Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
Imię: Paweł Pomógł: 2 razy Wiek: 31 Dołączył: 10 Gru 2007 Posty: 142 Skąd: Knurów
#3 Wysłany: 6 Marzec 2010, 19:35
Mody znajdują sie w dziale DOWNLOAD, wybierz jakie potrzebujesz, ew. użyj google ip oszukaj modów do interesującej cię gry z opisami. Instalujesz przez program JSGME.
Program ten wypakowywujesz w głównym folderze gry (np. SHIV) i tworzysz folder MODS teżw głównym katalogu gry. Tam wrzucasz mody, właczasz program JSGME i zaznaczasz mody i dajesz INSTALL (to powinna być ">", a druga < i << zamuje się deinstalacją modów)
_________________ Tam Gdzie jest wygrany, tam jest i przegrany. Nikt nie jest nieśmiertelny...
2. Mody się ściąga i aktywuje również wg tego opisu pod tym linkiem (przykład obejmuje procedurę instalacji 5 modów)
3. Modów do SH5 jest chwilowo niewiele - ludzie zaczynają dopiero wdrażać się w ten system, poznawać pliki itd. Podejrzewam, że naprawdę dobre i duże mody (tzw. supermody) pojawią się za kilka miesięcy...
4. Jeśli chcesz nawet te kilka, to proponuję bezpośrednio na www.subsim.com - angielski w stopniu podstawowym wymagany. Jak nie znasz, to zostają Ci takie fora jak np. nasze, ale z reguły pojawia się tu zaledwie kilka modów, podczas gdy na subsimie - kilkadziesiąt. Taka bida.
Witam serdecznie wszystkich kapitanów. Dodam że też jestem kompletnym laikiem i przygodę z Silent Hunter dopiero zaczynam. Obejrzałem wszystkie warte obejrzenia filmy o okrętach podwodnych i pomalutku nadrabiam braki w SH prawie 5 noc nie przespana . Dołączę się do prośby mam problem przy wgraniu pierwszego moda jakiegokolwiek wgrywam , mowa tu akurat o Das Boot Music. Wydaje mi się że wszystko robię dobrze jak w instrukcji. Zainstalowałem JSGME w folderze Slilent Hunter 5, utworzył mi folder mods, po ściągnięciu moda rozpakowałem plik Das Boot Music po wypakowaniu , skopiowałem ten folder do folderu mods, uruchamiam JSGME wyświetla mi po lewej stronie ten folder klikam na strzałkę tą do instalacji po sekundzie pisze mod activated (czy coś takiego) i po uruchomieniu gry w menu jest stara muzyka z oryginału podczas rozgrywki też nie słyszę nic nowego nie mówiąc już o utworze z Das Boot. Nie wiem co mogę robić źle , gra po patchu, proszę o jakieś sugestie, pozdrawiam. Dodam jeszcze że po rozpakowaniu jest Folder Das Boot Music w nim drugi DAs Boot Music/Data/Sound i w nim Gramophone i Music a ja kopiuje główny folder cały Das Boot Music może w tym problem ?.
Ostatnio zmieniony przez gogs 16 Marzec 2010, 18:10, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Paweł Pomógł: 6 razy Dołączył: 10 Maj 2008 Posty: 294 Skąd: Rzeszów
#9 Wysłany: 16 Marzec 2010, 18:33
Cytat:
Dodam jeszcze że po rozpakowaniu jest Folder Das Boot Music w nim drugi DAs Boot Music/Data/Sound i w nim Gramophone i Music a ja kopiuje główny folder cały Das Boot Music może w tym problem ?.
Dokładnie w tym tkwi problem. Powinieneś miec następującą ścieżkę:
MODS\NAZWA MODA\DATA\ZAWARTOŚĆ MODA
_________________ Kiedy woda pędzi, by wypełnić próżnię, która kiedyś byłą wnętrzem okrętu podwodnego, iskierki życia gasną...
No wiec tak chłopaki, pliku readme tam wogole nie ma. Pobrałem spakowany plik DAS_BOOT Music tak się dokładnie nazywa teraz podam sciezke jak on wygląda: DAS_BOOT Music\DAS_BOOT Music\Data\Sound\Gramophone i Music. W Gramopgone jest 7 plikow muzycznych ogg w Music troche wiecej.
Próbowałem jak powiedział PL_Pasterz Mods\DAS_BOOT Music\Data i tutaj wszystkie pliki z gramophone i music razem , próbowałem też DAS_BOOT Music\Data i tutaj normalnie reszta pliki jak sa orginalnie w gramphone i music, dzieki wielkie za próbę pomocy , bo wiem jak sie rozmawia z kimś kto się kompletnie nie zna , ale wydaje mi sie że to prosty program problem tkwi tylko w tych ścieżkach. Może podacie mi link do tego moda choć znalazłem go na tym forum i jak ma to dokładnie wyglądać. System na jakim mam zainstalowanego SHV to Xp+SP3 , szczere dzięki za dotychczasową i przyszłą pomoc, pozdrawiam.
Jeszcze zapomniałem dodac że to co pobrałem waży po rozpakowaniu 67,3 Mb , może pobrałem nie to co trzeba. Bo angielskim u mnie nie za dobrze a na subsim były 4 linki 2 na rapid na na czyms innym z czego ich waga się rózniła ja pobrałem z rapida ten najwiekszy. A teraz pobieram dokładnie to http://www.subsim.com/rad...ad.php?t=163390 z tego linku : http://rapidshare.com/fil...nd_Mod.rar.html pisze że mod sprawdzony i waży jeszcze więcej bo około 180mb bede się męczył dopoki nie osiągne celu .
[ Dodano: 17 Marzec 2010, 02:16 ]
gogs napisał/a:
No wiec tak chłopaki, pliku readme tam wogole nie ma. Pobrałem spakowany plik DAS_BOOT Music tak się dokładnie nazywa teraz podam sciezke jak on wygląda: DAS_BOOT Music\DAS_BOOT Music\Data\Sound\Gramophone i Music. W Gramopgone jest 7 plikow muzycznych ogg w Music troche wiecej.
Próbowałem jak powiedział PL_Pasterz Mods\DAS_BOOT Music\Data i tutaj wszystkie pliki z gramophone i music razem , próbowałem też DAS_BOOT Music\Data i tutaj normalnie reszta pliki jak sa orginalnie w gramphone i music, dzieki wielkie za próbę pomocy , bo wiem jak sie rozmawia z kimś kto się kompletnie nie zna , ale wydaje mi sie że to prosty program problem tkwi tylko w tych ścieżkach. Może podacie mi link do tego moda choć znalazłem go na tym forum i jak ma to dokładnie wyglądać. System na jakim mam zainstalowanego SHV to Xp+SP3 , szczere dzięki za dotychczasową i przyszłą pomoc, pozdrawiam.
Jeszcze zapomniałem dodac że to co pobrałem waży po rozpakowaniu 67,3 Mb , może pobrałem nie to co trzeba. Bo angielskim u mnie nie za dobrze a na subsim były 4 linki 2 na rapid na na czyms innym z czego ich waga się rózniła ja pobrałem z rapida ten najwiekszy. A teraz pobieram dokładnie to http://www.subsim.com/rad...ad.php?t=163390 z tego linku : http://rapidshare.com/fil...nd_Mod.rar.html pisze że mod sprawdzony i waży jeszcze więcej bo około 180mb bede się męczył dopoki nie osiągne celu .
Już na prawdę jest mi bardzo przykro jestem .........(zły) itd nie mam pojecie co jest nie tak, dosłownie pokochałem ten symulator tak samo jak i film, nawet teraz oglądam go już 3 raz , w przeciągu 2 tygodni , to jest taki głupkowaty mod w stosunku do reszty modów jakie Wy kapitanowie uważacie za słuszne , ale ja amator chce zacząć , pomóżcie mi ,zależy mi na tym , odbiło mi tak że jak całe życie Fpsy , piłka nożna i Rpg śni mi się że może za 5 lat sam rozkręcę zaje.... stronkę lub forum o SH zakochałem się w tej grze, choć ( oby mnie z pracy nie wyrzucili jak mówię z symulatorami miałem tyle do czynienia co Kazuhiro Kokubo z Justyną Kowalczyk, ale wydaje mi sie że Das Boot zrobił mi z głowy magiel w tym dobrym znaczeniu tego słowa, bo owszem jestem graczem ale Silent Hunter mowie tu o 5 tak przez Was krytykowanej i oczywiście zgadzam się z Wilkami (no bo trudno , nie czytając masę artykułów) jako tylko śledzący recenzje , zaczynam przygodę z 5. Pożyczyłem też od sąsiada 4 który jest taki sam jak ja , ale on musi wszystko sprawdzić (maniak) choćby dla samej grafiki. Mam 25 lat i albo dojrzałem , albo coś mi się stało z głową , pokochałem dosłownie ( ten Wasz symulator) , żałuje tylko że tak późno.I przepraszam bo pierdziele za przeproszeniem takie smutki, ale mówie szczerze i jestem delikatnie pd wpływem alkoholu , no mam nadzieje że nikt mnie tutaj nie zakopie :0 pzdr. I drua rzecz jak tak teraz patrze to wygląda mi to na jakis prymitywny artykuł w prymitywnej gazetce szkolnej, a ja tu rozmawiam z Kapitanami , mam nadzieje że mi wybaczycie moje ....... pierwsze 120 na ster burte, pzdr serdeczne .
Ostatnio zmieniony przez gogs 17 Marzec 2010, 00:28, w całości zmieniany 3 razy
Byłem cierpliwy i gdyby to miało komuś pomóc , wszystko działa bez JSGME tylko przez zwykle skopiowanie plików , gorzej będzie z pozbyciem się moda ale mam kopie sound. Próbowałem też z 2 innymi modami już przez JSGME i też działa tylko z tym Das Boot Music miałem problem .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum