Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Jeden kumpel ma problem z Ventrillo.
Otóż ma zestaw słuchawka+mikrofon.. I jednocześnie nadaje też to, co słyszy w głośnikach. Ma muzykę cicho w tle, słychać ją też w nadawaniu przez Ventrillo.
Ja pamiętam, ze wiele osób to miało i np. głosniej od niego słyszano odgłos pracy silników z gry.
ktoś wie, co to powoduje i co należy zrobić?
Imię: Paweł Pomógł: 6 razy Dołączył: 10 Maj 2008 Posty: 294 Skąd: Rzeszów
#2 Wysłany: 19 Marzec 2010, 07:19
Jest to tak zwana "pętla śmierci" - niestety dosyć częsta przypadłość Ventrilo...
Szerzej problem opisał honorowy członek klanu PolishSeamen, Stanisław Tym.
Sorry za offtop, ale nie mogłem się powstrzymać
_________________ Kiedy woda pędzi, by wypełnić próżnię, która kiedyś byłą wnętrzem okrętu podwodnego, iskierki życia gasną...
Ostatnio zmieniony przez PL_Pasterz 19 Marzec 2010, 07:20, w całości zmieniany 2 razy
Imię: Archeos
Ulubiona Gra: SH3, S.T.A.L.K.E.R, Civilization Pomógł: 2 razy Wiek: 43 Dołączył: 31 Maj 2005 Posty: 54 Skąd: Łódź/Warszawa
#5 Wysłany: 19 Marzec 2010, 14:38
Problem znam z troszkę innego tematu. Mianowicie z nadawania audycji radiowych w SAM Broadcaster.
Był tam taki problem, że w momencie włączania mikrofonu odtwarzana muzyka zapętlała się i zamiast cichnąć (auto-fader) stawała się głośniejsza. O tyle dziwna to sytuacja że dokładnie ten sam program, przy tych samych konfiguracjach na dwóch różnych kompach zachowywał się inaczej.
Problem tkwił w ustawieniach audio w zakładce rejestracja.
W niektórych sterownikach można wybrać jednocześnie dwa strumienie rejestracji. Tutaj wystarczyło odznaczyć strumień Line In pozostawiając jako jedyny aktywny kanał Mic.
Na drugim komputerze sposób ustawień był trochę inny gdyż można było jedynie wyciszyć inne kanały (zamiast wyboru aktywnych), ale za to nie było żadnego zapętlenia.
Taki problem wpadł mi jako pierwszy do głowy w tym temacie. Ale czy to jest ta sama przypadłość to nie wiem. Sprawdź.
Ostatnio zmieniony przez Archeos 19 Marzec 2010, 14:39, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Marcin Pomógł: 13 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 1878 Skąd: Gdańsk/Coventry
#8 Wysłany: 21 Marzec 2010, 11:40
Ta opcje trzeba odznaczyc, nie sciszyc. Dwa, jak mu glosniki graja w tle to raczej czesc sygnalu tez przejdzie do mica, prawda? Jak to nie pomoze, to pobaw sie troche panelem sterowania i wylacz wszystkie niepotrzebne rzeczy. Zostaw tylko te, ktore uzywa i zobacz czy pomoze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum