POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Wspomnienia z naszych patroli
Autor Wiadomość
PL_Hagal 
Oberbootsmann

Kraj:
norway

Imię: Mariusz

#1   Wysłany: 28 Luty 2009, 20:37   Wspomnienia z naszych patroli

Temat powstał w celu zamieszczania najciekawszych naszych screenów związanych z Silent Hunter 4.

Żeby nie zaśmiecać przestrzeni forum (chyba, że wyrazi na to zgodę administracja) obrazki wrzucamy posługując się stroną http://imageshack.us lub http://www.imagehost.org wklejając same linki.

Aby tego dokonać wystarczy wrzucić obrazek na któraś z powyższych stron i odczekać chwilkę na wygenerowanie się kodu z adresem pliku, który następnie kopiujemy i wklejamy do poniższego wzoru na forum:

Kod:
 [IMG]http://server/image.jpg[/IMG]

Gotowe!... Zaczynamy, cała naprzód! TEMAT: Nasze zmagania w Silent Hunter 4!

Jak się bawić... to się bawić!..

Torpedą... i zdziała zasadzić!

Uhuuuu ktoś tu chyba chciał zagrać na powierzchni bohatera ;)

Wilk zwany "czołgiem" nie oparł się żadnemu niszczycielowi pozyskując bardzo bliskie kontakty... niestety często bolesne.

Prawdziwy wojownik musi mieć blizny :8)

Pasterz goni lotniskowiec i przystępuje do ataku z powieszchni.

Niejdna jego rybka wbiła mu się w... pupe.

Torpeda za torpedą...

Wspólne zatonie tego lotniskowca z Pasterzem w pełnym sztormie na długo będę pamiętał!

Puszki z karmą spadały nam na głowę za każdym razem.

Nieraz uciekaliśmy...

Nieraz zwyciężaliśmy!

Wszystkie screeny zostały wykonane przezemnie podczas naszych wspólnych patroli :;'

* Podczas naszych wspólnych gier rankingowych sygnaturek już nieużywam!

PL_Andrev 
Konteradmiral

Kraj:
poland

Imię: And

#2  Wysłany: 28 Luty 2009, 22:13   

A to kilka screenów z ostatniego patrolu (Trigger Maru) - jeszcze nie udało mi się przeżyć, a zaliczyłem chyba wszystkie warunki pogodowe:

Widoczność doskonała, silny wiatr burzy fale...

Pogoda się psuje - widoczki w świetle słońca prawie prawie za horyzontem...

Sztorm w swoim apogeum...

Zachód na Pacyfiku...

PL_Pasterz 

Kraj:
poland

Imię: Paweł

#3  Wysłany: 28 Luty 2009, 23:22   

Cytat:
Wspólne zatopienie tego lotniskowca z Pasterzem w pełnym sztormie na długo będę pamiętał!

Faktycznie, jeden z najciekawszych patroli jakie udało się rozegrać w starej edycji rankingu... O ile mnie pamięć nie myli to PL_Wilk też miał swój udział w zatopieniu tego lotniskowca!

Pierwsze podejście zakończyło się totalnym niepowodzeniem... Niszczyciele wyłoniły się z mgły tuż przed naszymi peryskopami, zmuszając nas do natychmiastowego zejścia poniżej warstwy termalnej. Gdy ucichła kanonada bomb głębinowych wróciliśmy na peryskopową - niestety gęsta mgła ograniczająca widoczność do 700-800 metrów wykluczała możliwość ataku. Grupa uderzeniowa IJN NAVY przechodziła tuż obok - kontakty wychwycone na hydrofonie wskazywały na obecność co najmniej dwóch lotniskowców i kilku krążowników. Nagle we mgle padły pierwsze wystrzały! To PL_Wilk ostrzeliwał z działa pokładowego japoński tankowiec, który płynął tuż za okrętami wojennymi! Tankowiec szarpnął, gwałtownie zwiększając prędkość - najwidoczniej załoga uznała, że otaczająca nas mgła to jedyna szansa na ratunek. Niestety jednoczesny ostrzał z dwóch subów (PL_Wilka i mój) przypieczętował jego los.

Gdy wrak opadał na dno, my rozpoczynaliśmy pościg za grupą uderzeniową. I chociaż nasze S-18 "wyciągały" zaledwie 11 węzłów, stopniowo zbliżaliśmy się do jednostek wroga. Gdy eskorta próbowała kontratakować – znikaliśmy na moment pod wodą, by po chwili kontynuować atak. Nasza cierpliwość została nagrodzona… Niemal równocześnie dostrzegliśmy zarys dużej japońskiej jednostki.
Porównanie sylwetki z danymi z książki rozpoznania nie pozostawiało żadnych wątpliwości... Ścigaliśmy Shokaku – największy lotniskowiec flotowy IJN NAVY! Ponowne zanurzenie oznaczałoby utratę kontaktu więc zaryzykowaliśmy atak z wynurzenia, odpalając łącznie 8 torped w kierunku wrogiej jednostki. Pięć z nich odnalazło drogę do celu. Część rufowa lotniskowca pogrążyła się pod wodą, ale okręt nie zwolnił nawet o węzeł! I po raz drugi tego dnia ostrzał z dział pokładowych „postawił kropkę nad i”.

Ale to co wydarzyło się na kilka minut przed zakończeniem patrolu przeszło moje najśmielsze oczekiwania... Gdy załoga przeładowywała czwartą, ostatnią torpedę – jeden z marynarzy na mostku zameldował kolejny kontakt w zasięgu wzroku. Chociaż na UZO widziałem zaledwie cień wrogiej jednostki na tafli wody – odpaliłem salwę torped, zmieniając odpowiednio kąt żyrokompasu każdej z nich. Ponieważ czas patrolu dobiegał końca wyszedłem z gry „na obserwatora”... I wtedy nastąpiły dwie eksplozje, a po chwili usłyszeliśmy dźwięk giętego metalu. Trafiłem Zuikaku... Bliźniaczy lotniskowiec Shokaku podzielił los swojego poprzednika...
Ostatnio zmieniony przez PL_Pasterz 28 Luty 2009, 23:26, w całości zmieniany 2 razy  

Odpowiedz do tematu