany: 3 Grudzień 2008, 01:22 Problem z wczytywaniem zapisów...
Witam.
Jestem na 21 patrolu w Grey Wolves 2.0 i mam od tego momentu problem z "sejwami".
Wcześniej mogłem zapisać grę wszędzie, gdzie chciałem i wszystko mi się wczytywało.
Teraz przy końcówce wczytywania pojawia się napis: WYSTĄPIŁ PROBLEM Z APLIKACJĄ...
Dlaczego??? Zupełnie tego nie rozumiem.
P.S. Coś takiego zdarzyło mi się w 17 patrolu, który zacząłem od nowa, ale później już wczytywał wsio bez problemu. Czy może chodzi o ilość "sejwów", ilość zapisów???
Pozdrawiam serdecznie - załamany Lütjens
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Ostatnio zmieniony przez PL_Adm.Lütjens 3 Grudzień 2008, 01:22, w całości zmieniany 1 raz
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#3 Wysłany: 3 Grudzień 2008, 15:23
Witam.
Tylko spolszczenie - pobrane z Waszej strony nic więcej. Zastanawiam się czy nie zapisać "sejwów" i skasować wsio. Tylko nie wiem czy później ta gra będzie mi się chciała zainstalować. Ech...i bądź tutaj mądry.
Nie ukrywam, że płytka którą posiadam jest już trochę "zjechana". Czasem wyskakuje mi błąd z odczytaniem DVD i muszę ponawiać uruchomienie. Później jednak się wczytuje i działa bez problemu. Tylko te "sejwy" których nie można wczytać po zapisie???
Pozdrawiam serdecznie - Lütjens.
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
#4 Wysłany: 5 Grudzień 2008, 14:11
Witam.
Mam do Was jeszcze raz to samo pytanie - co powoduje, że pliki "save" nie chcą się wczytywać.
Wczoraj zrobiłem coś takiego:
- odinstalowałem Grey Wolves 2.0
- odinstalowałem SH 3
- odinstalowałem wszystkie pliki związane z tą grą (poza "sejwami" oczywiście)
- zainstalowałem wsio na nowo
- wczytałem plik z tym nieszczęsnym 21 patrolem...
...i niestety gra się nie wczytała!!! "WYSTĄPIŁ PROBLEM Z APLIKACJĄ..."
DLACZEGO???
Proszę Was o odpowiedź.
Pozdrawiam serdecznie - Lütjens.
a) statki z innej kampanii są w save, ale w nowej instalce on ich nie ma... (na scenariuszu kampanii, bo kampania, to jedna wielka misja).. i gra nie wie, co ma z nimi zrobić
b) w nowej instalce może nie być niektórych jednostek
c) może w nowej wersji nie być tego portu, z którego stratujesz
Ogólnie:
Na innej wersji gry save "Na patrolu" nigdy się nie wczyta. Spróbuj odczytać port (w znaczeniu biuro). Bo misja i statki ładują się dopiero po starcie
#6 Wysłany: 7 Grudzień 2008, 08:22
Witam.
Martwe urządzenia bywają złośliwe. Wczytałem "patrol 21" i po jakimś czasie zapisałem grę. Okazało się, że gra wczytuje sie ponownie bez problemu. Ech...
Pozdrawiam serdecznie - Lütjens
#7 Wysłany: 20 Grudzień 2008, 13:10
Witam.
Żeby nie zaczynać nowego tematu - to zadam to pytanie tutaj:
Mam kolejny 27 patrol (koniec listopada 1944 roku) - zostałem przerzucony na "Indyka".
Okazuje się, że tutaj w portach na Cejlonie nie ma żadnych statków handlowych, ani w czasie pokonywania trasy pod tą wyspę.
Czy tutaj są wogóle jakieś jednostki handlowe, które można zatopić???
Do kiedy trwa ta kampania - do kapitulacji Niemiec??? czy do kapitulacji Japonii???
Z góry serdeczne dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam serdecznie - Adm. Lütjens.
#8 Wysłany: 26 Styczeń 2009, 10:54
Witam.
Chciałbym powtórzyć do Was moje pytanie - sprawdziłem wszystkie porty w Australii, Indiach, Indonezji, Filipinach (rzecz jasna te zajęte przez wroga) i nigdzie nie natknąłem się na jakikolwiek statek wroga, nie mówiąc o konwoju.
Czy na "Indyku" są wogóle jakieś wrogie jednostki??? (jest koniec listopada 1944 roku).
Czy może łatwiej coś znaleźć na Pacyfiku???
Proszę Was o odpowiedź.
Pozdrawiam serdecznie - Adm. Lütjens.
Ostatnio zmieniony przez PL_Adm.Lütjens 26 Styczeń 2009, 10:57, w całości zmieniany 1 raz
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#9 Wysłany: 26 Styczeń 2009, 17:29
Ja miałem taki sam problem, gdy zainstalowałem pakiety misji (mody) typu "Black Sea only" - a pływałem na Atlantyku.
Rezultat: pustki, nawet własnych okrętów.
A to tylko dlatego, bo nie pomyślałem że w dodatku GWX3 jest kilka modów, w tym łączące karierę z rożnych teatrów działań i zawierające "tylko" wybrane akweny.
W skład pakietu GWX3 wchodzi np.: "Indian Ocean Campaign Files Only". Być może w GWX2 jest bardzo podobnie i dlatego masz takie kredki.
Musisz sprawdzić dokładnie jakie mody masz zainstalowane. Z doświadczenia (świeżego) trzeba dokładnie wiedzieć co instalujesz, bo możesz się niemile zaskoczyć.
Bardzo niemile.
Jak pływasz Niemcami, to oczywiście kariera trwa do kapitulacji Rzeszy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum