Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#4 Wysłany: 28 Marzec 2010, 22:07
PL_fox6 napisał/a:
taak. nie mieli szans. Hood nie był w stanie samotnie walczyć z niemieckimi okrętami. (kiepska konstrukcja)
nie mieli szans ??? co ty Fox ?
Brytyjczycy:
8 dział 381 mm
10 dział 356 mm
12 dział 140 mm
16 dział 133 mm
Niemcy
8 dział 381 mm
8 dział 203 mm
12 dział 150 mm
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#6 Wysłany: 28 Marzec 2010, 22:20
Wedlug mnie nie mieli... ilosc dzial to jeszcze nie wszystko
Niemcy mieli o wiele lepszy system celowania ogniem, donosnosc dzial i szybkostrzelnosc, kolejna sprawa to pewnie zwrotnosc BISMARCKA byla lepsza no i o prawie 2 wezly szybszy.
HOOD mial dwa radary typu 284/279M a niemcy az 3 radary kierownia artyleria Fu-Mo23 a eksperymentalnie Fu-Mo21 no i pancerze, jednak byl lepszy na BISMARCKU
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#9 Wysłany: 28 Marzec 2010, 23:40
2 okręty liniowe versus 1 okręt liniowy - o wyniku bitwy zadecydował przypadek - trafienie w komorę amunicyjną i Książe Walii został sam na polu bitwy.
Pamiętajcie, że Bismarck nie wyszedł z bitwy bez szwanku - 3 trafienia pociskami z PoW spowodowało wyciek paliwa i przerwanie misji (rozdzielenie się zespołu).
@Fox
Jak możesz porównywać bitwę w Cieśninie Duńskiej z rozstrzelaniem zespołu japońskiego w Cieśninie Surigao ???
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 28 Marzec 2010, 23:48, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Saints Row The Third, TES V Skyrim. Pomógł: 9 razy Wiek: 31 Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 781 Skąd: Gdańsk i W.A.R.D.C
#10 Wysłany: 29 Marzec 2010, 00:47
jakoś może Działa to jedno, wyszkolenie załogi drugie, a zdolności na polu bitwy to trzecie, faktem jest że Hood miał więcej armatek ale załoga Bismarcka lepiej wykorzystała swoje armatki, gdyby nie PoW (jak ja nienawidzę quadów) to pewnie Bismarck jeszcze by pociągnął no i spotkanie Swoardfishy... wyraźnie Niemcy mieli pecha
_________________ Uważam Edge'a za najlepszego Wrestlera w całym WWE Jedenastokrotny World Champion
1 Lipca 1992r. - 11 Kwietnia 2011r.
Zakończył karierę.
Właśnie czytałeś podpis człowieka piszącego bez sensu, powinieneś się wstydzić
Mnie się jeszcze w dodatku nie podoba kąt podejścia przecież z tego co wiadomo Hood strzelał tylko z dziobbowych armat a z takego kąta to stzelanie pełną salwą burtową nie stawiło by problemu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum