Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Na początku będzie wolny sub. Potem jak się przesiądziesz na Balao/Gato class zacznie się rzeźnia. Przeszedłem tą grę. Na końcu piękny film z powrotu do USA + fajerwerki
Noo baa... to byla pierwsza rzecz jaka zrobilem
Odpalilem i jakbym zobaczyl polaczenie Aces of the Deep (ktore mam zaimportowane z USA) z Great Naval Battles (tez z USA ).
Odpalilem jakis losowy scenariusz i musze przyznac ze jestem pod wrazeniem animacji wybuchow i rozbryzgow wody...
Cytat:
Tutaj masz moją Tnnn solucję jak to odpalić w XP!
Doskonale pamietam czasy DOSa i Nortona, a i Gravisa tez mialem (ale na ISA wiec sie gdzies kurzy w piwnicy)
Sporo moich ulubionych gier uruchamiam pod DosBoxem wiec nie mialem wiekszych problemow z odpaleniem. Ale z ciekawosci oblukalem ta Twoja solucje i... kurcze albo przez te kilka wersji DOSBox sie tak radykalnie zmienil albo mozna to po prostu duzo prosciej zrobic.
1. Montujemy jakis dysk jako c:, cd jako d: (jako normalny hdd)
2. Ustawiamy ilosc cykli na max (>cycles max) i odpalamy instalatora z d: (bez tworzenia katalogu)
3. Po zainstalowaniu modyfikujemy shpatch.ini (zmienna bud kierujemy na nasz "cd" - tj. d:)
4. Install z automatu chyba nawet odpala setsounda
5. Odpalamy gre z c:\silent
Ale i tak dzieki za solucje
#4 Wysłany: 15 Luty 2010, 23:56
Hm. To super, że znasz DOSa. Obawiałem się że możesz nie znać - więc starałem się pomóc
Hm. To super, że znasz DOSa. Obawiałem się że możesz nie znać - więc starałem się pomóc
I za to jestem Ci zobowiazany
Nie pisalem tego posta aby sie chwalic znajomoscia dosa czy gravisa (chociaz przypomnialy mi sie od razu wszystkie problemy z GUSami i pierwszymi windowsami ) a po to aby zauwazyc, ze mozna odpalic prosciej - przy okazji mozesz dodac updejt do solucji
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#6 Wysłany: 16 Luty 2010, 14:47
Witam.
Gierka jest naprawdę super!!! Najwięcej statków i okrętów znajdziesz oczywiście w portach japońskich :-)
Jedną z wad tej gry jest to, że każdy okręt możesz zatopić kilka razy!
Mój rekord ponad 6.000.000 ton :-)
Pozdrawiam serdecznie - Adm. Lütjens
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Imię: Archeos
Ulubiona Gra: SH3, S.T.A.L.K.E.R, Civilization Pomógł: 2 razy Wiek: 43 Dołączył: 31 Maj 2005 Posty: 54 Skąd: Łódź/Warszawa
#7 Wysłany: 19 Luty 2010, 08:59
Heh. No to powinniśmy założyć sub-clan miłośników SHI.
Co prawda nie przeszedłem całej, ale nad gierką spędzałem całe miesiące jeśli nie lata.
Swoją drogą.. Moim ulubionym zajęciem było wpływanie do portów i zatapianie tam wszystkiego co stoi. Jedynym problem były tylko DD robiące kółeczka na redzie - jeżeli się je ominęło i akurat trafiło na konwój/task force, to bramy raju otwierały się przed naszym Gato..
I jakież było moje zdziwienie, kiedy w końcu mając możliwość przetestowania GWX 3.0, wpłynąłem do portu (Swansea X.1939) i znalazłem sie w identycznej sytuacji - trawler krążący nie daleko, a na redzie formujący się konwój. Prawie łezka mi się w oku zakręciła, kiedy po raz 3 spokojnie zanurzałem się, coby przeładować torpy - klimat z SHI...
Qrde, jest klika takich gierek do których wracam co 2-3 lata.. SHI, Civilization, Sensible Soccer.. Oczywiście Dos, NC, wcześniej Amiga500.. Żyć nie umierać. Człowiek się stary czuje jak czyta że SHV lada chwila ujrzy światło dzienne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum