Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Konwoj z Key West"
U-BOOTY: IXD2 (1943) CZAS MISJI: 2 godz
16/03/1943 g. 19:00
POGODA: niebo czyste ,wiatr sredni
Poczatek roku 1943.Niemieckie U-booty dalekiego zasiegu patroluja wybrzeza Stanow Zjednoczonych w poszukiwaniu frachtowcow plynacych z zaopatrzeniem do walczacej Europy.
Wywiad niemiecki doniosl wlasnie o konwoju, ktory o zmierzchu wyszedl z Portu Key West na Florydzie i obral kurs wschodni.
Zadanie: Panowie, zadanie nie bedzie latwe bo konwoj jest silnie chroniony przez amerykanskie eskortowce, a spokojne morze nie sprzyja skrytemu podejsciu do ataku. Mimo wszystko jednak atakujcie i pokazcie amerykanom jak skuteczna flota dysponuja niemcy!
Udanych lowow! PL_David
PL_Wolfx - SURV (HOST na obserwatorze, nie brał udziału w rozgrywce)
Po kilkumiesięcznej przerwie, dla relaksu, załapałem się na patrol. Trafiłem fatalnie jak dla mnie – rok 1943. Po tak długiej przerwie nie mogło się to dobrze skończyć …
Co prawda wszedłem między DD’eki, trafiłem Clemsona, który zbyt blisko węszył za rufą, jednak gra nie zliczyła go. Byłem pewien, że zatonie, trafiony centralnie i nie czekałem na jego koniec. Wolfx na obserwatorze widział sytuację, może wyjaśni czy zatonął.
Zająłem się C2 przepływającym przed dziobem. Odpaliłem 2 torpedy do C2 – w celu.
I wtedy zauważyłem w drugiej linii lotniskowiec. Z dwóch odpalonych torped trafiła tylko jedna. Essex odpłynął w siną dal, przechylony na lewą burtę. I to tyle szczęścia na dzisiaj.
Jeden z DD’ków po zatopieniu Szylola złapał kontakt i było po mnie.
Ale dzięki temu miałem możność obejrzenia show - von Harpe vs eskorta. Tego się nie da opowiedzieć – to trzeba zobaczyć. Zabawa w kotka i myszkę.
Dla mnie to był majstersztyk. Może dlatego, że nigdy nie odrobiłem pracy domowej z tematu „Unikanie ataków eskorty”.
VON HARPE – SALUT. YOU ARE MASTER, DD’KILLER.
Essex.jpg Uszkodzony Essex
Plik ściągnięto 3088 raz(y) 10.84 KB
1.jpg
Plik ściągnięto 94 raz(y) 60.19 KB
2.jpg
Plik ściągnięto 104 raz(y) 64.77 KB
C2.jpg Uszkodzony 2 torpedami C2 pozostał za konwojem.
Imię: Stasiek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 20 Sty 2009 Posty: 432 Skąd: Polska
#2 Wysłany: 17 Marzec 2010, 14:53
Obserwowałem sytuację na obserwatorze,nie płynąłem ponieważ nie mogłem rozegrać pełnego patrolu(praca)jednak koledzy potrzebowali hosta więc postawiłem server odpaliłem grę i przez kilkanaście minut obserwowałem rozwój sytuacji.Pierwszy dotarł do konwoju Imidar
jednak prawie natychmiast został wykryty przez eskortę i w krótkim czasie zatopiony.Davlol również robił co mógł i sporo czasu ganiał się z DD-kami, niestety ze względu na zniszczenia zgniotło go ciśnienie .
Widziałem trafienie Mirko ten Clemson oberwał i zatonął , ale strzał w wykonaniu Mirko to czysty majstersztyk . Szylol miał fart Harpe zdjął niszczyciela który był prawie nad nim jednak zaraz w to miejsce pojawił pojawił się drugi nie wiem czy to ten sam czy inny, ale Szylol posłał go na dno .
1 rzecz. Na przyszłość hostowi wpisujcie KIA Nieliczony po prostu. Będzie lepiej widać rzeczywistą liczbę graczy.
Oczywiście tak też nikomu nie przeszkadza, bo jest dobrze oznaczone.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum