Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Konwój MKS.15G"
U-Booty: VIIC (1942) zawodowiec, Czas misji 1,5-2h
24 VI 1943 g 06:00 Pogoda: Średnie zachmurzenie. Spodziewane opady.
--- TŁO HISTORYCZNE ---
23 czerwca konwój MKS.15G wypłynął z Gibraltaru kierując się w kierunku Wielkiej Brytani. Po drodze miał się połączyć z SL113 i współnie dopłynąć do celu podróży.
--- ODPRAWA ---
Odkryliśmy trasę konwoju zaopatrzeniowego wroga. Wiedzie ona blisko wód terytorialnych Portugalii. Zniszcie wroga. Uważajcie na neutralne jednostki.
POWODZENIA!
PL_Cmd_Jacek
Połowa roku 43 więc powinno być ciężko. Oczywiście płyneliśmy w zanurzeniu. Wkradam się ostrożnie a tu słychać bomby i Ścigacz zgłasza KIA. Okazało się że wdał się w bójkę z niszczycielem - nie polecam.
Pierwsza torpeda nie trafia ale następne w celach. Peryskop nisko bo eskorta pinguje i topi Supertuxa. Na koniec trafiam Large Merchanta ale konwój odpływa a moja zmęczona załoga (tylko zawodowcy?) ładuje wolno.
Patrol fajny wymagający ostrożności.
Screenshot_29.jpg
Plik ściągnięto 9 raz(y) 152.26 KB
Screenshot_30.jpg
Plik ściągnięto 7 raz(y) 171.41 KB
Screenshot_22.jpg
Plik ściągnięto 10 raz(y) 120.79 KB
Screenshot_23.jpg
Plik ściągnięto 11 raz(y) 120.18 KB
Screenshot_25.jpg
Plik ściągnięto 7 raz(y) 120.83 KB
Screenshot_26.jpg
Plik ściągnięto 8 raz(y) 130.51 KB
Screenshot_28.jpg
Plik ściągnięto 6 raz(y) 116.11 KB
_________________ w_wilk
Ostatnio zmieniony przez PL_w_wilk 6 Październik 2010, 22:30, w całości zmieniany 1 raz
Patrol okazał się być bardzo fajny i nie wydawał mi się jakoś szaleńczo trudny rybki podane jak na tacy wystarczyło wpłynąć do konwoju i jazda oczywiście uważając na eskortę lecz na samym początku wdałem się w nie potrzebną walkę z Polskim niszczycielem .Podpuściłem go za blisko licząc na strzał ostatniej szansy gdyż była to już torpeda z wyrzutni Nr. 5 która również minęła cel ( poprawki robiłem szybko i ręcznie lecz w ferworze walki zapomniałem wyczyścić wcześniejsze dane co miało wpływ na moją celność ehh Ci młodzi dowódcy Ubootów) ALARM !!! unik w lewo potem w prawo Buumm to jeszcze nie dla mnie pomyślałem schodziłem co raz to głębiej lecz kolejny zrzut albo pozostałość tego pierwszego spotkała się z moim okrętem ....
1.jpg Parę zrzutów z walki WILKA
Plik ściągnięto 15 raz(y) 64.31 KB
2.jpg
Plik ściągnięto 8 raz(y) 64.78 KB
3.jpg Ten się pięknie przełamał
Plik ściągnięto 9 raz(y) 64.64 KB
3a.jpg Wymowny widok
Plik ściągnięto 9 raz(y) 62.61 KB
4.jpg
Plik ściągnięto 7 raz(y) 64.4 KB
5.jpg
Plik ściągnięto 8 raz(y) 59.64 KB
_________________ ...niech nie zwiedzie Cie cisza na morzu...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum