Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Reykjavik"
U-BOOTY: VIIB (1940) CZAS MISJI: 2 godz
23/02/1941 g. 1:00
POGODA: bezchmurnie, lagodny wiatr
Reykjavik - port ktory ma wazne znaczenie dla atlantyckich konwoji, to w tym porcie zmieniaja sie zalogi, a okrety uzupelniaja paliwo, zywnosc i amunicje.
---ODPRAWA---
Wykorzystajcie oslabiona czujnosc wroga. Ruch w tym akwenie jest duzy, ale i rozproszony, wiec badzcie czujni, oraz uwazajcie na statki neutralnych panstw.
-------------
Kamil
W patrolu udział wzięli:
sOnar - SURV
Cantara (Chathman Troop) - 5709
HMS Atherstone (DE Hunt) - 1000
HMS Comarin (Auxilary Cruiser) - 13850
-------------------
razem: 20559
PL_Tes - KIA
bez zatapiania
uszkodzony krążownik
PL_wolfx - DISC (KIA liczony - rozłączony na 10 min przed końcem gry)
HMS Kent - 10800
Imidar - KIA
HMS Cattistock (DE Hunt) - 1000
Jersey Mist (Medium Cargo) - 5248
Darfield (Cargo Stremer) - 5488
-------------------------
razem: 11736
PL_Cmd_Jacek - SURV
Redhall (Coastal Tanker) - 1241
Faience (Passanger/Cargo) - 2317
--------------------------
razem: 3558
oprócz tego uszkodzony:
- okręt szpitalny
- neutralny liniowiec (zatonął po czasie)
---------------------------
Jasna noc, okręt na powierzchni, zwrot o 180st. w kierunku świateł okrętu. Mijam oświetlonego neutrala i atakuję z działa przybrzeżny tankowiec. Odgryza się z plotki, ale tonie. Odpływam bo zbliżają się eskortowce. Zauważam kolejny dym i płynę w jego kierunku - to samotny passanger/cargo. Zauważa mnie przy podejściu i oświetla. Odpalam torpedę - w celu, lecz statek nie tonie. Kolejna - dalej nie tonie, schodzi dopiero po trzeciej, ale zaalarmowane DDki już się zbliżają - 4 sztuki . Ustawiam się rufą do nich i staram ujść na peryskopowej z miejsca ataku. Co jakiś czas pingi muskają kadłub, ale na szczęście dla mnie ktoś inny wynurzył się i odciągnął je ode mnie.
Ruszam w pościg za kolejnym dymem , widzę tylko rufę i rozpoczynam ostrzał, ogień pojawia się na nadbudówka, jeden komin zdemolowany, ale ...... czerwony krzyż, przerwać ogień . Zostawiam go w spokoju i kieruję się na kolejny cel w oddali. 5 min do końca misji, gdy wychodzę na pozycję do ataku na linera - odpalam 4 torpedy - 3 w celu, jeden niewybuch - liner pali się. Zwrot i ostatnia poszła z rufowej wyrzutni . Torpeda płynie a tu 3:00 - KONIEC PATROLU . 14000 przechodzi obok. Rybka wybucha i topi statek o 3:01. Jakież moje zdziwienie, gdy załoga melduje :jednostka neutralna została zniszczona" uffffff tym razem mi się upiekło.
trafienie.jpg passanger trafiony
Plik ściągnięto 9455 raz(y) 7 KB
tonie.jpg już tonie, a 3 torpedy były potrzebne
Plik ściągnięto 9455 raz(y) 6.7 KB
eskorta.jpg chłopak wezwał pomoc
Plik ściągnięto 9455 raz(y) 8.93 KB
atak na szpitalnik.jpg musiałem odpuścić - szpitalny
Plik ściągnięto 9455 raz(y) 13.43 KB
liniowiec.jpg a już się cieszyłem, że to nagroda na koniec patrolu
Plik ściągnięto 9455 raz(y) 9.17 KB
z dziala.jpg atak na tankowiec
Plik ściągnięto 164 raz(y) 20 KB
tab1.jpg
Plik ściągnięto 160 raz(y) 30.15 KB
tab2.jpg
Plik ściągnięto 163 raz(y) 52.39 KB
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 26 Listopad 2009, 23:34, w całości zmieniany 1 raz
Ruszam w pościg za kolejnym dymem , widzę tylko rufę i rozpoczynam ostrzał, ogień pojawia się na nadbudówka, jeden komin zdemolowany, ale ...... czerwony krzyż, przerwać ogień .
Imię: Marcin Pomógł: 13 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 1878 Skąd: Gdańsk/Coventry
#4 Wysłany: 27 Listopad 2009, 09:47
Cytat:
Ruszam w pościg za kolejnym dymem , widzę tylko rufę i rozpoczynam ostrzał, ogień pojawia się na nadbudówka, jeden komin zdemolowany, ale ...... czerwony krzyż, przerwać ogień
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#5 Wysłany: 27 Listopad 2009, 09:52
tes napisał/a:
Cytat:
Ruszam w pościg za kolejnym dymem , widzę tylko rufę i rozpoczynam ostrzał, ogień pojawia się na nadbudówka, jeden komin zdemolowany, ale ...... czerwony krzyż, przerwać ogień
A ten statek nie byl oswietlony?
Nie, nie był.
Wyglądał jak Dniepr (dwa szerokie kominy, z wymalowanymi na nich krzyżami). Jak to zobaczyłem, kazałem wstrzymać ogień, tym bardziej, że statek nie był uzbrojony i nie odpowiedział ogniem.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Może warto do 2.0 poprawić teksturkę w książce? Bo Dnepr, to okręt szpitalny właśnie
I tyle zaatakowanych neutrali... A może jeszcze okaże się, że ta choinka, to oświetlony Crazy Finek (czyli, że puściłeś oświetlonego wroga)
PL_wolfx napisał/a:
Jasny gwint nie wiem co się stało nagle wyskoczyło mi okienko " aplikacja przestała działać" reszta bez komentarza.....
I jedna z wyższych Dobrych Pass poszła się*.... bez komentarzować się.....
*Nie martw się, to tylko taka wisienka na torcie. Nie ma dobra passa (obecnie) żadnego znaczenia... Tylko taki element dla szpanu.... Choć Syguła tam proponuje inne rozwiązane, ale to już zostawię jemu...
Już połowa sukcesu. Są zatopienia. Teraz tylko poprawić przeżywalność
Jakbyś nie wiedział, to poinformuję (bo czasami niektórzy nie wiedzą, a potem pytania i pytania):
Tonaż w naszym rankingu liczy się tylko, jeżeli wrócisz żywy z patrolu....
Piszę, abyś się nie zdziwił, jak po następnym (60) patrolu wrzucę tabelę, a tam u ciebie "średni tonaż na patrol=0"...
Imię: Stasiek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 20 Sty 2009 Posty: 432 Skąd: Polska
#9 Wysłany: 27 Listopad 2009, 15:38
Cytat:
I jedna z wyższych Dobrych Pass poszła się*.... bez komentarzować się.....
Ech Finek nie chodzi już o passę ale przeżył bym patrol i tonaż by doszedł a tak d......a.
Padła propozycja by mi zaliczyć na SURV ale zastosowaliśmy się do regulaminu.
Już połowa sukcesu. Są zatopienia. Teraz tylko poprawić przeżywalność
Jakbyś nie wiedział, to poinformuję (bo czasami niektórzy nie wiedzą, a potem pytania i pytania):
Tonaż w naszym rankingu liczy się tylko, jeżeli wrócisz żywy z patrolu....
Piszę, abyś się nie zdziwił, jak po następnym (60) patrolu wrzucę tabelę, a tam u ciebie "średni tonaż na patrol=0"...
Wiem wiem..dzisiaj postaram się przeżyć..:]
_________________ "Jedyną rzeczą, która napawała mnie strachem podczas wojny, były te posępne U-booty"
Winston Churchill "Druga wojna światowa"
sOnar [Usunięty] Kommodore
#11 Wysłany: 27 Listopad 2009, 18:04
Ale mi się pofarciło. 3 minuty do końca a ja na oko ubiłem krążownik z 1600m
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum