Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Witajcie.
Przeszukałem forum w poszukiwaniu odpowiedzi na moje pytanie dotyczące tego moda, jednak nic nie znalazłem.
Mój problem polega na tym, że czarne pasy po obu stronach ekranu nie zniknęły po wgraniu modzika. Obraz stał się teraz spłaszczony od prawej i lewej strony i wygląda na to, że gdyby nie te pasy właśnie po lewej i prawej stronie wszystko byłoby ok.
Otóż, przyznam, że nie za dobrze znam angielski, jednak z pliku readme wyczytałem, że jest on kompatybilny z GWX 3.0 na którym aktualnie gram i że instaluje się przy pomocy JSGME.
Tak też zrobiłem, jednak niewiem jak pozbyć się tych pasów. Bardzo proszę was koledzy o pomoc. Dodam też, że w samej grze nie pojawiło się żadne dodatkowe menu aby zmienić ręcznie to ustawienie grafiki. A może trzeba jeszcze pogrzebać w jakimś pliku?
Z góry dziękuję za odpowiedź......
Witajcie.
Przeszukałem forum w poszukiwaniu odpowiedzi na moje pytanie dotyczące tego moda, jednak nic nie znalazłem.
Mój problem polega na tym, że czarne pasy po obu stronach ekranu nie zniknęły po wgraniu modzika. Obraz stał się teraz spłaszczony od prawej i lewej strony i wygląda na to, że gdyby nie te pasy właśnie po lewej i prawej stronie wszystko byłoby ok.
Otóż, przyznam, że nie za dobrze znam angielski, jednak z pliku readme wyczytałem, że jest on kompatybilny z GWX 3.0 na którym aktualnie gram i że instaluje się przy pomocy JSGME.
Tak też zrobiłem, jednak niewiem jak pozbyć się tych pasów. Bardzo proszę was koledzy o pomoc. Dodam też, że w samej grze nie pojawiło się żadne dodatkowe menu aby zmienić ręcznie to ustawienie grafiki. A może trzeba jeszcze pogrzebać w jakimś pliku?
Z góry dziękuję za odpowiedź......
A wejdź na ustawienia karty graficznej i zobacz czy nie masz włączonego:
- Karty Nvidia - skalowanie Nvidia o stałych proporcjach (zmień na skalowanie wbudowane monitora)
- Karty ATI - Maintain aspect ratio (zachowaj proporcje obrazu). (też wybierz inną opcję, nie wiem jakie tam są.)
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH3 + GWX 2.1 Pomógł: 13 razy Wiek: 37 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 684 Skąd: Tarnów
#4 Wysłany: 20 Kwiecień 2010, 23:18
petryko6 napisał/a:
A czy ten modzik działa z UTW?
Sprawdziłem ustawienia karty. Mam NVidię i ustawione miałem scalowanie wbudowanego monitora niestety. Niewiem co to może być.....
Pojęcia nie mam, musisz sprawdzić sam. Aha, miej baczenie na to, że klawisze bodaj F9 do F12 przestaną Ci działać z tym modem, wyłączy się również poświata słońca.
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#10 Wysłany: 21 Kwiecień 2010, 20:52
PL_zyziek_b napisał/a:
To ja he he.
Zyziek, o w mordę jeża , niesamowite.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: Michał Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 22 Mar 2010 Posty: 246 Skąd: Olsztyn
#11 Wysłany: 21 Kwiecień 2010, 20:53
hehe. no rzeczywiście podobny jesteś. pozdrawiam
sOnar [Usunięty] Kommodore
#12 Wysłany: 21 Kwiecień 2010, 21:55
WideScreen nie będzie działał na UTW ponieważ UTW posiada własne specjalnie napisane do tego celu kamery - w tym kamerę 'CENTRALNĄ' do 'peryskopów centralnych'...
Co do Zyźka to masz sobowtóra w Kriegsmarine... he he he he...
Imię: Michał Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 22 Mar 2010 Posty: 246 Skąd: Olsztyn
#13 Wysłany: 16 Maj 2010, 18:27
Przeinstalowałem sterowniki karty graficznej i teraz gra rozciągnęła się po prostu na boki. Np. oko peryskopu jest teraz poziomo jajowate. Wiecie może jak cofnąć ten efekt, albo ewentualnie dopasować rozdzielczość żeby obraz nie był taki rozciągnięty?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum