Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: krzysiek
Wiek: 39 Dołączył: 03 Maj 2009 Posty: 77 Skąd: z otchłani
#7 Wysłany: 29 Listopad 2009, 15:18
Zawsze samemu można sie pobawić w robienie skórek dla własnych okrętów
wystarczy programik SH3 Mini Tweaker build lub SH3 File analyzer bulid i Photoshop oraz troche fantazji
sam siekiedyś tak bawiłem
Ostatnio zmieniony przez kris66 29 Listopad 2009, 15:19, w całości zmieniany 1 raz
Same ładne, normalne i dopracowane, żadnych zwydziwianych (np. płomienie na kadłubie czy coś) ani niedorobionych. Ten skin na IX całkiem całkiem, możesz wysłać? (np w rzucając na speedyshare.com? Uzupełni moją kolekcję. Jak ktoś z was będzie czegoś potrzebował to też chętnie udostępnię.
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH3 + GWX 2.1 Pomógł: 13 razy Wiek: 37 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 684 Skąd: Tarnów
#11 Wysłany: 30 Listopad 2009, 11:31
Ok, fox powiedz w jakim stylu kamuflaż Ci potrzebny, w jakich barwach, to poszukam takiego ładnego. Bo całość uploadować gdzieś to ciężko będzie.... Mam niemal wszystko co może być Ci potrzebne. Np. kamuflaże zimowe pod Norwegię (najfajniejszy jest cały oblodzony typ VIIC), niebieskie, szare różnych rodzajów, orypane, zardzewiałe, prawie jak nowe, z czarnym dolnym kadłubem, ciemnoszarym, czerwonym..... Oraz historyczne kamuflaże niektórych U-Bootów. Co dusza zapragnie. Jak w supermarkecie - mów co Ci potrzeba a ja spróbuje sprostać oczekiwaniom.
EDIT: prośba była do krisa66 by mi swój camo na IX wysłał. Z resztą Twojego Fox już mam, to Koons IXB SeaCamo, o ile mnie oczy nie mylą. Ładny skin.
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#12 Wysłany: 30 Listopad 2009, 12:05
mi się znacznie bardziej podoba ten zielony do VIIB, ale co kto lubi. Na początek (kariery) potrzebowałbym camo do IIa i IId. Jeżeli się da to wyślij na PW. camo takie jakie tobie najbardziej się podoba (może być i zardzewiały - a to nawet i lepiej )
Ulubiona Gra: SH3 + GWX 2.1 Pomógł: 13 razy Wiek: 37 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 684 Skąd: Tarnów
#13 Wysłany: 30 Listopad 2009, 12:52
PL_fox6 napisał/a:
mi się znacznie bardziej podoba ten zielony do VIIB, ale co kto lubi. Na początek (kariery) potrzebowałbym camo do IIa i IId. Jeżeli się da to wyślij na PW. camo takie jakie tobie najbardziej się podoba (może być i zardzewiały - a to nawet i lepiej )
Już widzę z resztą że gusta mamy inne bo ja bym takim zieleńcem nie pływał, choć pamiętam ten skin jeszcze z BtS-mods.com.
Wybrałem tak - Typ IIA - niczym się szczególnie nie wyróżnia, poza tym że posiada czerwony (lub jakiś taki podobny kolor) kadłub poniżej linii wody.
Typ IID - kamuflaż stworzony chyba przez najlepszego w tej dziedzinie Fubara. Jest to camo dla U-141. Dość ciemny kadłub poniżej linii wody, powyżej popielaty w ciemne pasy.
Imię: krzysiek
Wiek: 39 Dołączył: 03 Maj 2009 Posty: 77 Skąd: z otchłani
#17 Wysłany: 30 Listopad 2009, 18:34
Storm87 napisał/a:
EDIT: prośba była do krisa66 by mi swój camo na IX wysłał. Z resztą Twojego Fox już mam, to Koons IXB SeaCamo, o ile mnie oczy nie mylą. Ładny skin.
Nie ma sprawy moge to gdzieś wrzucić, tylko że to nie jest typowy mod który można wrzucić sobie do JSGME odpalić i wszystko działa. Skin ten jest zbudowany z kilku plików które zostały wyciągnięte z gry z dodatkiem GWX za pomocą programu Silent 3ditor i zmodyfikowane w Photoshopie. Tak wiec aby mieć taki schemat malowania trzeba posiadać program S3D i przy jego użyciu podmienić odpowiednie pliki w grze (sprawia to że ten schemat malowania moze być zastosowany na wszystkich IX choć był robiony na IXB ale już nie na wszystkich kioskach robiony pod kiosk typu IX/2 z 2 lekimi działkami plot. co prawda mozna przystroić w ten schemat inne kioski ale za efekt nie ręcze )
Jeśli bardzo chesz to moge programik jaki i plik gdzieś uploadować i zapodać tu linka
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#19 Wysłany: 30 Listopad 2009, 22:45
odwołuję - mój błąd, okazało się że źle pliki wypakowałem, o jeden folder za dużo miałem
ten cam. do IID b.ładny - a do IIA b. przeciętny, raczej nudny.
#20 Wysłany: 1 Grudzień 2009, 00:05
PL_fox6 napisał/a:
odwołuję - mój błąd, okazało się że źle pliki wypakowałem, o jeden folder za dużo miałem
ten cam. do IID b.ładny - a do IIA b. przeciętny, raczej nudny.
Co kto woli, ja mam sentyment do czerwonych kadłubów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum