Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Aby zabezpieczyć swoje konwoje przed atakami U-Bootwaffe brytyjczycy postanowili skierować swoje konwoje różnymi trasami, aby utrudnić zadania wilczym stadom. Niektóre konwoje pokonywały północny atlantyk i przez Morze Szkockie kierowały się w stronę portu przeznaczenia. BdU postanowiło wykoprzystać moment, gdy brytyjczycy czują się bezpieczni, wysyłając w pobliże Hebryfdów jedno z wilczych stad. Obecnie jeden z wykrytych konwojów znalazł się niebezpiecznie blisko stada.
Rozkazy:
Konwój znajduje się na północ od waszej pozycji i porusza się wzdłuż wybrzeża. ATAKOWAĆ!
Zachmurzenie: Częściowe
Opady: Lekkie
Mgła: Brak
Wiatr 10 m/s
Kierunek 270
- - OLDMAN - -
Zmodyfikował: PL_CMDR Blue R
W patrolu udział wzięli:
PL_Andrev - SURV
2 tankery T3 + troop transport
----------------------------------
31 624 BRT
PL_Tes - SURV
bez zatapiania
PL_Gregory_11 - KIA
bez zatapiania
Hmmm... wybór IX albo II? Wzorem WSZYSTKICH wziąłem IX i... zonk! Pierwsza sprawa - zapewnić sobie bezpieczeństwo (a w chwili rozpoczęcia misji głębokość wyniosła... 15 m) udałem się na wschód pełną mocą silników. Po drodze jakiś uboot wynurzył się obok, i świnka chciał mnie staranować. Zanurzyłem się dopiero jak dostrzegłem DDka - wtedy już miałem koło 30 metrów pod kilem. Zszedłem i nasłuchiwałem. Odbiłem na przewidywalny kurs, baaaardzo ostrożnie grając, co skończyło się tym, że do konwoju podszedłem około 11:30 (półtorej godziny czasu gry). DDki były zajęte czesaniem głębin, a ja miałem spokój.
Oprócz tego 1 uszkodzony T3 uciekł, psiakość.
Kończyłem ładować ostatnią torpedkę, gdy zorientowałem się że jest już po zawodach, konwój uciekł, a za mną goni korwetka. Szczęściem goniła już za konwojem...
Ostatni cel, niestety nie zdążyłem przeładować...
Celów było mnóstwo:
Tu byłem - idealna pozycja.
Ostatnio zmieniony przez PL_Andrev 24 Styczeń 2010, 22:33, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum