Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Ok zgadzam się Pasterz. Tam to jest. Ale czemu w katalogu gry są takie różnice. Ja nie widzę plików misji w windzie ale one są ponieważ widzi je MissionEditor. Chyba że coś źle rozumiem.
Imię: Paweł Pomógł: 6 razy Dołączył: 10 Maj 2008 Posty: 294 Skąd: Rzeszów
#7 Wysłany: 28 Październik 2010, 16:44
PL_gregory_11 napisał/a:
Ale czemu w katalogu gry są takie różnice. Ja nie widzę plików misji w windzie ale one są ponieważ widzi je MissionEditor. Chyba że coś źle rozumiem.
Jeżeli aplikacja nie jest w pełni zgodna z Wnidows 7 lub Vista, to pliki z nią skojarzone trafiają do tymczasowego bufora (Virtual Store). Jak pewnie już zauważyłeś - bufor ten emuluje również ścieżkę, wybraną przez użytkownika w trakcie instalacji niezgodnego programu. Dla działania samej aplikacji (takiej jak generator misji SH3) nie ma to żadnego znaczenia: program wciąż myśli, że ma wszystkie niezbędne pliki potrzebne mu do działania, mimo, że fizycznie znajdują się one w dwóch odrębnych folderach dysku.
Mogę się mylić ale w twoim przypadku problem nie leży raczej w samym SH3. Jeżeli w "Virtual Store" masz wyłącznie pliki z misjami (bez innych plików i folderów gry) to zawinił instalator UTW...
_________________ Kiedy woda pędzi, by wypełnić próżnię, która kiedyś byłą wnętrzem okrętu podwodnego, iskierki życia gasną...
Ostatnio zmieniony przez PL_Pasterz 28 Październik 2010, 16:46, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum