Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
witam.
Mam pare pytan odnosnie misji treningowych .bede wdzieczny za rady
Szkolenie torpedowe ,hmm moj problemik jest taki zbyt wolno widac strzelam,i z reguly 1 lub 2 statki sobie odplywaja.probowalem okreslic ich predkosc i kurs zaraz na poczatku i wykreslilem linie przypuszczalnego kursu jednak one po prostu znikaja probuje scigac na pelnej predkosci po ich przypuszczalnym kursie na powierzchni i nic...(wiekszosc z nich plynie z predkoscia 3-4 wezly),probuje zejsc pod wode i sluchac gdzie sa i tez nic martwa cisza mimo ze w tak krotkim czasie nie mogly odplynac az tak daleko i zaliczam tylko satisfactory.
trening FLAK tu problem jest juz duzo wiekszy ostatnio udalo mi sie nawet przezyc,zanurkowalem po oberwaniu bomba naprawilem uszkodzenia wynurzylem....i widze ze zostalo 5 z 10 samolotow,z tego 2 wpadaja po chwili na siebie,bez zanurzenia walka z 10 na raz jest chyba niemozliwa.....przynajmniej jak dla mnie,a tych ktore sie rozbily bez mojej pomocy nie zalicza:/
pozdrawiam
Witam
Co do szkolenia torpedowego to przechwycenie jednostek nie powinno Ci nastręczać wielu problemów. Spróbuj poobserwować w jaki sposób się poruszają, jaki mają kurs. Szybko zorientujesz się, że "opływają" niejako Twoją pozycję, przy czym rozchodzą się promieniście od środka okręgu toru ruchu. Ataki zacznij od najszybszych jednostek, wtedy wyeliminujesz te z nich, które potem ciężko doścignąć. Jeśli grasz na ustawieniach standardowych i przed treningiem nie zmieniasz realizmu gry wszystko będziesz widział na mapie Z racji tego, że to trening to ja osobiście niszczyłem najbliższe cele w zanurzeniu, a potem na powierzchni dochodziłem do uciekinierów. Oczywiście to powoduje, że jesteś widoczny i merchy zaczynają zygzakować, ale to tym bardziej pomaga w zdobyciu doświadczenia.
Jeśli chodzi natomiast o trening FLAK to przyznam się, że bywa tu różnie. Raz czy dwa razy udało mi się zaliczyć tą misję skupiając się wyłącznie na bombowcach (to te dwupłatowce). Innym razem skupiłem się na myśliwcach, bo te mają tendencję do odlotu poza strefę widoczności. Wiem, że zaliczenie tej misji na poziomie zadowalającym powoduje, że po zakończeniu całego treningu dostajesz pełną pule punktów doświadczenia na rozpoczęcie nowej kariery
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Dzieki sliczne poprobuje jeszcze poprawic wynik na torpedowym na excellent:) FLAK zaliczylem dzis na average ale chyba nie bede poprawial bo to jest piekny horror
Dokladnie mierze najpierw w bombowce ,tyle ze zanurzylem sie zeby naprawic uszkodzenia i polowa samolotow wyladowala w wodzie zanim sie wynurzylem zderzajac sie miedzy soba hehe no ale w koncu zaliczylem:) W tej chwili plywam na 90 % realizmu tylko widok zewnetrzny aktywny bo widoczki ciesza oko :)no i contact update ,ale zauwazylem ze to nie obniza % realizmu.Czy patrole w sierpniu przed wojna daja jakis renown za osiagniecie strefy i dokowanie w bazie? bo wypelnilem rozkazy wrocilem i zero renown...
Wlasnie sobie zainstalowalem sh3commandera moze sie chociaz zarowki przepala po drodze na patrol zawsze jakies urozmaicenie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum