Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Operacja Jupiter - O brzasku"
U-Booty: VIIC(1943) weteran, Czas misji 1,5h
1 III 1943 g 05:00 Pogoda: Średnie zachmurzenie. Popołudniu spodziewane opady.
--- TŁO HISTORYCZNE ---
Dnia 12 sierpnia 1942 w Moskwie, Churchill i Stalin spotkali się po raz pierwszy. Zaproponowano wtedy pomysł inwazji na północne ziemie okupowanej Norwegii. Plan ten, choć nigdy nie wdrożony, przeszedł do historii, jako Operacja Jupiter.
A co by było, gdyby jednak udało się zrealizować te plany ?
--- ODPRAWA ---
Brytyjskie siły uderzeniowe zbliżają się do naszych brzegów, Wywiad donosi o grupie pancerników i lotniskowców. Nasze Ubooty rozstawione są w linii na przewidywanej trasie przeciwnika. A pewnością zmuszą tchórzliwych Aliantów do odwrotu.
POWODZENIA!
PL_Cmd_Jacek
v.2
(02/10/2009)
W patrolu udział wzięli:
Tes - KIA • Dido Class "HMS Dido" - 5600
---------------------------------------------------
Razem: 0 + 5600
PL_Wolfx - DISC KIA nieliczony
PL_Arek71 - KIA
U-129_von_Harpe - KIA
PL_Cmd_Jacek - SURV • King George V "HMS Anson" - 35900 • Illustrious Class "HMS Formidable" - 23000 • Illustrious Class "HMS Victorious" - 23000 • Fleet Auxilary Ammunition "SS ENA DE LARRINAGA" - 7138
---------------------------------------------------
Razem: 7138 + 81900
<<Content Generator: "Raport SH3" by PL_Mirko>>
--------------------------
Zemsta Kapitana Jacka było sroga i potężna. Parafrazując polskiego poetę Kazimierza Staszewskiego: Nie miał litości dla skur........
Wejście do konwoju poprzedziła brawurowa, aczkolwiek krótka akcja von Harpe na powierzchni.
Kapitan Jacek wszedł gładko do konwoju i 4 torpedami posłał na dno HMS Anson.
Płynąc, jak w transie wymanewrował poszukujące go niszczyciele i wyszedł za grupę, przeładowując torpedy. Zauważył kolejne wrogie jednostki - grupę lotniskowców, szaleńczo zygzakujących. Minął eskortujące niszczyciele i zadał śmiertelny cios pierwszemu parapetowi:
po chwili kolejna torpeda unieruchamia, a następna zatapia drugi z lotniskowców. Załoga krzyczy z radości.
Niszczyciele wariują, przeszukują okolicę - bezskutecznie. Kapitan Jacek wyprowadza swój okręt i ustawia się na ostatni cel w zasięgu - statek amunicyjny. Tonie po trafieniu 2 torpedami.
Załoga szaleje, szampan leje się strumieniami, załoga triumfalnie wraca do bazy.
SH3Img@7-2-2010_21.42.9_625.jpg
Plik ściągnięto 83 raz(y) 80.72 KB
SH3Img@7-2-2010_21.43.20_965.jpg
Plik ściągnięto 90 raz(y) 31.02 KB
SH3Img@7-2-2010_21.43.18_125.jpg
Plik ściągnięto 87 raz(y) 23.59 KB
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 7 Luty 2010, 22:30, w całości zmieniany 1 raz
Ta noc dla finka nie była łatwa...przewracał się w łóżku z boku na bok, z jego czoła spływał pot., a jego głowa pełna była myśli....jak to możliwe......aż o 4 nad ranem zmęczony zasnął z jedną myślą.....REVANGE ...zemsta pali aż w tyłek.....
Gratki za tak udany patrol
Finek to żarcik nie bierz tego do Siebie
_________________ "...Jesteście nabrani, tak bardzo nabrani..."
T.Love
Ostatnio zmieniony przez PL_HUBAL 8 Luty 2010, 08:26, w całości zmieniany 1 raz
Ta noc dla finka nie była łatwa...przewracał się w łóżku z boku na bok, z jego czoła spływał pot., a jego głowa pełna była myśli....jak to możliwe......aż o 4 nad ranem zmęczony zasnął z jedną myślą.....REVANGE ...zemsta pali aż w tyłek.....[/size]
Powiem ci, że pasuje, ale nie w sprawie SH3.
Grałem do północy w inną grę (TES: Arena). I jak wpadłem w zasadzkę w jednym z lochów, to dopiero o 1:00 mnie odciągnięto od kompa. I tam muszę się zemścić.
Aczkolwiek.
DLACZEGO JAK NIE POPŁYNĘ, TO TAKIE FAJNE PATROLE SĄ?
Choć jak widzę, to Jacusiowi otworzono drogę. A że cele były tłuste, to natopił.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum