Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Wilcze stado"
U-BOOTY: VIIC (1942) CZAS MISJI: 2 godz
03/11/1942 g. 14:00
POGODA: male zachmurzenie, umiarkowany wiatr
Na wysokosci Gibraltaru namierzono konwoj, statki sa pelne sprzetu i zolnierzy. Nikt w konwoju nie wie ze plynie prosto w pulapke, ze wilcze stado juz czeka...
---ODPRAWA---
Aliancki konwoj kieruje sie wprost na wasze stado. Macie swietna okazje by pokazac calemu swiatu wasz kunszt !
Patrol rozpocząłem na powierzchni. Po otrzymaniu sygnału o wrogim okręcie zanurzyłem okręt na peryskopową. Wszedłem cichutko do konwoju. Wziołem na cel Old Passangera i wysłałem do niego dwie torpedy. Niestety chwilę później zostałem wykryty przez eskortę i musiałem uciekać w głębinę. Spędziłem tam ok godziny. Potem szasując balst wynurzyłem się. Wziłem na cel DD który się tam kręcił ale niestety 4 torpedy spudłowały.
Imię: Piotrek
#2 Wysłany: 10 Kwiecień 2010, 13:30
Patrolik fajny. Po starcie wynurzenie i ponad całą naprzód płynę do konwoju, widząc dym zanurzam się i podpływam niezauważony do konwoju, jednak widzę coś takiego :
samemu po pewnym czasie się rozglądam w poszukiwaniu celu i widzę bydle transportujące wojsko odpalam pojedynczo, dwie torpedy, obie trafiają. Nagle dd szarżuje na mnie. wiec szybko szukam kolejnych celów i odpalam 3 torpedę w oparciu jedynie o namiar efekt
Cytat:
Chatham-type Troop Ship "Eleftheria" - 5 738
a tylnią dobijam wielki transporter
1 seria zbija mi integralność do 31%
niestety po kilku ucieczkach dopada mnie zabłąkana bomba i niszczy torpedownię
z ciekawostek, wasz skaczący dd chłopaki
już ma zatonąć
ale jednak nie
US-NAVY wprowadziło latające statki transportujące żołnierzy
eskorta męcząca Grega
Pytania
1.
jest gdzieś może pełny skład konwoju ?
2.
mam pytanko co się stało, może ktoś wie ze statkiem transportującym wojsko (to bydle z 15-20k tonażu) dostał ode mnie 3 torpy (2 pod stepką i 1 kontaktowa w połowie zanurzenia) ostatnio patrząc widziałem że ostro się zanurzył ??
kolejny raz bbcode nie łapie
Kod:
toz wpisuję [img]link do obrazka[/img]
można prosić o naprawę linków ?
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 10 Kwiecień 2010, 13:53, w całości zmieniany 9 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum