POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
SS
Autor Wiadomość
PL_U-96 
GROSSADMIRAL

Kraj:
poland

Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica

#1  Wysłany: 19 Marzec 2009, 22:16   SS

http://wiadomosci.onet.pl/1937579,12,item.html

mike 
Fahnrich zur See

Kraj:
poland

Imię: Michał

#2  Wysłany: 19 Marzec 2009, 23:43   

Co z takim "człowiekiem" zrobić jak takie bydle ukarać nie napiszę zwierze bo żadne tak nisko nie upadło - nabić na pal ????? spalić żywcem ???

PL_fox6 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III

#3  Wysłany: 19 Marzec 2009, 23:48   

zostawili by go już w spokoju. Co da teraz ukaranie go. Zresztą on brał udział, rozkaz wykonać musiał, no chyba że sprawiało mu to przyjemność.

PL_Adm.Lütjens 
Korvettenkapitan

Kraj:
poland

Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR

#4  Wysłany: 20 Marzec 2009, 10:49   

Witam.

Mimo sędziwego wieku - resztę życia powinien spędzić w więzieniu.
Był SS-manem i kazał mordować ludzi - dla takich "ludzi" nie ma ułaskawień!!!

Pozdrawiam serdecznie - Adm. Lütjens.

PL_fox6 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

#5  Wysłany: 20 Marzec 2009, 13:43   

a co byście zrobili na jego miejscu?

mike 
Fahnrich zur See

Kraj:
poland

#6  Wysłany: 20 Marzec 2009, 14:31   

mógł zostać przeniesiony z jednostek "wartowniczych" do normalnych frontowych (wiele razy sie tak działo z tymi "miękkimi") ale lepiej/bezpieczniej strzelać dzieciom w głowe niż iść na front wschodni, zabawa fajna, jedzenie dobre a zawsze znajdzie się jakiś debil który uwierzy że wykonywałem tylko rozkazy, tak z ciekawości Fox tak bronisz tą świnie uważasz się za Aryjczyka ??? bo jeśli jesteś rasy "słowiańskiej/kaukaskiej" jak pewnie większość z nas tu na forum to Ci przypominam że dla tego przemiłego dziadka i jemu podobnych był byś podczłowiekiem, śmieciem, gdybyś się z nim spotkał w czasie wojny może zabił by Ciebie i wszystkich których kochasz bo dla niego nie byli by ludźmi, dla tego gościa nie ma wybaczenia i niestety nie ma kary można tylko się modlić o to by piekło naprawdę istniało.

nie pozdrawiam

ps. mogę nie być obiektywny bo brat mojego dziadka przetrwał Oświęcim i od kiedy pamiętam aż do śmierci zawsze było po nim ten obóz widać.
ps1. jeśli ktoś uważa że w sumie to on nic takiego nie robił bo dobijał TYLKO Żydów to pamiętajcie że my Słowianie mieliśmy być następni w kolejce "do gazu" (no po za tymi wysterylizowanymi "szczęściarzami którzy byli by u "Niemca" niewolnikami)

PL_fox6 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

#7  Wysłany: 20 Marzec 2009, 14:36   

nie, ja jestem neutralny, a ty masz określoną pozycję. Nie bronię go, nie uważam się za Aryjczyka, co najwyżej za Sarmatę :lol

PL_Renegat 
Leutnant zur See

Kraj:
poland

Imię: Stasiek
Ulubiona Gra: SH3

#8  Wysłany: 20 Marzec 2009, 15:58   

mike napisał/a:
mógł zostać przeniesiony z jednostek "wartowniczych" do normalnych frontowych (wiele razy sie tak działo z tymi "miękkimi") ale lepiej/bezpieczniej strzelać dzieciom w głowe niż iść na front wschodni, zabawa fajna, jedzenie dobre a zawsze znajdzie się jakiś debil który uwierzy że wykonywałem tylko rozkazy, tak z ciekawości Fox tak bronisz tą świnie uważasz się za Aryjczyka ??? bo jeśli jesteś rasy "słowiańskiej/kaukaskiej" jak pewnie większość z nas tu na forum to Ci przypominam że dla tego przemiłego dziadka i jemu podobnych był byś podczłowiekiem, śmieciem, gdybyś się z nim spotkał w czasie wojny może zabił by Ciebie i wszystkich których kochasz bo dla niego nie byli by ludźmi, dla tego gościa nie ma wybaczenia i niestety nie ma kary można tylko się modlić o to by piekło naprawdę istniało.

nie pozdrawiam

ps. mogę nie być obiektywny bo brat mojego dziadka przetrwał Oświęcim i od kiedy pamiętam aż do śmierci zawsze było po nim ten obóz widać.
ps1. jeśli ktoś uważa że w sumie to on nic takiego nie robił bo dobijał TYLKO Żydów to pamiętajcie że my Słowianie mieliśmy być następni w kolejce "do gazu" (no po za tymi wysterylizowanymi "szczęściarzami którzy byli by u "Niemca" niewolnikami)

Nic dodać nic ująć równie dobrze mimo wszystko miał wybór i tak naprawdę gdy by był człowiekiem a nie mordercą nie był by w SS tylko w jakiej kolwiek innej jednostce tłumaczenie "wykonywałem tylko rozkazy" ze strony SS-manów to czysta kpina...bo oni to robili z czystej przyjemności.

PL_Matrose 
Korvettenkapitan

Kraj:
poland

Imię: Rafał

#9  Wysłany: 20 Marzec 2009, 22:32   

I po co te krzyki? I tak zaraz kopnie w kalendarz wystarczy poczekać. :)

PL_fox6 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

#10  Wysłany: 20 Marzec 2009, 22:33   

i właśnie o to mi chodzi.

patimar 

Kraj:
poland

Imię: marek

#11  Wysłany: 20 Marzec 2009, 23:29   

PL_Matrose napisał/a:
I po co te krzyki? I tak zaraz kopnie w kalendarz wystarczy poczekać. :)

To właściwie po co policja sądy przecież każdy przestępca i ten "duży" (ss-man) i ten "mały" kiedyś "kopnie w kalendarz"
Cały dowcip polega na tym że przestępcy muszą mieć świadomość nieuchronności kary nie ważne czy zabił jedną osobe czy też osiem tysięcy czy ma piętnaście lat czy sto piętnaście

PL_Matrose 
Korvettenkapitan

Kraj:
poland

#12  Wysłany: 21 Marzec 2009, 10:24   

Co ci da, że dziadzia wsadzisz do paki na ostatnie lata życia?
Ten dziadek już od upadku 3 rzeszy pokutuje za to kim był i co zrobił.
Ostatecznie mogliby uznać go tylko za winnego, puścić go wolno i zakończyć tą sprawę jak najszybciej bo ciągnięcie tego jest bezsensu.

16 letni gość z reguły nie ma ukształtowanego światopoglądu i można mu łatwo wkręcić różne bzdury więc po trochu można go nazwać ofiarą systemu.
Spójrz na swoje dzieci i zastanów się czy wykazują się odpowiedzialnością cywilną za to co robią.
Chyba nie zawsze?

Przy takim ryciu bani jakie zafundował Niemcom Hitler się nie dziwię, że koleś robił to co robił.

mike 
Fahnrich zur See

Kraj:
poland

#13  Wysłany: 21 Marzec 2009, 11:03   

Cytat:
Co ci da, że dziadzia wsadzisz do paki na ostatnie lata życia?

mi prawie nic, może da poczucie sprawiedliwości a może poczucie że żadne bydle nie uniknie nigdy kary za "ja wykonywałem tylko rozkazy" , więcej da rodzinom zamordowanych, jak bys się poczuł czytając że koleś który zamordował całą twoją rodzinę nie został ukarany - "bo po co zaraz sam zdechnie"

Cytat:
Ten dziadek już od upadku 3 rzeszy pokutuje za to kim był i co zrobił.

a gdzie ty to wyczytałeś ?? a może go znasz ??? może wywnioskowałeś z tego smutnego zdjęcia hmmmm a wiem pewnie na tą myśl naprowadziło cie to zdanie:
"uzyskał obywatelstwo amerykańskie na podstawie oświadczenia, że wprawdzie jako 17-letni chłopiec został wcielony do oddziałów SS, ale nikomu nie zrobił krzywdy."
tak to taki przejaw skruchy, pokuty itd

Cytat:
16 letni gość z reguły nie ma ukształtowanego światopoglądu i można mu łatwo wkręcić różne bzdury więc po trochu można go nazwać ofiarą systemu.

miał lat 17 na końcu wojny miał 19 jak myslicie czy akcja "dożynki" była jedynym wyskokiem tego gościa, tak sobie wpadł zabił z 400-500 osób i wrócił do domu ;) ;) hmmm a może to tylko jedyna zbrodnia do której się przyznał a co jak miał wiecej takich "fuch". System został skazany i dostał wyrok - "system zbrodniczy", systemy tworzą ludzie i tym bardziej ludzie którzy go tworzyli i bronili powinni zostać osądzeni z całą surowością bez względu na wiek
ale tu zaznaczam to moje prywatne zdanie i pewnie jestem jakiś dziwny - bo to taki miły staruszek. Do jakiego wieku powinno sie karać takich barbarzyńców - 50-60 lat ?????

PL_Matrose 
Korvettenkapitan

Kraj:
poland

#14  Wysłany: 21 Marzec 2009, 11:52   

Mike gdzie powiedziałem, że "to taki miły staruszek"???

Jako, że jestem rocznik 91 patrze na to z góry i się pytam: Na kij mi ten kaktus?
To w niczym nie pomoże... Może lepiej skupić się na przyszłości?

PL_FrankDark 
Bootsmann

Kraj:
poland

Imię: Marcin

#15  Wysłany: 21 Marzec 2009, 12:01   

A ja powiem krótko zaje....ć,obrać ze skóry i posypać solą.Może choć trochę poczułby to co czuli ci mordowani przez niego ludzie.Nie ma żadnego usprawiedliwienia dla takich bydlaków.

patimar 

Kraj:
poland

Imię: marek

#16  Wysłany: 21 Marzec 2009, 12:42   

@Pl_FrankDark To co piszesz to podpadało by pod zemstę a nie o to chodzi po zrobieniu czegoś takiego sami stalibyśmy się takimi samymi bydlakami.(chociaż prywatnie jestem tego samego zdania)

@PL_Matrose karać należy chociażby po to aby nie zachęcać następnych do popełniania takich samych czy nawet podobnych zbrodni i tak jak napisał @mike po to aby choć w pewnym stopniu zadość uczynić tym którzy zostali w tak bestialski sposób zamordowani jak i tym którzy przeżyli piekło obozów
Ostatnio zmieniony przez patimar 21 Marzec 2009, 12:54, w całości zmieniany 1 raz  

SD_Konrad 
Bootsmann

Kraj:
poland

Imię: Konrad

#17  Wysłany: 22 Marzec 2009, 23:58   

Wiek nie ważny, zostanie skazany ewentualnie skazany i pozostawiony na wolności lecz wyrok dostanie. Tacy "ludzie" w Niemczech/Austrii nie pozostają bez kar, co rusz któryś z nich wpada- każdy kończy z wyrokiem.Tak jak zostało już napisane karać trzeba dla przykładu i dla tego aby jemu podobni czuli miecz Temidy nad sobą i do końca życia nie mogli spokojnie spać jak nie z myślą czy pukanie do drzwi to nie policja( a sadze ze wielu z nich tak ma) nie ważne ilu Ludzi zabił-zabicie/dobicie jednego to już morderstwo(Zapytam tak jakie macie teraz poglądy na eutanazje-nie związana bezpośrednio ale jednak...) Ideologia zrobiła swoje, ale nie wpadł na to ze Ci ludzie wyglądają tak samo jak on? Niestety nikt tego z Nas nie zrozumie...

Odpowiedz do tematu