Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Zmierzch bogow
U-Booty: VIIC (1943) lub IXC (1943) lub IXC/40 (1943)
Czas misji: 1.5h
Zaloga: weterani (veteran)
05 V 1943 g 9:00
Pogoda: pelne zachmurzenie, ciezka mgla
--- TŁO HISTORYCZNE ---
Kolejny rok krwawych walk na Atlantyku. W drugiej polowie kwietnia Niemcy udoskonalaja Enigme i Anglicy przez kilka kolejnych dni nie moga odczytywac wrogich wiadomosci. Niemcy z kolei znaja wiekszosc ruchow przeciwnika. Glowna ofiara pada konwoj ONS-5.
--- ODPRAWA ---
Od kilku dni nasze uboty atakuja nieprzyjacielski konwoj na polnoc od Waszej pozycji, zadajac powazne straty. Teraz kolej na Was.
Patrol w gęstej mgle i deszczu. Płynę ten patrol drugi raz i mimo pogody jest naprawdę fajnie.
Wpływam po cichu do konwoju i widzę kilka celów. Zatapiam Cargo Steamer a następnie Small Depot Ship. Niestety Gregory zgłasza KIA.
Wkoło trwa walka, wybuchają statki a eskorta poszukuje następnych kandydatów do zatopienia. Topię kolejne dwa statki ale zgrupowana przede mną eskorta (minimum 5 jednostek) szukając intensywnie zmusza mój okręt do wycofania. Nie mogę dobić kolejnej uszkodzonej jednostki. Konwój odpływa i tylko eskorta jeszcze szuka i znajduje Petryko ale go nie zatapia.
Imię: Piotrek
#3 Wysłany: 27 Maj 2010, 14:07
ja tam oglądałem pogromców mitów poczatek się interesowałem, po kontakcie wzrokowym w ciszy na 2w wpływam do konwoju i po pewnym czasie sobie przypominam, że płynę patrol
szkoda że nie zaliczyło mi c2 (albo ktoś mi go sprzątnął) trafiłem go na głębokości 6m w maszynownie i zbiornik paliwa, więc efektownie wybuchł
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum