Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Cmd_Jacek - DISC KIA nieliczony (HOST, nie brał udziału w grze)
-brak zatopień
von_Harpe - KIA
-HUNT III - 1050 BRT
-----------------------
RAZEM: 1050BRT
PL_Hunter_Silent -DISC KIA liczony
-Tanker T3 - 11825BRT
-Fleet Auxilary Ammunition - 7065BRT
-Cargo Steamer (do podziału) - 2215BRT
---------------------------
RAZEM: 21105 BRT
PL_Fox6 -SURV
-Troop Transport - 8221BRT
-Arrow Tanker - 8507BRT
-Cargo Steamer (po podziale) - 2214BRT
------------------------
RAZEM: 18942 BRT
Poszło całkiem dobrze. Na początku straciliśmy McClaina i vonHarpe, a chwilę potem Iroks stracił połączenie. Po całkiem udanych łowach, również straciłem połączenie, tuż przy końcu misji, jednak zasłaniam się faktem iż generalnie skończyłem polowanie. Byłem daleko od konwoju, na bezpiecznej głębokości, niszczyciele były jeszcze dalej.
1 Cargo Steamer jest do podziału, jako że kwiatek trafił już w tonący statek (dostał ode mnie 2 rybki). Dawno nie grałem i cieszę się ze swojego sukcesu, ale jestem również zachwycony grą kwiatka, który płynął swój pierwszy patrol multi. (facet pytał się mnie jak celować ręcznie, bo do tej pory robił to tylko na auto).
Misja dobra, tylko eskorta była ciut dziwna.
EDIT (PL_Cmd_Jacek): zmieniono nick z kwiatek13 na PL_Hunter_Silent , zmieniono status PL_Hunter_Silent na DISC KIA liczony, zmieniono status PL_Cmd_Jacek na DISC KIA Nieliczony, zmieniono status Iroks na DISC KIA liczony
kur.jpg
Plik ściągnięto 146 raz(y) 92.22 KB
kur2.jpg
Plik ściągnięto 146 raz(y) 102.67 KB
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 20 Kwiecień 2010, 09:39, w całości zmieniany 6 razy
Imię: Piotrek
#4 Wysłany: 20 Kwiecień 2010, 08:58
jak mnie to wkurzyło, straciłem połączenie na ułamek sekundy tylko i jedna godzina poszła w cholerę to raz. Dwa byłem tak idealnie ustawiony, że lepiej być nie można, w środku konwoju, nastawiony aby AOB był blisko 90. Trzy, to miałem już ponastawiane 4 torpedy na 3 cele, tylko czekałem aż się ustawią...
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#5 Wysłany: 20 Kwiecień 2010, 09:32
No i znowu muszę raport poprawiać .
1) Nie grałem, tylko hostowałem grę, więć jestem DISC KIA nieliczony
2) Co ze statusem PL_Hunter_Silent - jak sobie spojrzałem pod koniec patrolu to nie było go w grze, za to eskorta bombardowała jakiś wrak uboota - dla mnie do DISC - KIA liczony
3) Status Foxa wyjaśniony na Vento - SURV
4) Misja wybrana - jedna niżej w stosunku do Kotła Czarownic, na Azory za dużo graczy, Kocioł Czarownic oraz Wakacje w Egipcie, niedawno grane.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#7 Wysłany: 20 Kwiecień 2010, 13:59
fox, powiem ci jak bylo z tym twoim statekiem co ci go podkradlem
Chcialem trafic 2 tankowiec w linii i wystrzelilem 3 torpedy
1 nie trafila, 2 trafila nie wybuchla, 3 trafila i wybuchala ale nie zatopila
Ale wracajac do pierwszej torpedy przeszla minimalnie za rufą statku kierujac sie do twojego celu{o tym nie myslalem zeby co go trafic, ta torpeda juz mnie nie interesowala zająłem sie 3 celem ]
I po prostu jak uszkodziles tamtem statek to moje torpeda 'przypadkowo' ci go dobila od co
Ciekawy zbieg okolicznosci, nieprawdaż?
[ Dodano: 20 Kwiecień 2010, 14:03 ]
a tak wogole sonar pokazywal glupoty chcialem okresliic odlegloscc od celu sonarem i pokazalo mi 4800m, jak handlowiec ni byl nawet 1000m od moje u-boota
2.jak ustalic predkosc statku?, i dobry kierunek kursowy?
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
Imię: Piotrek
#8 Wysłany: 20 Kwiecień 2010, 14:38
prędkośc, używając notatnika, mierzy się na końcu przy zatrzymaniu się fizycznym okrętu
co do AOB to na oko najszybciej patrzysz czy jest 90 - 0 czy 90 - 180 a potem dostosowujesz porównując z widokiem 20 stopni i 45
a najlepiej potrenuj z pomocą oficera, nastaw wszystko do ataku a potem daj to oficerowi do opracowania i zobacz jak powinno być
Ostatnio zmieniony przez PL_Iroks 20 Kwiecień 2010, 14:46, w całości zmieniany 1 raz
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#9 Wysłany: 20 Kwiecień 2010, 14:45
notatnika?
mozesz wrzucic screena jak to powinno wygladac?
#11 Wysłany: 20 Kwiecień 2010, 15:46
po przeczytaniu tego dochodze do wniosku ze jest tu wiecej matmy niz gry :[
nie cierpie matmy , ale dlaczego sonar wskazuje statki ze sa w odleglosc 3000m od u-boota a ide na persykopowa i sa 600m od u-boota
#14 Wysłany: 20 Kwiecień 2010, 19:55
najlepsze jest to ze plynolem 1 raz i celowalem na oko, i mam najwiecej tonazu
#16 Wysłany: 21 Kwiecień 2010, 07:15
przeciez mialem wylaczone
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum