Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 15 Wrzesień 2009, 21:38 Zmęczenie załogi
Czy ktoś zna jakiś mod lub wie jak zrobić aby załoga w CZASIE 1:1 męczyła się w sposób normalny
Pytam dlatego gdyż w SHIII gram bez kompresji czasu i wkurza mnie MAKABRYCZNIE gdy raptem po kilku godzinach płynięcia cała załoga jest padnięta. Dodam że stosuje wachty 6 godzin na 6 godzin.
_________________ "...Jesteście nabrani, tak bardzo nabrani..."
T.Love
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#2 Wysłany: 15 Wrzesień 2009, 21:49 Re: Zmęczenie załogi
PL_HUBAL napisał/a:
Czy ktoś zna jakiś mod lub wie jak zrobić aby załoga w CZASIE 1:1 męczyła się w sposób normalny
Pytam dlatego gdyż w SHIII gram bez kompresji czasu (...)
Z tego co wiem, przy kompresji czasu zmiany wachty odbywają się jakby "automatycznie" - co przekłada się na to, że załoga męczy się znacznie wolniej...
I jest to sensowne, bo jak grasz 1:1 to męczy się dość szybko.
Czy NA POWAŻNIE grasz bez kompresji czasu?
Czyli do brzegów Dover płyniesz rzeczywiste 3-4 dni???
A co po powrocie do portu i urlopowaniu załogi? Robisz sobie przerwę na 2 tygodnie?
Na samym początku ustalam system wacht, tak aby każda zmiana miała swój odpowiednik odpoczywający w kojach i tak np: gdy pracuje na dieslach w przedziale elektryków zostawiam jednego marynarza na wachcie aby doglądał maszyn, po przejściu na elektryki chłopaki z diesli dokańczają swoją wachtę na elektrykach a ten jeden marynarz przechodzi na diesle.
Samo wyznaczenie wacht, zajmuje około 20 minut, a w tym samym czasie jest prowadzona nawigacja z kanale portowym. Wyjście z portu zajmuje około 30-40 minut w zależności jaki port, no a potem trzymanie wacht i ich zmiana. U mnie chłopaki zawsze jeżdżą 6 godzin na wachcie 6 godzin w kojach. po 6 godzinach wachty zmieniam RĘCZNIE tak aby mieć pewność że wszystkich pozmieniałem.
A naprawdę polecam Tobie spróbować zagrać choćby jeden patrol w czasie 1:1 zobaczysz jaka frajda
Jako ciekawostkę napiszę gdy podczas wychodzenia bodajże z Brestu "przez przypadek" najechałem na sieci przeciwtorpedowe to doznałem takich uszkodzeń ze "musiałem" wrócić do portu i stałem przy nabrzeżu 12 godzin zanim chłopaki ponaprawiali mi uszkodzenia. Czujesz klimat gdy skończyli naprawę to już tylko 2 dni podroży do wyznaczonego kwadratu patrolowania, i spędzone kolejne 2 dnia na bezowocnym poszukiwaniu żeglugi nieprzyjaciela, no i oczywiście powrót bodajże 2,5 dnia. Po takim jednym patrolu uwierz mi człowiek się czuje naprawdę zmęczony, a dodatkowo gdy się kręcisz jak g**** w przeręblu i nic nie możesz zatopić to Twoja frustracja wszechobecną nuda dopełnia smaczku gry
Kampanie SHII przeszedłem w czasie 1:1...ostatnia misje w Kampanii gdzie uciekasz U-Bootem do Argentyny grałem ponad miesiąc....
_________________ "...Jesteście nabrani, tak bardzo nabrani..."
T.Love
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH3 + GWX 2.1 Pomógł: 13 razy Wiek: 37 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 684 Skąd: Tarnów
#5 Wysłany: 15 Wrzesień 2009, 22:54
Oooo, Hubal, jesteś hardokorem! i w dodatku masochistą. Albo jednym i drugim. Tak czy inaczej - Respect przez duże "R". To się nazywa miłość do pływania!
Pierwszy test zakoczony średnim powodzeniem... Udało mi się zmniejszyć szybkość zmęczenia do zadowalającego rezultatu (1.jpg).... Ale o tyle samo procent zmniejszyła się szybkość snu (2.jpg)... Teraz muszę poszukać "mnożnika snu" i go podkręcić... Swoją drogą... Gra zakłada chyba, ze w torpedowni cały czas ciężko pracują...
Swoją drogą, ten test był jak Ogame... Budzik nastawiony na 4:00, aby zmienić załogę....
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#9 Wysłany: 26 Wrzesień 2009, 10:24
sam pogrzebałem w tych plikach, spędziłem tam trochę czasu i pozmieniałem na własną rękę, takie rzeczy jak:
-za 24h patrolowania kwadratu i powrócenie do portu (ręcznie) - dostaje renown
-obniżyłem wymagania co do awansu dla załogi o połowę. W rzeczywistości bowiem, awansujemy tylko oficerów i podoficerów i awansów już nie starcza dla zwykłych ludków
-zmęczenie nie może spaść poniżej 30% (przedtem było to 20%)
Więcej chyba nie ma sensu zmieniać
A tutaj mały plik szykowany na 24h Hubala (wersja do SH3 GWX i SH3 Commander)... Plik zakłada, że w każdym przedziale trzymana jest wachta, a więc obniżyłem też zmęczenie w torpedowaniach...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum