Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III
#2 Wysłany: 14 Lipiec 2010, 07:39 Re: NIE UŻYWAĆ MEDIUM CARGO - BUG w UTW
sOnar napisał/a:
DO WSZYSTKICH MISJONARZY
OD DZISIAJ NIE UŻYWAMY JEDNOSTKI MEDIUM CARGO PONIEWAŻ JEDNOSTKA TA POSIADA BUG I NIE DA SIĘ JEJ ZATOPIĆ!
która jednostka ? Medium Cargosów jest mnóstwo i w trakcie moich testów, wszystkie udawało się zatopić.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Chyba nie wszystkie Jacek. Pamietam jedna twoja misje, gdzie za cholere nie moglem trafic medium. Strzelalem na roznych ustawieniach i dupa, ale wtedy mialem cisnienie .
Wczoraj Sonar znalazl bug w jednym z Medium, chyba jeden z tych 3k BRT, gdzie torpeda przeplywa przez statek i nie eksploduje . Jakis problem ze strefami, czy jakos to sie tam nazywa.
Przecież już kiedyś było mówione o jaką jednostkę chodzi.
Jak dziś pamiętam że błąd jest w
Class=M10A
a reszta jest dobra.
Edit. Cofnij, poprawka. Ta jednostka jest naprawiona, zapomniałem sobie.
A czy to na bank był MC a nie czasem LC ?
Bo masz jakieś trefne jednostki w takim razie.
Bo MC są dobre.
[ Dodano: 14 Lipiec 2010, 14:51 ]
Ha i znalazłem to co chciałem (za pierwszym postem się pomyliłem, mój błąd) i chodzi o jednostkę
L02A ( było pisane http://forum.polishseamen...p?p=34752#34752 )
Natomiast tobie chodzi o jednostkę M16A bo to jest faktycznie MC. I ona jest "popsuta"
Więc sprawa się wyjaśniła, kurde przez ten bajzel w notatkach musiałem pisać posta 5 razy
Nawiasem mówiąc jest niestety niezły bajzel z tymi jednostkami,
a niektóre są "prawie" zdublowane
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 14 Lipiec 2010, 14:53, w całości zmieniany 4 razy
#6 Wysłany: 14 Lipiec 2010, 18:49
rzeczywiście nie działa ta jednostka
trzeba sprawdzić pozostałe Medium Cargo
EDIT:
OK sprawdziłem wszystkie Medium Cargo, nie działa tylko M16A. Pozostałe M16B, M15B, M14B, M10A, M10B. M12B - da się zatopić
M16A jest obecnie dostępny we flotach następujących Państwa:
Ameryka
Australia
Brazylia
Kanada
Francja
Wolna Francja
Niemcy
Grecja
Indie
Włochy
Japonia
Holandia
Nowa Zelandia
Norwegia
Polska
Rumunia
Rosja
Południowa Afryka
Szwecja
uważajcie przy tworzeniu misji, spójrzcie za pomocą notatnika, którą jednostkę wybraliście:
w kolejnym patchu trzeba będzie tę jednostkę usunąć
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 14 Lipiec 2010, 19:19, w całości zmieniany 1 raz
OK sprawdziłem wszystkie Medium Cargo, nie działa tylko M16A. Pozostałe M16B, M15B, M14B, M10A, M10B. M12B - da się zatopić
Nie ma to jak "double check"
Jacek czy to trochę nie paranoja, robić patch aby usunąć jednostkę ?
Już lepiej jednostki na nowo wydać, przynajmniej się waga plików zmniejszy.
A naprawdę jest kilka jednostek nieróżniących się niczym - np. 2 takie same Large Cargo.
W nazwie moze tak, ale nie w wygladzie. Wielka pomoca w tworzeniu misji bylby unikalne nazwy dla kazdego statku, zamiast wyboru na chybil trafil tego jednego sposrod N - Medium cargo.
#9 Wysłany: 14 Lipiec 2010, 22:19
PL_Marco napisał/a:
Jacek czy to trochę nie paranoja, robić patch aby usunąć jednostkę ?
Już lepiej jednostki na nowo wydać, przynajmniej się waga plików zmniejszy.
A naprawdę jest kilka jednostek nieróżniących się niczym - np. 2 takie same Large Cargo.
pewnie masz rację,ale ja nie potrafię naprawić tej jednostki, probowałem już przy Large Cargo i wszystko się sypało niestety.
Tych podobnych jednostek jest może 3, czy też 4. Można by he wyciąć, a wrzucić jakieś inne. Tylko ten czas, a w zasadzie jego brak.
Tes, zaufaj są, jak testowałem dziś to mi się właśnie "rzuciło w oczy".
Jutro może walne jakieś foty.
A co do nazw - masz absolutna racje, jak widzę w US 5xMedium Cargo to nie wiadomo który jest jaki, ponad to są one i tak bardzo do siebie podobne.
Jacek można ostatecznie zrobić porządek w jednostkach później, a jeszcze później poprawić misje. Wiem to jak budować komin "od góry", no ale cóż.
Ja i tak misje sprawdzać muszę, więc... można coś ustalić, ale inni musieli by się także wypowiedzieć.
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 14 Lipiec 2010, 22:26, w całości zmieniany 1 raz
Te z dopiskiem "light" miały być/są oświetlone. I to jeszcze pi razy drzwi można sobie jakoś tłumaczyć. Ja widziałem Large Cargo x 2 oba identyko.
Inna sprawa natomiast to to czy taki sam statek (szczegóły jak maszty, kominy ogólnie cała sylwetka) różniący się tylko np. texturą jest sens dublować ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum