Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
To mój dziewiczy rejs na forum. Bardzo mnie interesują powojenne losy Otto Kretschmer’a i Karla Donitz’a.
Od kiedy działali i na jakich stanowiskach w siłach NATO?
Czy były to tylko stanowiska symboliczne czy odgrywali jakieś role??
I może trochę dziwne pytanie.
Czy komuś wiadomo gdzie są pochowani??
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
Imię: Jacek
Wiek: 43 Dołączył: 19 Lis 2005 Posty: 224 Skąd: Środa Śląska
#6 Wysłany: 20 Listopad 2005, 11:25
Mam w planach małe tourne. Chciałbym odwiedzić Admirała, Kretschmera (gdybym się tylko dowiedział gdzie spoczywa), archiwum Horsta Bredowa (jak tylko dowiem się więcej na jego temat http://www.polishseamen-f...opic.php?t=682) oraz pomnik w Möltenort poświęcony pamięci wszystkich niemieckich marynarzy U-Bootów poległych podczas trwania obu wojen światowych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum