Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Przeciwuderzenie"
U-Booty: VIIB (1942) lub VIIC (1942), zawodowcy
Czas misji 2h
29 IX 1942 g. 07:00 Pogoda: zachmurzenie duże
--- TŁO HISTORYCZNE ---
29 września 1942 Na północ od Stalingradu radzieckie 51 i 57 armie wykonały przeciwuderzenie i zaskoczyły Niemców. 51 armia wdarła się prawie 5 km w głąb niemieckiej obrony 75 km od południowego skraju Stalingradu, a 57 armia na głębokość ok 18 km i opanowały rejon Sadowego położony jeszcze bardziej na południe.
--- ODPRAWA ---
10 godzin temu U-415 zauważył konwój płynący kursem SWW. Pozycja została oznaczona na mapie. Czekajcie na kolejną wiadomość i zatopcie przeciwnika
POWODZENIA!
PL_Cmd_Jacek
Patrol dość trudny ze względu na złe warunki pogodowe - mgła i deszcz. Dużo przedwczesnych wybuchów torped i niewybuchów przy trafieniach - prawdopodobnie na skutek wysokiej fali.
Screenshot_3.jpg
Plik ściągnięto 106 raz(y) 117.9 KB
Screenshot_6.jpg
Plik ściągnięto 101 raz(y) 156.18 KB
Screenshot_7.jpg
Plik ściągnięto 89 raz(y) 182.18 KB
_________________ w_wilk
Ostatnio zmieniony przez PL_w_wilk 24 Maj 2010, 23:12, w całości zmieniany 2 razy
Imię: Michał Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 22 Mar 2010 Posty: 246 Skąd: Olsztyn
#3 Wysłany: 25 Maj 2010, 16:41
Nie mam jeszcze zbytniego rozeznania, ale jak dla mnie patrol był wyjątkowo trudny. Zła pogoda i eskorta czujna jak nigdy. Ledwo zdążyłem odpalić torpedy i nim się obejrzałem było po mnie. Prawdopodobnie odpaliłem za blisko i mnie usłyszeli.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum