Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#2 Wysłany: 23 Marzec 2012, 21:09
A co dokładnie Ci się nie udaje ?
Ściągasz z Subsima:
OHIIv1.7_Full.7z
OHII v1.7 patch1.7z
następnie rozpakowujesz do folderu z MOD i aktywujesz za pomocą JGSME. To samo robisz z patchem i to wszystko. Żadnej filozofii.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: Marek
#3 Wysłany: 24 Marzec 2012, 19:04
A mam jeszcze dwa pytania odnośnie tego moda. Po pierwsze.
Po instalacji OH II i wszystkich innych modów oczywiście kompatybilnych, coś się dzieje z grafiką. Tylko w porcie na ekranie pojawiają się różnokolorowe kropki dające efekt jakby ekran był od wewnątrz zachlapany?
Po drugie Czy da się zmienić język napisów i interfejsu na niemiecki?
Imię: Timo Hallmann Pomógł: 4 razy Wiek: 106 Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 458 Skąd: Berlin
#4 Wysłany: 9 Kwiecień 2012, 12:53
Krople pojawiające się na ekranie tzn efekt opryskanie kamery jest już w wersji podstawowej co do zmiany języka da się to zrobić tylko podczas instalacji gry. OH II rozszerza ramy czasowe prowadzenia wojny do 1945r.
_________________ Nie Unterbrechen Sie den Feind, als Fehler zu begehen
Imię: grzegorz
#5 Wysłany: 15 Sierpień 2012, 11:19
witam podwodniaków mam pytanko: czy instalowanie patcha do full OHII jest konieczne? z tego co wyczytałem na subsim patch jest tylko alternatywa jeślibyś chciał zrezygnować z jednej z części OH II full i zainstalować OH II bez niej. Jak zrozumiałem sam patch składa się z 4 czy 5 części,które sa zawarte w full OH (ale z moim angielskim bywa różnie) proszę o kontakt pozdrawiam
Jak to mówią stara miłość nie rdzewieje i faktycznie coś w tym musi być jako, iż postanowiłem odgrzebać sobie SHIII i SHV.
Mam pytanie odnośnie Open Horizons II, jakie mody dodatkowe można polecić do tego zbioru, paczka wydaje się być mała niecałe 100MB, GWX3.0 pod SH3 jest przy nim potężnym kombajnem.
Z tego co wyczytałem to oba powinny funkcjonować:
Multiple UIs for SH5 with TDC TheDarkWraith
Crew MEGA-mod
Czy planowane jest spolszczenie OH II, tak jak GWXa?
O spolszczeniu do ,,OH II" jeszcze nie słyszałem, ale jest polska wersja do ,,New Uis", a tyle mi w zupełności wystarcza. Co do kompatybilnych modów to na pewno polecam:
SteelVikings Interior mod
FX Update
IRAI_0_0_39
Real Environment revision 3
PS. Instaluj w powyższej kolejności przed New Uis i OH II.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum