Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Paweł Pomógł: 6 razy Dołączył: 10 Maj 2008 Posty: 294 Skąd: Rzeszów
#3 Wysłany: 6 Styczeń 2009, 19:00
Wygląda ciekawie, choć jak dla mnie wszystkie te wnętrzna są trochę za "sterylne"...
Ale z drugiej strony, gdyby wyglądały tak, to na patrolach wszyscy siedzielibyśmy w maszynowni zamiast wypatrywać wroga przez peryskop
_________________ Kiedy woda pędzi, by wypełnić próżnię, która kiedyś byłą wnętrzem okrętu podwodnego, iskierki życia gasną...
Ostatnio zmieniony przez PL_Pasterz 6 Styczeń 2009, 19:01, w całości zmieniany 1 raz
tnnn to można nazwać modem/dodatkiem o ile zostanie skończony i udostępniony szerszemu gronu(na co wszyscy liczą).
Pasterz, sterylne nie sterylne, engine SH III / 4 ma pewne ograniczenia.
Co innego jakby takich ludzi pasjonatów zebrało UBI dało sprzęt i płace, gra powstawała by powiedzmy w dX 10 to by szczeki nam zapewne odpadły z wrażenia.
Swoja drogą jak załadujesz wirtualny przedział który podałeś akurat rzuca się w oczy tablica z amperomierzami...
Diesel...
Popychacze
Ułożyskowanie wału
PS. Hubalek wypoczywa na "wakacjach" więc tu nie zaglądnie bo by mnie sprawdził z znajomości silników... Ale pewnie zaglądną Jaca albo Maniek (i zapyta Tobruka)
a jak się machnąłem mam przegwizdane
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 6 Styczeń 2009, 23:56, w całości zmieniany 1 raz
Imię: grzegorz
Wiek: 48 Dołączył: 22 Sie 2008 Posty: 3 Skąd: tychy/gdynia
#5 Wysłany: 20 Styczeń 2009, 18:49
Mnie się to podoba i dawno czegoś takiego szukałem dla urozmaicenia gry.Bo jak się siedzi na peryskopowej bez peryskopu to trochę nudno siedzieć w tym samym przedziale i człowiek by sobie pozwiedzał
Imię: Szymon
Ulubiona Gra: Silent Hunter III i V, Seria Mass Effect, Seria Assassin's Creed
#9 Wysłany: 11 Luty 2010, 16:34
No, nie mogę się doczekać!
_________________ http://www.youtube.com/user/jajcarzek
"Dobry trening w walce z konwojem, jest dla mnie więcej wart, niż najlepszy urlop" Gunther Prien, dowódca U-47
Korzystając z okazji...
Jak to było z tymi torpedami? W Silent Hunter możemy zmieniać rodzaj zapalnika natomiast w realu dany rodzaj zapalnika był montowany przed wyjściem na patrol bez możliwości jego zmiany podczas trwania patrolu. Opisuje sytuacje od strony aliantów a jak to było u kriegsmarine?
Jakby było tak samo to myślę, że można by było zrobić dwa rodzaje torped tego samego typu ale z różnymi zapalnikami. Wtedy można by zablokować możliwość zmiany zapalnika i wymusić korzystanie z tego co się weźmie na okręt przed patrolem.
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH3 + GWX 2.1 Pomógł: 13 razy Wiek: 37 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 684 Skąd: Tarnów
#15 Wysłany: 27 Luty 2010, 13:18
PL_Matrose napisał/a:
Korzystając z okazji...
Jak to było z tymi torpedami? W Silent Hunter możemy zmieniać rodzaj zapalnika natomiast w realu dany rodzaj zapalnika był montowany przed wyjściem na patrol bez możliwości jego zmiany podczas trwania patrolu. Opisuje sytuacje od strony aliantów a jak to było u kriegsmarine?
Jakby było tak samo to myślę, że można by było zrobić dwa rodzaje torped tego samego typu ale z różnymi zapalnikami. Wtedy można by zablokować możliwość zmiany zapalnika i wymusić korzystanie z tego co się weźmie na okręt przed patrolem.
Nie wiem czy komuś takie utrudnianie życia się spodoba.
Imię: Marcin Pomógł: 13 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 1878 Skąd: Gdańsk/Coventry
#17 Wysłany: 27 Luty 2010, 14:04
To co boli to brak bezwladnosci. Koles ustawia cala naprzod i odrazu silniki wskakuja na max. obroty. To samo jak wylacza, od razu staja i to z max. obrotow. Hello, to jednak niezla kupa zelastwa i potrzebuje czasu na rozruch lub zwolnienie.
Korzystając z okazji...
A magnetyczne zapalniki nie byly jednak dualne? Tutaj sa np. oznaczenia wlasnie takich kombinowanych.
Mnie ciekawi jedno, wiele osób narzeka na to ze w SH V będzie odwzorowany U-Boot w środku, często słychać było głosy że nie będę się gapił na pracujące silniki etc.
A tu nagle cięgnie ludzi właśnie do tego...
Nie żebym był przeciw takim modą, bo jednoznacznie wnętrze z moda jest lepsze niż "oryginał" który będzie w SH V (nie ma wątpliwości bo to widać gołym okiem, głownie tą ciasnotę w modzie do SH III choć w oczy kuł brak ludzi).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum